Skocz do zawartości

Zdjęcie

mistrzostwa swiata w TKD ITF- warszawa 2003

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
159 odpowiedzi w tym temacie

budo_mafox_
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 746 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: mistrzostwa swiata w TKD ITF- warszawa 2003
hahqahahaaha
czemu tego nie pokazali w tv?
kurcze :)
duzo stracilem :>
  • 0

budo_moro
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4585 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

hahqahahaaha
czemu tego nie pokazali w tv?
kurcze :)
duzo stracilem :>

pokazali :)
  • 0

budo_micku-mick
  • Użytkownik
  • 4 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ja bylem w ciezkim szoku... jedyne plakaty informujace o MS wisialy... w srodku hali 8O ZERO PROMOCJI ZERO REKLAMY!!!!!!! i tak polski ziwazek chce propagowac taekwondo? ...

Co lepsze, plakaty które "były", poprostu były sprzedawane... Nie wiem czy to jest właśnie "promocja według PZTKD" :?: Czy...

Pzdr
  • 0

budo_ira
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1243 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

To ze plakaty są sprzedawane zamiast rozwieszane na miescie to nie nowina. PZTKD zawsze tak działał, jak pamietam. Taka mentalność z przełomu lat 70/80 kiedy jakikolwiek plakat był na wagę złota .........
  • 0

budo_mafox_
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 746 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
  • 0

budo_mafox_
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 746 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

i przeczytajcie komentarze :)
  • 0

budo_kaiser
  • Użytkownik
  • Pip
  • 11 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Widziałem te mistrzostwa od środka i muszę wytłumaczyć wam parę rzeczy. Promocja była taka jaka była ponieważ po pierwsze żadna telewizja oprócz Polsatu nie była zainteresowana transmisjami, a prezes Łoboda rozmawiał chyba z każda możliwą telewizją. Po drugie do pomocy zgłosiła się zaledwie garstka z Lublina, Lubartowa i Łodzi. Z Warszawy nie pojawił się nikt. Taka mała grupka ledwo była w stanie ogarnąć to co działo się na Torwarze, a o rozwieszaniu plakatów nie było mowy. Bzdurą jest to że plakatów nie rozwieszono z oszczędności. Podczas innych imprez "związkowych" oplakatowane są całe miasta. W Warszawie poprostu trenujący Warszawiacy nie byli zainteresowani swoją własną dyscypliną. Pozatym podczas ostatniej imprezy w Warszawie prezes Łoboda powierzył chłopakom z tego miasta rozklejanie plakatów co skończyło się tym, że po wyjściu z sali znalazł wszystkie plakaty w śmietniku. Prezesowi Łobodzie jak i innym działaczom PZTKD należy się szacunek bo to co robią, robią z pasji, a zrobili dla polsiego TKD bardzo wiele. Czytając to forum mam wrażenie, że wszyscy pojechaliście tam by zobaczyć wielką porażkę polskiej organizacji i zamiast cieszyć się z pozytywów tej imprezy wytykacie wpadki i szukacie dziury w całym. Tak nieżyczliwi dla siebie samych mogą być tylko Polacy.
  • 0

budo_kaiser
  • Użytkownik
  • Pip
  • 11 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Nie wiem o co chodzi konkretnie, ale widziałem walkę ze chyba z Szwedem. Szwed doskoczył i trafił w głowę Indianina. Złapał się za głowę, zaczął ją masować i powiedział że rezygnuje. To chyba była najkrótsza walka MŚ.

Z Hindusami było związane jeszcze jedno zabawne zdarzenie. Miał się stoczyć pojedynek indywidualny mężczyzn pomiędzy Finlandią a Indiami. Finowie stawili się na czas natomiast trener Indii podszedł do stolika sędziowskiego i poprosił o kika minut czasu dla zawodnika, który właśnie kupował dobok, by w nim wystapić. Niestety dla Hindusów sędziowie nie byli tak wyluzowani :)
  • 0

budo_ira
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1243 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

kaiser - inwektywy pominę, chciaż za pisanie nieprawdy należą ci się.
1. Tak mała garstkajest ewidentną wi prezesa. Zaproponowanu mu ludzi z Białej Podlaski, ale na pytanie gdzie będą mieszkać padła odpowiedź żeby sobie coś znaleźli (sic!).
2. Na poprzednich imprezach plakaty były rozwieszane w mniejszych ilościach niż można było, reszta była na sprzedaż - decyzja prezesa Ł.
Jeżeli dostawaliśmy plakaty - były rozwieszone. Ciekawe jak sobie to wyobrażasz - dostajemy plakaty na tydziń przed imprezą i przetrzymujemy je aby wyrzucić w pobliżu zawodów? Kupy sie to nie trzyma.
3. Jaka organizacja jest w Lublinie było widać kiedy ludzie z Warszawy musieli pomóc w organizacji bo miejscowi nie dawali sobie rady.
4. W poprzednich latach związek z prezesem byli niezadowoleni z organizacji przez warszawę zawodó - więc ich nie robimy.
P.S. Sprawy związane z telewizją i sponsorami nie załatwia się dwa miesiące przed imprezą ....
  • 0

budo_moro
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4585 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Czytając to forum mam wrażenie, że wszyscy pojechaliście tam by zobaczyć wielką porażkę polskiej organizacji i zamiast cieszyć się z pozytywów tej imprezy wytykacie wpadki i szukacie dziury w całym. Tak nieżyczliwi dla siebie samych mogą być tylko Polacy.

mylisz sie, nikt nie pojechal tam 'zobaczyc wielkeij porazki polskiej organizacji' i chyba wlasnie dlatego tyle tu glosow zdziwienia z widoku jaki zastalismy. ja po prostu nie moge uwiezyc w to co piszesz- wina za nieoplakatowanie miasta ponosza zawodnicy warszawskich klubow? to byly mistrzostwa swiata i takie usprawiedliwianie jest po prostu smieszne.
  • 0

budo_gizmo
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2337 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Szacunek dla organizatorów to jedna sprawa, a dostrzeżenie wpadek to druga. Tak jak miałem ogromny szacunek dla organizatorów Otwartego Pucharu Świata 2 lata temu w Opolu, tak ich samo przeprowadzenie doprowadziło mnie do pasji, choc mój szacunek przez to nie zmalał ;)

Jeśli będziemy tylko nawzajem padać przed sobą na kolana, to nic z tego nie wyniknie. Tak, jak bardzo mi się podobała organizacja np. czwórmeczu Polska-Szwecja-Czechy-Ukraina w Lublinie (nie licząc spikerki), tak MŚ w Warszawie mogły byc dużo lepsze. Moja opinia jako kibica, niezależna od członkostwa w tej, czy innej federacji.

Pozdrówka

Gizmo
  • 0

budo_kaiser
  • Użytkownik
  • Pip
  • 11 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jak miło że oszczędziłeś inwektyw i zdobyłeś się na normalną dyskusję.
My też do ostatniej chwili nie wiedzieliśmy gdzie będziemy mieszkać pozatym związek zwracał pieniądze za podróż i pobyt. Historię o wyrzuconych plakatach zostawmy w spokoju, bo i tak nie dociekniemy jak było naprawdę. Z Lublina nie jestem więc nie mogę dyskutować o organizacji w Lublinie. Jeżeli nie chcieliście brać na siebie odpowiedzialności za organizację to mogliście przyjść chociaż pomóc nosić sprzęty itd. Naprawdę brakowało takiej pomocy i każda osoba więcej to ogromne odciążenie. Zagalopowałem się i wyszło że to wina Warszawiaków. Zrzucanie winy na kogokolwiek nie ma sensu. Przepraszam. Poprostu brakowało pomocy dlatego skończyło się tak, a nie inaczej. Mam nadzieję żę po tych mistrzostwach wpadki nie będą powtarzane, a związek skorzysta z doświadczenia.
  • 0

budo_greed
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1188 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Tak nieżyczliwi dla siebie samych mogą być tylko Polacy.

Naprawde smieszne zdanie :)
Czy uwazasz , ze skoro Prezez Łoboda jest polakiem , to musimy mu wybaczyc niedociagniecia , ktore on swoimi decyzjami spowodowal ? chyba nie

Co do wytykania wad MS.
Samo zorganizowanie MS w Polsce podczas obecnego rozpadu ITF-u mozna powiedziec , ze bylo sukcesem.
Jednak zawody tej rangi powinny byc dopracowane na maxa.
Co do reklamy w mediach i do rozmieszczenia plakatow jednak sie nie przylozono , nie wliczajac juz spikera itp. PZTKD nie moze zwalac winy za to na kluby czy to warszawskie , czy jakies inne , napewno ma srodki by sfinansowac rozmieszczenie plakatow w wypadku , jak mowisz , "obojetnosci klubow w tej sprawie".

Wydaje mi sie , ze ukazywanie wad MS i innych zawodow , ktore kiedys beda tu omawiane nie ma na celu zjechanie organizatorow zawodow , ma raczej na celu ukazanie niedociagniec , ktore nastepnym razem nie powinny wystapic.

Z tego co slyszalem o MS , nachodzi mi na mysl wniosek , ze MS zostaly potraktowane jak normalne zawody i nie przylozono do nich wiekszej uwagi. Nie obrazajac przy tym organizatorow :)

pozdrawiam
  • 0

budo_kaiser
  • Użytkownik
  • Pip
  • 11 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Naprawde smieszne zdanie :)
Czy uwazasz , ze skoro Prezez Łoboda jest polakiem , to musimy mu wybaczyc niedociagniecia , ktore on swoimi decyzjami spowodowal ? chyba nie

Nie. Nie zrozumiałeś mojej myśli ;) Chodzio mi o bezinteresowną złośliwość :) To trochę odbiega od tematu.

Co do reklamy w mediach i do rozmieszczenia plakatow jednak sie nie przylozono

Taka jest prawda że media w Polsce nie są zainteresowane taekwon-do. Jedyna stacja jaka zgodziła się obsłużyć te zawody to Polsat. Z tego co wiem była to propozycja z tych nie do odrzucenia. Brak alternatywy.

Wydaje mi sie , ze ukazywanie wad MS i innych zawodow , ktore kiedys beda tu omawiane nie ma na celu zjechanie organizatorow zawodow , ma raczej na celu ukazanie niedociagniec , ktore nastepnym razem nie powinny wystapic.

Niestety odniosłem wrażenie że nie wszyscy myślą w ten sposób i część postów odebrałem jako wyżywanie się na organizatorach, anie likwidacja usterek
  • 0

budo_ira
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1243 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

kaiser, z całym szacunkiem - zimny prysznic organizatorom należy się jak psu buda. Chciałbym równiż rozwiać twoje wątpliwości że zawody zostaną przez prezesa kiedykolwiek dobrze zorganizowane. To juz nie pierwszy raz kładzie imprezę. W Zamościu zarządał 1000 pln za spikerkę do obsługi zawodów, od innych żąda pracy za darmo. Jakoś trudno uwierzyć w bezinteresowność jego osoby.
  • 0

budo_kaiser
  • Użytkownik
  • Pip
  • 11 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

IRA, widzę że specjalizujesz się w opowieściach o prezesie Łobodzie. Dyskusję o mistrzostwach zamieniasz w nieuzasadniony atak na prezesa PZTKD.
Praca za darmo na zasadzie pracy na własnym podwórku. Mi zostaly zwrocone pieniadze za podroz nocleg i jedzenie, a do pomocy nikt nie zmuszal.
  • 0

budo_ira
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1243 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Nie neguję że zwrócono ci pieniądze za nocleg i jedzenie. Nie specjalizuje się też w opowieściach o prezesie Łobodzie. Po prostu ten facet odpowiada za strone organizacyjną, i osób postronnych nie interesuje czy sam sie nie nadaje doorganizowania imprez, czy ma tylko złych pomocników. Efekt jest ten sam - wielka improwizacja. Gdybyś chciał wiedzieć więcej, to:
- na I zebraniu komitetu organizacyjnego XIII MŚ (Grudzień 2001) Warszawsko- Mazowiecki Związek TKD poprosił o podanie na piśmie warunków współpracy obu związków w zakresie organizacji zawodów
- Listopad 2002 - prośbę ponowiono - bez odpowiedzi do dnia dzisiejszego. Takie pismo było niezbędne aby uzyskać pomoc miasta i ewentualne dodatkowe środki. To są fakty, zresztą udokumentowane. I ty śmiesz mi zarzucać że się czepiam? Wielokrotnie pomagałem przy zawodach, ale ani Ja, ani ekipy ze mną współpracujące niegdy nie usłyszały - dziekuję.
Więc zanim uznasz że coś jest atakiem na jakąś osobę, spradź czy nie są to faty jak w tym wypadku. Bo prezes był po prostu niezainteresowany współpracą.
P.S. Osobiście uważam że decyzja o niebraniu udziału w organizacji była właściwa - znów by się okazało że to Warszawa jest winna złej organizacji. Ale za to Prezes pokazał jak się to robi.
  • 0

budo_kaiser
  • Użytkownik
  • Pip
  • 11 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

IRA, Co ma piernik do wiatraka? W jaki sposób złożone pisma dokumentują to co wcześniej mówiłeś np. o oszczędzaniu plakatów, o Zamościu psioczenie na organizacje. Według mnie to jest czepianie się. Organizacja była jaka była ale ty tylko wieszasz psy na prezesie a nie zwracasz uwagi na konkretne niedociągnięcia. Nie wiem dlaczego odrzucono wasza prośbę dwukrotnie napewno był ku temu jakis powód. Nie omieszkam się zapytać kogoś kto wie więcej na ten temat. Mysle że rozkładania mat i noszenia stołków nie da się zepsóć i mogliście bez obawy przyjść pomóc. Nastepnym razem więcej wiary we własne możliwości.
  • 0

budo_mafox_
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 746 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

nie wiem na co ta polemika
kazdy widzi ze jak na MISTRZOSTWA SWIATA to organizacja byla beznadziejna , a reklamy w mediach nie bylo prawie wcale..
---
Zostawmy to i cieszmy sie zwyciestwem .
  • 0

budo_greed
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1188 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Kaiser , zastanawiam sie skad ta postawa obronna co do opinii na temat prezesa Łobody.
Chyba nie mozesz powiedziec , ze dal z siebie wszystko co mozliwe , by te MS wypadly na jak najlepszym poziomie ?
Co do interesowania sie przez media taekwondo , zgodze sie , ze nie jest zbyt duze. Jednak jezeli z odpowiednim wyprzedzeniem poinformowaloby sie tv o MS , sadze , ze daloby sie wygospodarowac troche czasu antenowego na realcje z MS , tym samym przyblizenie samego taekwondo spoleczenstwu. Jestemy przeciez dobrzy w te klocki :) :) :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024