Na co???a nie lepiej na peciny?
jakie techniki sprawiaja wam najwieksza trudnosc?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Hm, jak na moj gust mocne kopniecie w kolano do polamania jest bardzo niebezpieczne.
jak Nishruu słusznie zauważył chapa w kolano po czym mortelo w łeb też może załatwić sprawe
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No comment.
A z tym 'wyginaniem kolana w druga strone' to nie jest takie proste, i trzeba ogromnego doswiadczenia zeby umiec tak kopnac. Wiekszosc z nas moze o tym zapomniec - i bardzo dobrze, bo trzeba byc nienormalnym, zeby przeciwnika celowo okaleczyc.
Low kicka oczywiscie nie kopie sie na kolana, jak sluznie zauwazyl jetisc, tylko na zewnetrzna [czesciej] badz wewnetrzna [rzadziej] strone uda, nad kolanem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Warsztaty w Chorzowie
Mestre Jacare
:twisted:
Napisano Ponad rok temu
Sparowac cza. Nie ma lepszego cwiczenia.
Napisano Ponad rok temu
Mestre Nem says: Jogo Duro!
Napisano Ponad rok temu
Zgodzę się z Genosha, ale częściowo. Może armada jest bardziej punktowym kopem (trafi w twarz to i tak masakra) niz siłowym, ale kopie się je PIĘTĄ.
Zapomniałeś dodać, że tylko w grupie ADG - w innych bokiem stopy, o ile zdążyłem zauważyć. Mogę się mylić
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tylko sie tak zastanawiam - czy capoeira w grupach rozni sie sama technika, czy sposobem jej przekazywania. Jedne grupy jak widze stawiaja na mocne bazy a inne na dobrą i widowiskową akrobatykę. Widzialem pare filmow z Brazylii (!!!) gdzie osoby na widac wysokich cordao graja czy wogole robia capoeira na zasadze "umiem macaco bo mi raz wyszlo i nie potrzebuje go wiecej cwiczyc"... no dla mnie tragedia...
Napisano Ponad rok temu
I ta druga grupa najczesciej krwawitylko sie tak zastanawiam - czy capoeira w grupach rozni sie sama technika, czy sposobem jej przekazywania. Jedne grupy jak widze stawiaja na mocne bazy a inne na dobrą i widowiskową akrobatyke
Napisano Ponad rok temu
Nie, w zadnej grupie sie nie powinno kopac bokiem stopy.
Przez miesiac trenowalem w grupie Companhia Pernas Pro Ar i tam uczono mnie, zeby przy kopnieciach Armada i Quesada "obciagac palce" (oszczedzic zartow, sam juz sie dosc z tego sformulowania nasmialem;). W efekcie kopniecie szlo z boku stopy ew. zachaczalo sie palcami. Obecnie trenuje w Magia, gdzie uczony jestem "obciagac piete"
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
co to ??
- Ponad rok temu
-
Na temat trików
- Ponad rok temu
-
Capoeira...
- Ponad rok temu
-
wyskok
- Ponad rok temu
-
mowilem, mowilem!!! :D
- Ponad rok temu
-
Adam Faba nie jest pierwszym Polakiem capoeiristą????
- Ponad rok temu
-
Film "Cordao de ouro"
- Ponad rok temu
-
Symbol
- Ponad rok temu
-
27 czerwca - 2 urodziny ADG sekcja Warszawa
- Ponad rok temu
-
Relacje z warsztatow Capitaes de Areia w Berlinie,2003