xing yi quan w Pradze
Napisano Ponad rok temu
slyszalem, ze w czeskiej pradze uczy xing yi student zhang bao yang'a i wang'a ji wu.
czy ktos wie moze, jak ten pan sie nazywa? bylbym wdzieczny rowniez za jakiekolwiek inne informacje na jego temat...
a moze ktos zna kogos w czechach albo na slowacji, kogo mozna by zapytac, czy cos wie?
pozdrawiam
tomasz
Napisano Ponad rok temu
dzien dobry
slyszalem, ze w czeskiej pradze uczy xing yi student zhang bao yang'a i wang'a ji wu.
czy ktos wie moze, jak ten pan sie nazywa? bylbym wdzieczny rowniez za jakiekolwiek inne informacje na jego temat...
a moze ktos zna kogos w czechach albo na slowacji, kogo mozna by zapytac, czy cos wie?
pozdrawiam
tomasz
A tak, mieszka tam już chyba z 10 lat, zajmuje się chińską medycyną i nauczaniem wushu (nie tylko xinyi) i qigong. Nazywa się Du Fukun. Parę lat temu produkował się w czeskim piśmie "Fighter's Magazine", nie tylko z xingyi, ale i z takim jakby nieudolnym changquanem sportowym.
Opinie Czechów słyszałem różne. Z jednej strony duzo krytyki, z drugiej np. Pavel Frost (o ile pamiętam nazwisko), uczeń Du reagujący w stylu: "macie coś przeciw, to wyzywam was na pojedynek".
Napisano Ponad rok temu
a oto i adres:http://www.volny.cz/dufukun/xinyiquan/wdef-cz.htm
ps.
myślę, że powinieneś sam zweryfikować poziom/nauczanie z tego przekazu. Wszystkie opinie (a takich w tym forum jest ok.70 %) typu "słyszałem że..." właściwie nie wnoszą nic sensownego, sieją natomiast zwątpienie, nie proponując nic w zamian. Dużo negatywnej wibracji... i nic więcej. Staraj się poznawać z każdego źródła, do którego dotrzesz. W miarę własnych doświadczeń sam będziesz w stanie weryfikować wartość poziomu lub przekazu nauczania ...
pozdrawiam
optymist
Napisano Ponad rok temu
To jest stary adres: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] , ale są tam za to teksty po angielsku.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ps. nie szukam ocen ani komentarzy na temat du fukun'a (teraz juz wiem, jak on sie nazywa). chyba zostalem zle zrozumiany...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Weekend przyjazni VT/WT/WCh
- Ponad rok temu
-
Co z niego wyrośnie? ;-) filmik
- Ponad rok temu
-
bialy zuraw czy modliszka ?
- Ponad rok temu
-
Czy uczy się medytacji w polskich szkołach Kung-Fu ?
- Ponad rok temu
-
Historie i Legendy Wing Chun
- Ponad rok temu
-
wing chun film
- Ponad rok temu
-
Googlizmy kung-fu
- Ponad rok temu
-
Najskuteczniejszy styl kung fu :-)
- Ponad rok temu
-
Jak sie Wam trenuje/trenowalo w Chinach?
- Ponad rok temu
-
Parter w Weng Chun
- Ponad rok temu