Pompki
Napisano Ponad rok temu
M.N.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A jesli na silowni bede robil pompki to bede mial silniejsze rece? :wink:Pompki nie są ćwiczeniem wyrabiającym siłę rąk. Jest to ćwiczenie wyrabiające wytrzymałość mięśni. Jak chcesz mieć silniejsze ręce - ćwicz na siłowni.
A jesli leze na laweczce i wyciskam to czy nie wykonuje podobych rochow jak przy pompkach?
Strasznie ogolne to "cwicz na silowni".
Wiele cwiczen mozna wykonywac w domowym zaciszu.
Panie slaszysz, moze kilka konkretnych cwiczen, troche konkretow.
Pozdro.
Napisano Ponad rok temu
A jaki ciężar tam podnosisz? Chyba "nieco" więcej niż tyle, ile podczas pompek. Zajrzyj do "Ciekawych tematów", uaktualniłem nieco właśnie - jest tam parę razy wspomniane o pompkach.A jesli leze na laweczce i wyciskam to czy nie wykonuje podobych rochow jak przy pompkach?
Napisano Ponad rok temu
Wiecej czytaj: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Pozdrawiam K_P
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
wozny
Napisano Ponad rok temu
Święte słowa!Jeff jak kazdy poczatkujacy sadzisz, ze sila uderzenia zalezy od sily klatki, czy reki, a tak nie jest! (bedziesz zdziwiony jka sie dowiesz, ze udera sei z.... nog). Jesliby tak bylo to strongmani, czy inni tego typu osobnicy mieliby najsilniejszy cios, a tak sie nie dzieje! Sila zalezy glownie od koordynacji ruchowej! A efekty (na przeciwniku) m.in. takze od timingu! Zdziwilbys sie z jaka moca potrafia uderzac np. 65 kg bokserzy, "masowcy" moga sobie tylko o takim czyms pomarzyc.
Wiecej czytaj: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Pozdrawiam K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jesli chodzi o wyrabinie siły to oczywiscie ze wyrabiaja tak samo jak podciagenie na drazku
do 10 powtorzen (100% siły)
od 10 do 15 (65% siła 35% wytrzymałosc)
16 do 25 (35% Siła 65 wytrzymalosc)
26 ++ juz tylko wytrzymalosc
zlozmy ze podciagasz sie 3 razy wiec rosnie ci siła , i mozesz podciagac sie wiecej po 10 razch siła juz tak nie rosnie ,dochdzi tez wytrzymałosc , pozniej zmienia sie ten stosunek siły do wytrzymalosci , a pozniej tylko wytrzymalosc
PS mogłem pomylic ilosci procentowe i ilosc powtorzen
Napisano Ponad rok temu
Normal Push-up (normalne)
Diamond Push-up (bardziej na triceps dziłąja)
Wide Push-up (szeroko ,na plecy wływaja)
Dips(pompki na poreczach)
Dive bombers (zmodyfikowane ale swietne)
Camelon Push-up (jedna reka z przodu druga z tyłu)
Eight Count body Builders (jeszcze bardziej zmodyfikowane , ale za to naj lepszy trening na wiekszoc grup miescniwych brzuch plecy klatka nogi)
One -hand push-up (na jedej rece)
Z nogami na podywyzszeniu
Push up with one leg up (jedna noga w powietrzu działa na dolny odcinek pleców)
Push - up with added weight (z cieżarem)
Push ups with hands clappin' (z klaskieniem to bardziej Plyometrics , bardzo obiciazaja nadgarski i łokcie)
+ inne jakie zdoloasz wymyslec
Bardzo wazna jest technika lepiej jest zrobic 20 dobrych niz 50 na odwał
Im szybciej robisz tym mniej meczace , ale nie wolno zapominac o formie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dive bombers (zmodyfikowane ale swietne)
Eight Count body Builders (jeszcze bardziej zmodyfikowane , ale za to naj lepszy trening na wiekszoc grup miescniwych brzuch plecy klatka nogi)
Jak to wygląda??
Domyslam sie, że te nazwy są z podręcznika Navy Seals - są tam tego zdjęcia/obrazki??
Napisano Ponad rok temu
JEFF...powiem tylko tyle ze kostek to Ty nie wzmocnisz od robienia na nich pompek..kosci nie wzmacnia sie w ten sposob tylko niszczy..a zreszta wez pierwszy lepszy podrecznik do biologii...kosci sie wzmacnia inaczej..uderzajac w nie lub obciazajac tworzysz w nich mikropekniecia ktore rozwijane w kolejnych takich treningach prowadza do oslabienia kosci..a co za tym idzie..do szybszych kontuzji..
pozdrawiam
wozny
Ja z koleji slyszalem ze wokol kazdego takiego mikropekniecia narasta tkanka kostna. Ja naprzyklad od ladnych paru lat utwardzalem swoje kostki w ten wlasnie sposob (nie pytajcie mnie po co :wink: ), i mam je nadnaturalnie rozrosniete.
A tak z ciekawosci to jak inaczej sie wzmacnia kosci ? ........ pije duzo mleka ?
Napisano Ponad rok temu
dokl;adnie to smao slyszalem. mikropekniecia powoduja narastanie tkantki kostnej. przy odpowiedniej ilosci wapnia itp.JEFF...powiem tylko tyle ze kostek to Ty nie wzmocnisz od robienia na nich pompek..kosci nie wzmacnia sie w ten sposob tylko niszczy..a zreszta wez pierwszy lepszy podrecznik do biologii...kosci sie wzmacnia inaczej..uderzajac w nie lub obciazajac tworzysz w nich mikropekniecia ktore rozwijane w kolejnych takich treningach prowadza do oslabienia kosci..a co za tym idzie..do szybszych kontuzji..
pozdrawiam
wozny
Ja z koleji slyszalem ze wokol kazdego takiego mikropekniecia narasta tkanka kostna. Ja naprzyklad od ladnych paru lat utwardzalem swoje kostki w ten wlasnie sposob (nie pytajcie mnie po co :wink: ), i mam je nadnaturalnie rozrosniete.
A tak z ciekawosci to jak inaczej sie wzmacnia kosci ? ........ pije duzo mleka ?
jak inaczej wyjasnic fakt, ze przy tamashiwari[fonetycznie] nie lamia sobie kosci? bo stopniowo je sobie "utwardzaja". kosci uprawiajacych dlugo sw [lokciowa, piszczelowa np] sa twardsze od treningow.
Napisano Ponad rok temu
I prosimy NavySeal o jakies rysuneczki , uskutecznią trening
I jedno pytanko , czy podciąganie na drążku z bardzo powolnym opuszczaniem w dół jest lepszym sposobem na wytrzymałość ,niż dużo szybko , czy raczej wpływają one na wzrost siły? Bo jeśli patrzeć na procentowy udział siły i wytrzymałości itd. to raczej wpływają na siłę przy np. 10 powtórzeniach , choć u mnie jest troszkę inaczej bo zauważyłem , że po takich 10 wolnych opuszczaniach mam więcej wytrzymałości.
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
wozny
Napisano Ponad rok temu
K_P
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kciuk
- Ponad rok temu
-
pytanko o przerwe w czwiczeniach
- Ponad rok temu
-
ćwiczenia w domu
- Ponad rok temu
-
Dobry lekarz sportowy w 3mieście
- Ponad rok temu
-
Środki ostrożności przy spożywaniu jajek.
- Ponad rok temu
-
Kontuzja palca
- Ponad rok temu
-
Izotoniki i inne toniki, czyli co wybrać do picia ;-)
- Ponad rok temu
-
złamania
- Ponad rok temu
-
Therma Pro - środek na spalanie tłuszczu
- Ponad rok temu
-
Ile na masę?
- Ponad rok temu