Wszystko pieknie... ale o co chodzi na tym zdjeciu,
Duszenie kolnierzem czy cos innego ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
muszę przyznać,że macie dużą sekcję. U nas w takich małych miestaczekach jest małe zainteresowanie SW.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Seminarium Hontai Yoshin Ryu z sensei E.Murlowskim. Odbyło się w Andrychowie na początku maja tego roku.
Napisano Ponad rok temu
wiesz, wszystko zależy co ćwiczysz w danym momencie: otóż na tym pierwszym zdjęciu wiadomo, że można zrobić wykończenie i nie trzymać dźwigni na nadgarstek,ale ćwiczyliśmy kata, a akurat w kata są pewne reguły i to jest jeden z elementów tego kata. A czy uke może zgiąć łokieć? To zależy jak któ robi dźwignie i jak kto jest wytrzymały na ból, bo tak naprawdę to po takim przechwyceniu, jest najczęściej maegeri w żebra.
Co do drugiego zdjęcia:
Wszyscy się uczymy, to że ktoś jest na zdjęciu wcale nie oznacza, że on robił dobrze technikę . Zgadza się,że łokieć jest źle kontrolowany. Nie każdy z tych osób na zdjęciach ćwiczy ju-jutsu. Seminarium było otwarte, byli ludzie z całej polski i z różnych styli. Dlatego nie wszyscy od razu wiedzieli o co chodzi, a zdjęcie jak by nie patrzeć jest pamiątką.
pozdrawiam
aikidudi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
. Myślę, że dyskusje na temat technik na podstawie zdjęć (np. kontroli łokcia) zostawmy sobie na inne czasy.
Eryk Murlowski
Napisano Ponad rok temu
BUuuuuu buuu buuuuuuuuu
Napisano Ponad rok temu
Proponuje spotkac sie na macie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
... Tylko faktycznie nie wiadomo o co chodzi Kastorowi.
...
Napisano Ponad rok temu
Dziękuje za pomoc bez której pewnie ten temat nie miał by końca.
Napisano Ponad rok temu
Co do Kastora, to zapraszam go do mojego dojo w domu... będzie czas na trening i dyskusje... a i zimne napoje mogą być
Napisano Ponad rok temu
Eryk chce Kastora wykończyć.
Co do Kastora, to zapraszam go do mojego dojo w domu... będzie czas na trening i dyskusje... a i zimne napoje mogą być
Ooo!!
Kastora to zapraszają, a mnie nie ?? A jakie napoje będą?? Ja tez obiecuję... cokolwiek...
Kiedy, jak i za ile...??![]()
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu