bezpieczeństwo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie tylko o to chodzi. A co gdy zamówię pożądny nóż, a przyślą inny?Popatrzeć na sklepy internetowe na zachodzie i sprawdzić, jakie marki są tam sprzedawane.
Napisano Ponad rok temu
Np. kupując wiele razy akcesoria GSM, części - nigdy się nie "naciąłem". Firma która tyle czasu poświęciła na budowanie image'u nie może sobie pozwolić na oszukiwanie...
Napisano Ponad rok temu
bestknives.com
theswitchblade.com (automaty)
Kupowalem w kazdym z nich kila razy.. Szczegolnie te 2 pierwsze sa solidne i bardzo szybkie.
Napisano Ponad rok temu
A polskie?knifecenter.com
bestknives.com
Kupowalem w kazdym z nich kila razy.. Szczegolnie te 2 pierwsze sa solidne i bardzo szybkie.
Napisano Ponad rok temu
knifecenter.com
bestknives.com
A jest jakis problem z kupowaniem automatow(jakis fax trzeba im wyslac?)? W bestknives za USPS (transport) do Polski kaza sobie zaplacic 30 USD!
Napisano Ponad rok temu
Masz za to szybko paczke na miejscu i jest ubezpieczona, to dosc wazne.
Theswitchblade jest jedynym znanym mi porzadnym sklepem internetowym w USA ktory Ci bez problemu przysle automat. Dlatego o nim pisalem. Gosc sie nawet chwali ze do dzis dnia ani jedna wyslana przez niego paczka nie zostala skonfiskowana...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A polskie?knifecenter.com
bestknives.com
Nie mieszkam, nie znam.
Napisano Ponad rok temu
Nasi " wielcy importerzy" kupuja tam najczesciej noze dopiero wtedy, gdy zamowi je od nich jakis klient (rownie dobrze Ty samemu mozesz tez to zrobic nie placac prowizji). Nie ma sie temu zreszta co dziwic. Otrzymanie autoryzacji bezposrednio od producenta kosztuje niemalo, a i dodatkowo sprawia iz taki oficjalny dystrybutor/importer musi miec na skladzie ciagly zapas nozy oraz wydawac spora kase na reklamy. "Niezalezny" nie musi tego robic. Ma u siebie 3 noze na krzyz, a reszte sprowadza "na zamowienie".
Najczesciej malo kto decyduje sie autoryzacje. Rozmawialem kiedys z kolesiami z jednej firmy w Polsce, ktorzy mowili mi, ze otrzymanie autoryzacji wiazalo sie z zakupieniem nozy za kilka tysiecy dolarow. Kto i kiedy pozniej to kupi?
Tak wiec jesli chcesz akurat automat, raczej musisz wybrac autoryzowanego sprzedawce. Takich jest jeszcze jak na lekarstwo. Ich adresy z reguly sa podane na stronach producentow - ja tak kupilem sobie Benchmade AFO 9050, a teraz zbieram na 5000AUTO. Mam gwarancje ( u niezaleznego niestety nie). Pytanie tylko, czy ktos slyszal o awarii noza Benchmade :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
"Proof" by Cold Steel
- Ponad rok temu
-
Fällkniven
- Ponad rok temu
-
Czy warto kupić Aitor Sharg???
- Ponad rok temu