Aleja politechniki noca - tez Lodz, w nocy ogladane.
Napisano Ponad rok temu
2 facetow i dziewczyna VS jakichs 7-9 gosci
ci 2 dali rade powoli sie wycofywac i utrzymywac dytans prostego odganiajac tych facetow w przewadze liczebnej (zaczelo sie od 9, najbardziej zacieklych zostalo 7). W pewnym momencie jednemu z obroncow napastnik rzucil sie na plecy, obronca wpadl w koleczko kopiacych, ale trwalo to moze sekunde albo poltorej, rozdzielil jakies strzaly i z tego kolka sie wyrwal. Straty ktore widzialem po ich stronie to pewnie rozwalone wargi, bo jedynie pluli na jezdnie. Potem zaczela sie druga fala starcia ale nie widzialem, bo przeniosla sie za budynek. Zawiadomieni policjanci niestety nie zdazyli na czas.
Tak czy siak, oprocz smutnego wniosku, ze nie ma co liczyc na kogokolwiek (jesli chodzi o pomoc), to drugi wniosek jest, ze jednak da sie na ulicy utrzymac w szachu wieksza liczbe przeciwnikow. Pod warunkiem, ze sie za bardzo na technice nie znaja, ci nie wygladali na specjalistow, a obroncy po prostu mieli choc troche oleju w glowie i nie dali sie okrazyc.
Napisano Ponad rok temu
Nie dosc,ze byla ta glosna historia z tym filmem,ktory wyladowal na forum i w gazecie,to od razu dzien pozniej slysze znowu o Lodzi 8O
Jesli naprawde jest tak zle,to szkiely musza wzmocnic patrole(Jesli beda mieli kase na benzyne i wystarczajaco funkcjonariuszy )
Napisano Ponad rok temu
A przyjechali w 3 furgonetki, 2 oznakowane i jedna nieoznakowana.
Napisano Ponad rok temu
Dzisiaj tez byla bojka w tym samym miejscu. Zdazyli sie rozejsc zanim policja przyjechala.
A przyjechali w 3 furgonetki, 2 oznakowane i jedna nieoznakowana.
Nie nie masz ochoty sprawdzić swych umiejętności nabytych na treningach Kravki i pomóc drużynie mniej zasobnej w ludzi?
Napisano Ponad rok temu
Zawiadomieni policjanci niestety nie zdazyli na czas.
Bez sensu, ze dzwonili na policje!!!
w takich sytuacjach nalezy dzwonic po Straz Miejska. Telefon 986. Kiedy dzwonisz z komorki, koniecznie wczeniej kierunkowy. czyli w Lodzi 42986, inaczej dodzwonisz sie do Warszawy.
Policja jest uwikłana w doręczanie wezwań sądowych, eskortę podejrzanych, dowożenie pijaków do żłobka, pisanie raportów i nie ma czasu na takie "pierdoły", jak bójka uliczna. Gdybyś wezwał ich mówiąc: "terrorysta grozi, że wysadzi budynek", przyjechaliby wszyscy natychmiast, natomiast w takiej sytuacji nie.
A Strażnicy mają dużo czasu i rwą się do działania. Poza tym mają połączenie z Policją, więc mogą wezwać posiłki.
Poza tym Sasza, moim zdaniem robisz złą opinię naszemu miastu. Tu nie jest aż tak źle.
Silvio
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wydaje mi się że jest tam większe bezrobocie i bieda niż w innych miastach. POza tym Jeśli wszycy bawią się w jednym miejscu to nie trudno o większe ciśnienia do awantur ... w weekendy. . .
Poza tym wyjąwszy piotkowską ....reszta łodzi jest średnia - zasmrodzone stare kamienice z licznymi "bramami" które nie są specjalnie fajne po zmroku ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co do Lodzi - sorry, nie jestem rzecznikiem UML, pisze co widze. Nie pisze ze jest tak wszedzie, u mnie na widzewie wschodzie jest bardzo bardzo bardzo bezpiecznie, mimo ze nie mam znajomych blokersow.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Undeground jest jednym z najgorszych dziur jakie znam - o ile w srodku jest w miare spokojnie to na zewnatrz sie leja. Kolega opowiadal mi taka sytuacjie: Poszli do undera w 6 kolesi, jeden w srodku zaczal :blus: i ochrona go wywalila - koledzy postanowili go odprowadzic do domu (dwoch) a reszta zostala. Jak wyszli to ten kolo co wymiotowal stracil przytomnosc polozyli go na schodach i w tym momencie zza rogu wyszla bojowka ok 8, 9 85-95 kg. No i tych dwoch kolesi zagonili do roku, wiadomo blok, skulenie i czekanie az to sie skonczy. I co najgorsdze to to ze tego nieprzytomnego zaczeli kopac I CIAC TULIPANEM (SIC!!!) Facet obudzil sie po 2 dniach w szpitalu, zupelnie nie wiedzac co sie stalo. Okazalo sie ze przed tym starciem wczesniej miala miejsce jakas bojka, ktora policja rozgonila. Pewnie to ci sami kolesie - ktorzy na adrenalince potrzebowali poszukac nowych wrazen.
Napisano Ponad rok temu
powinni znowu wprowadzic sciezke zdrowia....
az mnie krew zalewa jak slysze o tych cholernych bojowkarzach :twisted:
Napisano Ponad rok temu
O tak jestem za ZOMO wróć !!!!. Heh kiedys to były czasy młodzież i luje bali sie jeszcze wówczas Milicji a teraz ?? heh teraz to można jej (Policji) niemalże w tważ napluć i będzie ok. Poza tym za taką kasę jaka dostają psy to wcale nie dziwie się iz nie chce im sie narażać (no ale to temat na inna bajkę)takich ludzi policja powinna palowac bez litosci do utraty przytomnosci
powinni znowu wprowadzic sciezke zdrowia....
az mnie krew zalewa jak slysze o tych cholernych bojowkarzach :twisted:
Napisano Ponad rok temu
jesli bandyta zabija , kradnie, napada, gwalci..itp to najwyzej jest informacja w kronice kryminalnej i dalej sie nic nie dzieje, normalka, po prostu tak ma byc :?
ale jesli policjant zastrzeli bandyte, ktorego bala sie cala miejscowosc ....to AFERA NA CALA POLSKE ?!
i gdzie tu sprawiedliwosc?? gdzie tu prawo??
Jak bandyci maja nie czuc sie bezkarni???
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
program programem a robia swoje...
Napisano Ponad rok temu
a tak na temat: najbardziej głośno jest o Łodzi ... chociaż teraz media przerzuciły się na Toruń, bo ktoś tam zastrzelił 2 osoby
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Zimą czy w lecie - zawsze w dresie
- Ponad rok temu
-
Przygody z kanarami
- Ponad rok temu
-
małe obdartusy
- Ponad rok temu
-
Piotrkowska Noca
- Ponad rok temu
-
Reportaz z poprawczaka
- Ponad rok temu
-
The last crusade ;))
- Ponad rok temu
-
;)
- Ponad rok temu
-
karate rulezzzzz!!!!
- Ponad rok temu
-
Ehh a jednak da się obronić! :P (napad na kierowcę)
- Ponad rok temu
-
Życie, choć piękne, tak kruche jest, czyli o ryzyku na ulicy
- Ponad rok temu