Puchar Polski w aikido
Napisano Ponad rok temu
Pozoliłem sobie pobuntowac rodzicieli szzanownych i jak określiła jedna z zcanie szanownych rodzicielek: " ja bardo chetnie mogę robić bydlo.." czemu przytakneło grono protoplastów siedzących obok.. i bylo weslo .. sektor w którym siedzialem reagował żywiołowo na kontrowersyjne decyzje sędziowskie.. brakowało tylko mexykańskiej fali...
Pożniej poszliśmy zwiedzac stare miasto, bary mleczne i inne miejsca , gdzie daja kawe i swiety spokój..
Napisano Ponad rok temu
Na trybuny wejśc było rzeczą nie możliwą Jeśli komuś nie przeszkadzali rodzice którzy w szczytach swoich emocjii gotowii byli pobić loodzi siedząchych obok
Ale całkie spoko sprawa^^
Napisano Ponad rok temu
a pierwsze miejsce to kto zaja ???
i z kad ???
Nie pamiętam jak sie nazywa, ale na forum podpisuje się DIM 10. Brawa dla niego Miał szczęście, że ja nie startowałem hehe :-)
Napisano Ponad rok temu
Dokladnie nie pamietam, ale chyba kazdy osrodek (poza Opolem ) zdobyl jakies miejsce nagradzane pucharem.
Udzial bralo na oko ok 150 dzieciakow z wiekszosci chyba osrodkow PUA w Polsce oraz goscinnie klub z Brzescia (Bialorus) ktory wspolpracuje z nami.
co do decyzji sedziow - zawsze jest tak ze cos sie komu nie podoba - i tym razem tez tak bylo.... mnie sie tez cos nie podobalo, ale co zrobic - jak ja bede takie zawody organizowal, to bede mogl sie popisac perfekcyjna organizacja - ktora i tak ktos skrytykuje
Impreza bardzo udana jako zabawa dla dzieci - moje chociaz nic nie wygraly wrocily radosne i zadowolone z imprezy (wizyta w MC Donalds leczy wszelkie rany )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dzis odbyl sie Puchar Polski w aikido.. startowalo mnóstow ..
Jakie są konkurencje pucharowe? Jakie są kryteria oceny? Czy są kategorie wagowe?
Może ja też wezmę udział w tych zawodach? :wink:
Silvio
Napisano Ponad rok temu
Kryteria oceny.. widzimisie sędziego.. 5 sedziow - noty chyba od 1 do 10
Są kategorie wiekowe.. 12-15 , 10-12 itd..
także sie nie łapiesz... pozostyaje udzial aktywny na trybunach, np. robienie mexykanskiej fali, buntowanie rodzicow, pomaganie im w "robieniu bydla" :-))))) i inne atracje zależne od fantazji :-))
Napisano Ponad rok temu
widze, ze szczesliwie dotarles do domu.. troche sie martwilem..
zupelnie niepotrzebnie sie martwiles,dotarlismy szczesliwie
Napisano Ponad rok temu
Dzis odbyl sie Puchar Polski w aikido.. startowalo mnóstow ..
Jakie są konkurencje pucharowe? Jakie są kryteria oceny? Czy są kategorie wagowe?
Może ja też wezmę udział w tych zawodach? :wink:
Silvio
To byl II Puchar w Pokazach Aikido.Kryteria oceny? organizatorzy musza nad tym troche pomyslec ,byly tylko kategorie wiekowe
Jesli masz do 15 lat,to chyba nic nie stoi na przeszkodzie,moze przynaleznosc organizacyjna,bo byly to zawody w ramach PUA.
Napisano Ponad rok temu
Gdy wyszdedłm na fajeczke to musiałem reanimowac matke dwóch zawodnikow ze stanu przedzawałowego..
..
Nie sądzisz ze jako trener(nauczyciel) nie powinienes raczej "wychodzic na fajeczke" w miejscach publicznych. Przeciez dzieciaki się od ciebie uczą.
Napisano Ponad rok temu
nie, nie sadze.. moja sparwa gdzuie pale.. a paliem do spolki z szefem aikido ze Ślaska.. on byl w hakamie a ja nie.. sally - czep sie kogos innegoNie sądzisz ze jako trener...
Napisano Ponad rok temu
a paliem do spolki z szefem aikido ze Ślaska.. on byl w hakamie a ja nie.. sally - czep sie kogos innego
pewnie szefa aikido ze
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
System jest taki:
Dobierane (losowane) sa pary par. najpierw startuje jedna para i jest oceniana , potem druga para-znowu ocena. Para z wyzsza nota przechodzi dalej. robi sie taka drabinka az do finalu.
sedziowie oceniaja od 5 - 10 punktow.
ogolnie jest wszystko oka, tylko ze w trakcie turnieju np zmieniono zasady bo okazalo sie ze przeznaczono zbyt malo czasu na taka zasade rozgrywek...
Impreza sie dopiero rodzi, wiec mysle ze kazda nastepna bedzie lepsza.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Sensei a uke
- Ponad rok temu
-
Minoru Mochizuki, zalozyciel Yoseikan aikido nie zyje.
- Ponad rok temu
-
Egzamin
- Ponad rok temu
-
No i mamy nowego O'senseia .....
- Ponad rok temu
-
Roman Hoffmann-obóz ^^
- Ponad rok temu
-
Obcy w dojo