Co wam daje Capo ?
Napisano Ponad rok temu
miałem zamiar wysłac swoją dziewczynę na capo ale po lekturze postów trenujących coś mi to wygląda bardzo podejrzanie
wszyscy jak jeden mąż chwala w 100% i niedopuszczaj najmniejszej (miniimalnej) krytki
fanatyzm a moze sekta
a szkoda
Napisano Ponad rok temu
Jednak nie da sie ukryc, ze znacznie wiecej daje, niz zabiera. I nie wysylaj dziewczyny - sam idz i sie przekonaj
Napisano Ponad rok temu
Najlepiej przekonasz się w praktyce. Nikt nie może wiedzieć czy jej się spodoba czy nie . Jak dla dziewczyny to wydaje mi się to lepsze niż inne MA, chyba, że myśli ona tylko o tym by się obronić na ulicy.miałem zamiar wysłac swoją dziewczynę na capo ale po lekturze postów trenujących coś mi to wygląda bardzo podejrzanie
wszyscy jak jeden mąż chwala w 100% i niedopuszczaj najmniejszej (miniimalnej) krytki
fanatyzm a moze sekta
a szkoda
A oskarżenia o bycie sektą to wybacz, ale . Kiedyś nawet coś takiego podobno mówiono o capoeirze w TV (TVP Regionalna o wrocławskiej grupie - radosna twórczość jakichś bardzo religijnych i konserwatywnych babć - tak podejrzewam), ale to było dawno i teraz na pewno nikt by się nie pokusił o ponowne gadanie takich bzdur.
Napisano Ponad rok temu
goral3 - rusz glowa. Przeczytaj tytul topicu. Gdyby zalozyc topic 'co wam zabiera capo' - to pewnie tez byloby pare glosow o kontuzjach itp.
Jednak nie da sie ukryc, ze znacznie wiecej daje, niz zabiera. I nie wysylaj dziewczyny - sam idz i sie przekonaj
No lepiej robic cos, niz nic. Dla rownowagi polecam topic o kontuzjach
Napisano Ponad rok temu
wychodzilem z takiego wlasnie zalozenia
A oskarżenia o bycie sektą to wybacz, ale . Kiedyś nawet coś takiego podobno mówiono o capoeirze w TV (TVP Regionalna o wrocławskiej grupie - radosna twórczość jakichś bardzo religijnych i konserwatywnych babć - tak podejrzewam), ale to było dawno i teraz na pewno nikt by się nie pokusił o ponowne gadanie takich bzdur. [/quote],
niestety nie mam telewizji Wrocław napisałem to tylko i wylacznie na podstawie waszych postow i to tylko z tego watka
bezraniczne uwielbienie oraz teksty nie moge o niczym innym myslec jak tylko o treningu jest dla mnie wysoce podejrzane
Mam nadziej ze sie myle
i tak przy okazji
w krakowie jest Artes Das Gerais oraz Grupo Magia
rozne szkoły. style ???
moze jakies wskazowki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
sorry to było off topic tak mala refleksja na temat cwiczacych capogoral3 - rusz glowa. Przeczytaj tytul topicu. Gdyby zalozyc topic 'co wam zabiera capo' - to pewnie tez byloby pare glosow o kontuzjach itp.
mam juz swoja droge ale gimnastyki nigdy za wieleI nie wysylaj dziewczyny - sam idz i sie przekonaj
Napisano Ponad rok temu
Jedni mają styl z prowincji Minas Gerais, a drudzy z Bahia.
co to oznacza dla laika?
Napisano Ponad rok temu
Jak zaczniesz cwiczyc, to moze zrozumiesz jak to dziala. Taka jest specyfika capo, to cos wiecej niz fikanie koziolkow. Oczywiscie wschodnie MA maja dluga historie i sa scisle zwiazane z kultura, ale wydaje mi sie, ze znacznie wiecej ludzi trenuje tylko techniki. W capo, jezeli cos ci sie nie podoba to szybko odpadasz, a w wielu przypadkach wciaga na calego - sektabezraniczne uwielbienie oraz teksty nie moge o niczym innym myslec jak tylko o treningu jest dla mnie wysoce podejrzane
Napisano Ponad rok temu
co to oznacza dla laika?
Dla laika to niestety oznacza tyle, co: "pojdz-do-obu-grup-na-trening-i-porownaj". Duzo roznic jest miedzy nimi, o ktorych mozna by mowic godzinami. Dla osob niezorientowanych roznice te sa niemal niewidoczne dlatego najlepiej jest na zywo sobie obejrzec i porownac.
Pozdrowka!
Napisano Ponad rok temu
Wiadomo, każda sroczka swój ogonek chwali, ale styl z bahia osobiscie mi sie nie podoba, piekno i dokladnosc gry z gerais bardziej do mnie przemawia. A w ogole, to moze ktos posiada jakies dwa krotkie filmy, ktore zaprezentowalyby styl Gerais i Bahia ? Wklejac.
Aha! Broń Boże nie zaczynac dyskusji, ktory styl jest lepszy Oba są dobre
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jogo (duro/bunito) - filmy
- Ponad rok temu
-
JAK ZACZĄĆ ĆWICZYĆ???
- Ponad rok temu
-
Roda 11.V i pokaz w Silver Screen
- Ponad rok temu
-
Model berimbau
- Ponad rok temu
-
Niedziela 4 Maja
- Ponad rok temu
-
Capoeira-dyscyplina olimpijska?
- Ponad rok temu
-
Berimbau za darmo - kto nie ma, niech zajrzy tutaj!
- Ponad rok temu
-
Techniki z innych sztuk walk
- Ponad rok temu
-
Capoeira w Lublinie
- Ponad rok temu
-
Wizytacja w weekend 2 maja !!
- Ponad rok temu