I na koniec: ja sie poddaję; mur o jaki odbiłem sie w tej sprawie po prostu mnie zniechęcił do dalszego pytania :nie: i na tym raczej kończe mój udział w tej dyskusji jako jałowym zajęciu - grze w pomidora jak napisał Grogos
No ale powiedz czego sie nie dowiedziałeś.
Bo wg. mnie na wswzystkie pytanie padłą odpowiedz.
Info o założeniu KAK dostaliście ze strony 3A, tam tez jest kontakt jeśli uwazacie ze info jest niewystraczające.
JS napisał wam jak Andre Cognard stał sie posiadaczem, obecnego stopnia.
Wiec czego jeszcze chcesz?
Napisałeś o jakichs rozmowach, których treść nie jest nam znana..
Nie wsposób z tym dyskutować. Tym bardziej ze wiele faktów obecnie jest nie do sprawdzenia.
Tak sobie czytam ten topic i bardzo dziwi mnie to, ze żaden z tych, którzy pisza o sobie ze sa uczniami Cognarda tak naprawde to nic o swoim Nauczycielu nie wie.
Czego nie wie? Wszystko został już powiedziane.
CZEMU tylko jego uczniowie nic o nim nie wiedza doprawdy nie wiem???
Być może mają ciekawsze tematy do rozmowy, niż wypytywać o to jaki nosi rozmiar buta
A być może shihan budzi taki respekt, ze az głupio go pytać o takie pierdoły.
Może ze względu na to, ze nic nie robia w zyciu poza treningami aikido pod okiem shihana?
Na ostatnim stażu balowaliśmy z shihanem do 3 w nocy ale o tym Ciii. Forum czytają też dzieci
Stwierdzam, ze tak jak w zabawie przedszkolnej zwanej Pomidor po prostu nie znajac swojego Nauczyciela latwiej im jest odpowiedziec na kazde pytanie POMIDOR, ze: możecie się sami zapytc o to shihana, a nam nie zawracjjcie glowy bo gdyby nawet Cognard nie cwiczyl aikido to my i tak u niego bysmy się aikido uczyli!!! A ci co zadaja konkretne i proste pytania odsadzani sa od czci i wiary!!!
Od czci i wiary odsądzani Ci którzy jakby nie patrzeć poszukują taniej sensacji. A przeciez jest tyle taniej kobiecej prasy. Wystarczy aby zaspokoic ich apetyt.
Ach jeśli chodzi o pozycje boczna to zapraszam wszystkich którzy sa chetni aby sprawdzic zalety pozycji bocznej, tudzierz poslugiwanie się bokken bez gardy na trening kendo...nawet z poczatkujacym kendoka....
Cóż pozycja boczna nie została wymyślona przez nas. Chociaż ostatnio dane nam było usłyszeć ze wzieła się ona stąd, że Ś.p. Kobayashi Hirokazu tłumacząc techniki z grzeczności stał twarzą do publiczności, na atakujących robiąc techniki w pozycji bocznej. Co oczywiście zostało niewłaściwie przez nas zrozumiane.
BTW. Śmieszne, że sam nie masz na tyle odwagi i musisz podpierać się jakimiś początkującymi kendokami, ale jakby nie patrzeć to troche nie na temat