Dobry motyl - klinga plomienista
Napisano Ponad rok temu
BM44? Ten z tantowatym ostrzem? Jak sie sprawdzaja tantowate w balisongach, mnie z poczatku tego typu ostrze irytowalo, a z czasem przywyczailem sie, a BM44 nawet mi sie zaczal podobac.
K_P
PS. Choc ja nadal optuje za klipem. Na pasek fajna sprawa, ale czasami tez trzeba byc np. w krotkich sportowych spodenkach.
K_P
Napisano Ponad rok temu
Pomóżcie znaleść, bo Google jakieś bzdury wyrzuca (np. kosiarka do trawy)Monster model G1 - genialny!
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
Dla mnie mnie geometria glowni w balkach nie jest taka wazna , i tak nie uzywam go jako noza uzytkowego.
Napisano Ponad rok temu
- do robienia kanapek etc. - nie.
- do tzw. samoobrony - tez chyba nie. Bo za wolno (i zbyt skomplikowanie, trzeba jednak sporo miejsca, nie w kazdej pozycji ciala zwlaszcza w stresie), motyla sie otwiera.
Wiec motyla mozna miec... dla przyjemnosci. A moze sie myle?
K-P
Napisano Ponad rok temu
Kedyś, ktoś wspominał, o odkręcaniu śrub motylem (złapać nakrętkę między rączki), ale to bardzo wydumany pomysł, widać był w potrzebie. To chyba najbardziej egzotyczne zastosowanieWiec motyla mozna miec... dla przyjemnosci. A moze sie myle?
K-P
Napisano Ponad rok temu
do tzw. samoobrony - tez chyba nie. Bo za wolno (i zbyt skomplikowanie, trzeba jednak sporo miejsca, nie w kazdej pozycji ciala zwlaszcza w stresie), motyla sie otwiera.
K-P
Co prawda to prawda. Motylek jednakowoz (o czym wpomina tez p. R. Jozwiak) w stanie zamknietym moze dosc dobrze "robic za yaware". Pomaga w tym dluga (ponad 4.5 " - wystaje poza krawedzie zamknietej dloni) waska, symetryczna i zwezajaca sie rekojesc zamknietego balka.
Ja w kazdym razie w razie bardzo szybkiego ataku, walilbym a'la yawara bo otworzyc motyla w 0.5 sekundy nie potrafie...
Napisano Ponad rok temu
Ja tak często noszę, albo folder + yawara, albo sam motyl. Pewnie w życiu trafi mi się okazja potraktować kogoś yawarą, a mam nadzieję, że kosą to nigdy. Ale to letni patent, zimą nie noszę motyla.Co prawda to prawda. Motylek jednakowoz (o czym wpomina tez p. R. Jozwiak) w stanie zamknietym moze dosc dobrze "robic za yaware".
Napisano Ponad rok temu
Pomachaj balkiem w rękawiczkachw czym przeszkadza zima?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W Pon. będe w EMPIKu to zanotuje dane, chyba, że ktoś inny Ci poda namiary.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
[Obrona] poczatukjaca osoba
- Ponad rok temu
-
Kabar D2 folder
- Ponad rok temu
-
MOD Tactical Fighter?
- Ponad rok temu