"Proof" by Cold Steel
Napisano Ponad rok temu
Podobne inne noze - testy np blokad gdzie facet wiesza ciezary ze sztangi - budzi zaufanie. Wieszanie sie 4 gosci na rekojsci noza zamocowanego za ostrze.
Testy tomahowkow - dosc agresywne - by nie powiedziec morderze.
Oczywiscie po wiekszosci testow - ostateczny sprawdzian - golenie wlosow.
Czy ktos widzial moze ? I od razu pytanie - jak ten test ma sie do faktycznego stanu nozy tej firmy ?
Napisano Ponad rok temu
Dla wszystkich push-dagger maniakow tez znalazla sie chwila prawdy - pokaz skutecznosci zarowno w pchnieciach ( w rozne materie od blachy samochodowej po kilkanascie warstw chyba tektury) jak i w ... cieciach.
No i oczywiscie poprzednio zapomnialem -- testowany byl tez sjambok. Piekna rzecz.
Napisano Ponad rok temu
Szczerze zachęcam do kupna!
pozdrawiam,
DomR
Napisano Ponad rok temu
Muszę przyznać iż wcześniej moja opinia nt. noży Cold Steel`a była umiarkowana, zaś po obejrzeniu filmu nabrałem respektu. Byłem zaskoczony ich wytrzymałością 8O (efekt zamierzony przez producenta filmu został więc osiągniety).
Ja mam wersje tego filmu z 2003 roku zawierającą dodatek "swords in action". Na tegorocznych targach IWA rozdawano chyba jeszcze starszą wersję tego filmu (przeleciałem ją na podglądzie u znajomego).
A swoją drogą, czy jest oficjalny(!) przedstawiciel tej marki w Polsce, kóry dysponowałby tymi płytami i przynajmniej stałym klientom rozdawałby je (tak jak w USA) za darmo
Napisano Ponad rok temu
Najgorsze, ze znowu sie naogladalem vietnam tomahawk a mam wielki apetyt na ten produkt CS.
Tatoine to znaczy za darmo jak za darmo ... niektorzy dobrzy sprzedawcy tak zachecaja swoich klientow do kupna nozy dajac im cos co nie pozwoli myslec o czyms innym.
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam,
DomR
Napisano Ponad rok temu
Co do tego co mam niestety nie da sie skopiowac - jakis taki dziwny jest (format DVD - na komputerze wykrywa 1.28MB plikow). Ogolnie tylko na odtwarzaczu DVD mozna go odegrac.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A tak BTW, to na mnie największe wrażenie zrobiła celność, z jaką Lynn Thomson rzucał włócznią masajów w tego jelenia 3D... a to centralnie w komorę, a to przecinał mu tym szerokim grotem tchawicę... taka precyzja rzutu to JEST DUŻA SZTUKA. Chylę czoło.
Napisano Ponad rok temu
Fakt ups.. przy czyms takim rzeczywiscie uderzanie tepa strona wskazuje tylko, ze ostrze jest mocne i nie peknie przy typie stosowania "idiot-user".Jerry Busse rąbie takie bloczki swoimi nożami, ale ostrą stroną... a potem się goli. Strider struga obejmę imadła na BladeShow...
A z niedzwiedziem zle bylo, dzikiem .. tudziez rzuty wykonane w ptactwo ? Trzeba przyznac, ze ma to przetrenowane. Odleglosc tez dobra... sprzet sprzetem ale taki cel to wynik dlugich lat treningow.A tak BTW, to na mnie największe wrażenie zrobiła celność, z jaką Lynn Thomson rzucał włócznią masajów w tego jelenia 3D... a to centralnie w komorę, a to przecinał mu tym szerokim grotem tchawicę... taka precyzja rzutu to JEST DUŻA SZTUKA. Chylę czoło.
Ale mimo wszystko chcialbym byc uzytkownikiem wietnam tomahawk.
Napisano Ponad rok temu
Co jednak dodam to ze CS ma jednak grupe nozy , naprawde znakomitych.
Trail MAster , to dla mnie taki troche tanszy Busse , seria tanto San Mai ( mam dwie sztuki jedna nigdy nie uzywana , druga probowalem zniszczyc przez ostatnie 10 lat i nie udalo mi sie , co najciekawsze ten , nowy i ten "dobity" wygladaja tak samo.
Jezeli chodzi o skladaki ........ to niestety zgadzam sie z Pitrem w 100 %
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Fällkniven
- Ponad rok temu
-
Czy warto kupić Aitor Sharg???
- Ponad rok temu
-
Sklepy w Warszawie