Dobry motyl - klinga plomienista
Napisano Ponad rok temu
No, moze z wyjatkiem noszenia - chyba tyko u Szabo widzialem motyla z klipem. U Szabo tez widzialem motyla z dziura na palca, ale nie moge jakos odnalezc tego obrazka. Jakby ktos znal sciezke do niego i podal, to... powiem serdeczne Bog zaplac!
PozdrawiamK_P
Ps. A jak "chodzi" motyl z rekojesciami z tytanu?
Napisano Ponad rok temu
Dobruski robi też z klipem i paru innych, np.No, moze z wyjatkiem noszenia - chyba tyko u Szabo widzialem motyla z klipem.
Fotki z [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Szkoda tylko, ze bez klipa. Ale jak zobaczylem cene, to szczeka opadla mi do samej ziemi.
Ciekawe jak sie takie klingi typu Kris ostrzy? Ma ktos doswiadczenia?
K_P
Napisano Ponad rok temu
Czy ktos probowal zrobic nawierty w zwyklym balku i przykrecic klips?
Czy sa motyle ktore maja "latch gate" tak jak BM? Domyslam sie ze te z baaardzo wysokiej polki tak, ale czy sa jakies tansze? Np. Herbertz albo inszy wynalazek?
K_P. Skad sie wzielo to zainteresowanie kris'owatym ostrzem?
Napisano Ponad rok temu
Dumałem nad tym, to musi być bardzo krótka śruba (żeby Ci w środku ruchu ostrza nie blokowała) a klips z bardzo dobrego materiału. Może stara sprężyna od zegarka? Motyl swoje waży, zwłaszcza nie tytanowyA ja zapyatm inaczej (i to kilka razy).
Czy ktos probowal zrobic nawierty w zwyklym balku i przykrecic klips?
Napisano Ponad rok temu
Dlaczego kris? (Ale tylko taki w miare symetryczny, zwlaszcza czubek) - bo ladnie wyglada, robi niezle "wrazenie" (jeszcze lepiej wygladalyby tez raczki "kirsowate", no i zapewne niezle musi "kirsowaty" ciac!
K_P
Napisano Ponad rok temu
Pytanie czy komus sie chcialo to zrobic i czy taki patent dziala?
Napisano Ponad rok temu
Z braku odpowiedzi wnioskuje ze nie macie pojecia o balku w rozsadnej cenie z "latch gate"em?
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
Też uważam, że nóż który można budować jak klocki Lego, nie powinien być tak drogi jak u tych kolesiZywilem iluzje, ze markowy motylek, skoro jest mniej skomplikowany niz jakikolwiek markowy folder - bedzie tez tanszy niz markowe foldery. Mylilem sie.
K_P
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
A gdyby kupic klips od np. Emersona albo innej firmy? Tylko ze wtedy istnieje prawdopodobienstwo ze klips bedzie tworzyl znaczna czesc ceny noza...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Widziałeś bazarowy z klipsem ??? Czy może mylisz klips z latchem (13 na tymże obrazku)na początek proponuję odkręcić klips od jakiegoś ruskiego wynalazku z bazaru za 20 zl. nie oszukujmy się: jest to tylko kawałek blachy sprężynowej i nie musi być z kosmosu
Napisano Ponad rok temu
Co do wymieninia ostrzy w balisongach , mial to miec Tachyon Microtecha , jednka projekt cos nie wypalil.
Teretycznie istnieje taka mozliwosc w BM, ostrza sa przykrecane i mozna wymienic na tanto czy sper point , jednak problem jest jeden BM , nie sprzedaje osobno ostrzy , wiec tylko przekrety z gwarancja i wymiana na nowe ostrze.
Napisano Ponad rok temu
Widziałeś bazarowy z klipsem ??? Czy może mylisz klips z latchemna początek proponuję odkręcić klips od jakiegoś ruskiego wynalazku z bazaru za 20 zl. nie oszukujmy się: jest to tylko kawałek blachy sprężynowej i nie musi być z kosmosu
Nie chcę się wtrącać, ale "ruski wynalazek" to może być chyba zwykły składak za 15PLN, byleby miał klips. A przecież nie musi być motylkowy, nie?
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
K_P
PS. Zauroczylem sie znowu motylkami? Niemozliwe. Przeciez juz z 10 lat "nie krecilem" i juz nie wiem jak to sie robi. A wyroby Cold Steel cieplo wspominam.
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
Klipa uwazasz za niezbednego, czy wolisz do motyli etui?
Napewno obil Ci sie o "oczy" bardzo ciekawy balisong, zdaje sie albo autorstwa Szabo, albo Perrina - mial zamiast jednego ramienia jelca dziure na palec. Szukalem dosyc dlugo jakiegos linka do tego wynnalazku, ale niestety mimo usilnych i rozpaczliwych prob nie znalazlem.
Pozdrawiam K_P
Napisano Ponad rok temu
Clip cos mi nie pasuje to balka , wole edui z kydex i wywalenie latch.Co prawda ogranicza to noszenie noza tylko do pasa , ale co tam .
Co do moich wymazonych , to mam kilka , dobruskiego ( ale juz zapomnialem modelu ) , 29knives , khukuri i monster model G1 ( Kubus tobie to sie bedzie napewno podobalo) , dla przyjemnosci posiadania i tzw. visual pleasure zakupil bbym jeden ze "snake" Shimady Suguru.
Modelu Perrina i "uchem " niestety nie widzialem
Napisano Ponad rok temu
To jest bardzo dobre wtrącenie Gdybym miał czas i moce przerobowe, zaraz bym poszedł sprawdzić ten pomysł.Nie chcę się wtrącać, ale "ruski wynalazek" to może być chyba zwykły składak za 15PLN, byleby miał klips. A przecież nie musi być motylkowy, nie?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
[Obrona] poczatukjaca osoba
- Ponad rok temu
-
Kabar D2 folder
- Ponad rok temu
-
MOD Tactical Fighter?
- Ponad rok temu