Staż aikido
Napisano Ponad rok temu
Poza tym było fajnie. Drugi tgrening był jeszcze lepshy. Co prawda omal nie wykręciłam sobie własnej ręki z nerwów (niektóre rzeczy były brutalne) ,ale to chyba świadczy o tym,że trening był naprawdę świetny.^^
Napisano Ponad rok temu
Nie podobało mi się zachowanie niektórych ludzi. Jeśli ktoś się spóźni powinien czekać aż sensei pozwoli dołączyć do treningu a nie rzucać się na matę=='
No przeciez w aikido chodzi o rzucanie sie na mate
ps. o co chodzi z tymi twoimi znaczkami typu ** == == ciagle to stawiasz???
Napisano Ponad rok temu
Dzienkx!
Napisano Ponad rok temu
Byłam widownią
Na następny raz będę jednak rzucać się na tą matę
Napisano Ponad rok temu
To co to bylo? Bardzo prosze?
Napisano Ponad rok temu
Te znaczki są to mangowe odpowiedniki emotikonów.
Po nich można wyczaic, że Jusi jest fanką Anime.
^__^
Napisano Ponad rok temu
Z paru Twoich postów można wyczuć, że jesteś zauroczona aikido R. Hoffmanna, a może i nim samym .
Z tego co wiem, to staż ten był mieszany tzn. prowadzących było dwóch - zajęcia prowadził tez J. Pomianowski.
Może omiń część emocjonalną :wink: swojej wypowiedzi i skup się bardziej na treningach i ich brutalności .
Bardzo chętnie chyba wszyscy usłyszeli by relacje ze stażu aikido i ken-jitsu, tym bardziej że był to pierwszy w Polsce staż aikido, gdzie nawet za oglądanie należało płacić
Witamy w świecie dzikiego kapitalistycznego aikido.
money, money, money must be funny ...... :wink:
S.
Napisano Ponad rok temu
Wszystkie kwiatki można znaleźć tutaj: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
w tym Soto nie wiedza ,ze word nie jest standaredm w internecie? a word 2000 szczegolnie ?
hmm ale moment jak to jest.. organizatorem stazyu jak widze jest Tomek Sowinski - dawny uczen R. Hoffmana.
Niech pomysle.. to bylo tak ,ze T.Sowinski zaprosil swojego bylego nauczyciela, ktory ma dojo kilka ulic dalej na staz u siebie?
Nie wiem czy moje rozumownie jest logiczne.. ale z www tak wynika.
Napisano Ponad rok temu
A co do opalt za ogladnie stazu, to moze jest to zwiazne z dostosawaniem naszych przepisow (czy zasad organiazowania stazy) do wymogow UE
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Moze ktos wie, ile lat Jurek Pomianowski cwiczy iaido? I u kogo?
Czesc,
Jurek nie cwiczy iaido tylko ken jutsu - Kashima Shinryu.
Jest uczniem Minoru Inaby. Przez prawie caly swoj pobyt w Japonii
byl jego uczniem w trybie indywidualnym.
Osobiscie bylem przy tym, jak sensei Inaba przy pozegnaniu w grudniu zeszlego roku, w Meijijingu Budojo w Tokio, powiedzial mu, ze przekazal mu caly zakres technik Kashima Shinryu i dalej moze sie rozwijac sam.
A swoja droga staz byl super. Fajnie bylo ciac slome :-)
Pozdrawiam
Kaczor
Napisano Ponad rok temu
Kaczor[/quote]
Mowie o czesci niedzielnej, bo w sobote nie moglem niestety dotrzec
Kaczor
Napisano Ponad rok temu
Czesc,
Jurek nie cwiczy iaido tylko ken jutsu - Kashima Shinryu.
Jest uczniem Minoru Inaby. Przez prawie caly swoj pobyt w Japonii
byl jego uczniem w trybie indywidualnym.
Osobiscie bylem przy tym, jak sensei Inaba przy pozegnaniu w grudniu zeszlego roku, w Meijijingu Budojo w Tokio, powiedzial mu, ze przekazal mu caly zakres technik Kashima Shinryu i dalej moze sie rozwijac sam.
A swoja droga staz byl super. Fajnie bylo ciac slome :-)
Pozdrawiam
Kaczor
Naprawde tak mu powiedzial?? no no no....popatrz, a ludzie cwicza dziasiatki lat Kashima Shinryu i nadal nie poznali calego zakresu technik, juz nie mowie o jakosci ich wykonania...widocznie jakies niekumate :wink:
ps. w Kashima Shinryu, jak w kazdej szkole Koryu, sa licencje, zarowno jesli chodzi o poziom wyszkolenia jak i zezwolenie na nauczanie danej szkoly(ktorej nazwa jest prywana wlasnoscia rodziny zalozyciela szkoly). Czy Jurek ma jakas licencje?
Napisano Ponad rok temu
Jak również Romana Hoffmanna z którym (ojej muszę się pochwalić!!!!*^^*) jadę na obóz**
Ale w Polsce jest ktoś lepshy niż Roman Hoffmann^^
Ale on ma 5 dana**
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Puchar Polski w aikido
- Ponad rok temu
-
Sensei a uke
- Ponad rok temu
-
Minoru Mochizuki, zalozyciel Yoseikan aikido nie zyje.
- Ponad rok temu
-
Egzamin
- Ponad rok temu
-
No i mamy nowego O'senseia .....
- Ponad rok temu
-
Roman Hoffmann-obóz ^^
- Ponad rok temu
-
Obcy w dojo