Pierwszy trening Ryu-Te.....
Napisano Ponad rok temu
Byłem dziś na pierwszym treningu Ryu-Te i......wrażenia bardzo, ale to bardzo pozytywne......!!
Wszystkie techniki wykonywane krótko i osczędnie.....a jak już dojdzie do dźwigni/łamania to.........auu!! Wniosek: dźwignie i łamania bardzo bolesne....
Mało było ćwiczenia na treningu uderzeń i kopnięć, ale może będzie więcej...mam nadzieję 8)
Louis: Ja to ten Michał co to się z nogą zawsze mylił.....stare nawyki z Hung-Garu.....
Napisano Ponad rok temu
Mało było ćwiczenia na treningu uderzeń i kopnięć, ale może będzie więcej...mam nadzieję
No akurat bardziej dzwigniowo dzisiaj bylo.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
No i teraz klops.....Ryu-Te w Wa-wie i Shidokan od września takoż.....ahhh....
Dobra, na razie będę chodził na Ryu-Te...za bardzo mi się spodobało !
Aaaa....mam małe pytanko....gdzieś widziałem zdjęcie Renshiego Cwiećwierza robiącego dżwignie w parterze...macie nawet parter w Ryu-Te?? :twisted:
Napisano Ponad rok temu
No nie że fajny system?
I co do mylenia sie nóg to mam to samo.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mafox nie pytaj się, tylko przyjedź wreszcie na jakiś zlot i przestań marudzić, że za daleko.ale wlasnie jaka?
co mozna pomylic?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Teraz tylko sam ćwiczę więc jest trudniej.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co do linkow to filmiki na naszej stronie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - ale nie wiem czy tam bardzo widac trudnosc nog.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Ja tak do konca nie rozumiem dlaczego nogi akurat stanowia problem- wydaje mi sie ze sa one najbardziej zauwazalnym problemem pierwszego czy drugiego treningu, ale po krotkim czasie treningu jednak wszyscy nad rekami sie glowia bardziej (jak mi sie zdaje).
A co do linkow to filmiki na naszej stronie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - ale nie wiem czy tam bardzo widac trudnosc nog.
Pozdrawiam
Jeśli przez dziesięć lat ćwiczyłeś bokserską i karatecką pracę nóg i bioder to jest problem pewien :-)
Niepowiem tez że szersza i niefrontalna pozycja ułatwia mi blokowanie wejść w nogi kiedy ćwicze z kumplami z bjj-tu. Natomiast pozycja Ryu te wydaje się być lepsza, bo bardziej naturalna, w samoobronie. Bo zwykle przecież jak jesteśmy napadanie to niemamy pozycji bokserskiej tylko naturalną.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
All-Style-Karate co to jest??
- Ponad rok temu
-
Seiwakai
- Ponad rok temu
-
Karate a UE
- Ponad rok temu