Dokładnie tak, a poza tym kiedyś na zawodach w karate byłem świadkiem rozmowy organizatora pokazów z jakimś innym kolesiem i wygladało to tak:novocaine mylisz sie. Kazdy jest w stanie bez utwardzania, zlamac takie deski. Jest to bardziej kwestia wlasciwego ulozenia reki, wykonania ruchu od punktu "A" do punktu "B", czyli szybkosci, przylozenia masy ciala etc. i w koncu... odwagi, wynikajacej z wielu dokonanych prob. A poza tym... widzialem na wielu zawodach jak ludzie przy testach uszkadzali sobie rece. Niektorzy na trwale. A poza tym liczba zalamanych desek nie przesklada sie na skutecznosc w walce.
K_P
- czemu dzisiaj udaje wam się łamać tylko po jednej desce ?
- wiesz za póxno wyjąłem je z garazu i nie zdarzyłem odpowiednio wysuszyć
A tak co do pompek to są rewelacyjne zwłaszcza polecam pompki z pięściami pionowo na szerokośc barków lub trochę szerzej lub coś co niektórzy nazywają pompkami japońskimi dość popularne na aerobicu

i to troche obrazuje wyglad tych pompek chyba ze mi sie cos potentegesowalo , ale raczej nie :-)
  i to troche obrazuje wyglad tych pompek chyba ze mi sie cos potentegesowalo , ale raczej nie :-)

ale wyzdrwoiej to dalej bede cwiczyc a klate rzeczywiscie wyrabiaja
   ale wyzdrwoiej to dalej bede cwiczyc a klate rzeczywiscie wyrabiaja

pompki na kostkach wcale ich nie utwardzają? nie chcę sobie zrobić krzywdy, odstawiam to! Chociaż wydaje mi się że pięści mam trochę twardsze...no ale wolę nie mieć problemów.
   pompki na kostkach wcale ich nie utwardzają? nie chcę sobie zrobić krzywdy, odstawiam to! Chociaż wydaje mi się że pięści mam trochę twardsze...no ale wolę nie mieć problemów. FaceBook
 FaceBook