Aikido w biznesie
Napisano Ponad rok temu
Co sadzicie o tego typu projektach?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tu w Niemczech zaczyna byc modne organizowanie seminariow z rozwiazywania kofliktow dla managerow, czlonkow zarzadow etc., opierajace sie na zasadach aikido. Walter sensei robi cos
Co sadzicie o tego typu projektach?
Nasze dojo uczestniczyło w organizacji takiego seminarium. Bardzo ciekawie to wyszło. Nie powtórzę wszystkich konceptów, jakie nasz Sensei przekazywał, ale artystom, dla których były te zajęcia, bardzo się to podobało. Na stronie Warszawskiego Dojo jest fotoreportaż z tej akcji:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
pozdrawiam
Silvio
Napisano Ponad rok temu
No to jest czysta strata czasu...
Szczepan, Aikido to bardzo pojemna sztuka. Nie wszyscy mają na nią taki pomysł jak Ty. Spróbuj to zrozumieć i uszanować to.
Silvio
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mi się wydaje, że jest to po prostu próba zrobienia nie "Aikido w biznesie", ale "Biznesu na aikido". Są różne szkolenia, kursy z dziedziny o której wspomniano, po co do tego mieszać aikido? Jak komuś wydaje się, że jest dobry w rozwiązywaniu konfliktów itp., to niech działa na własną rękę, a nie podpiera się popularną nazwą aikido.No to jest czysta strata czasu...
Szczepan, Aikido to bardzo pojemna sztuka. Nie wszyscy mają na nią taki pomysł jak Ty. Spróbuj to zrozumieć i uszanować to.
Napisano Ponad rok temu
Mi się wydaje, że jest to po prostu próba zrobienia nie "Aikido w biznesie", ale "Biznesu na aikido". Są różne szkolenia, kursy z dziedziny o której wspomniano, po co do tego mieszać aikido? Jak komuś wydaje się, że jest dobry w rozwiązywaniu konfliktów itp., to niech działa na własną rękę, a nie podpiera się popularną nazwą aikido.
Nie pierwsza to proba i nie ostatnia.....
Juz w poczatkach lat 70tych w Kalifornii, Robert Nadeau, jeden z nielicznych amerykanow co mieszkal pare lat w Hombu dojo jako uchideshi, i cwiczyl regularnie z Dziadkiem tak od 1965 roku, po smieci Dziadka, wrocil do Usa. Zeby zarabiac na zycie, rozwinal program dokladnie o tej samej nazwie, i ciagnal to przez pare lat. Tam w Kaliforni, nie takie chece przechodza, ludzie sa nieslychanie naiwni...
W kazdym razie, zadnych konkretnych trwalych efektow to nie dalo. Po jakims czasie nikt juz sie tym nie interesowal.
Dla odmiany, jak Yamada sensei przyjechal do NY w 1964 roku, i rozwijal normalne treningi aikido, to obecnie aikido jest dosc dobrze rozwiniete w USA.
Jak widac po rezultatach, pomiedzy tymi dwoma dzialaniami jest spora roznica. Dlatego napisalem ze dla mnie to nie ma zadnego sensu.
Napisano Ponad rok temu
Mi się wydaje, że jest to po prostu próba zrobienia nie "Aikido w biznesie", ale "Biznesu na aikido". Są różne szkolenia, kursy z dziedziny o której wspomniano, po co do tego mieszać aikido? Jak komuś wydaje się, że jest dobry w rozwiązywaniu konfliktów itp., to niech działa na własną rękę, a nie podpiera się popularną nazwą aikido.
nasze dojo nie wzięło za tę akcję ani grosza. To był bardzo dobry sposób zaprezentowania Aikido tym ludziom.
Wszelkie próby sugerowania, że robiliśmy na tym kasę uważam za obraźliwe.
Silvio
Napisano Ponad rok temu
A gdzie ja napisałem, że zbiliście na tym kasę? Mówiłem o całości zjawiska...nasze dojo nie wzięło za tę akcję ani grosza. To był bardzo dobry sposób zaprezentowania Aikido tym ludziom.
Wszelkie próby sugerowania, że robiliśmy na tym kasę uważam za obraźliwe.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy ja wiem... ty mi odpowiedz...a sa?
Chodzi mi o postępujący proces...Boję się "komercjalizacjii". Wkrótce nie będzie już prawdziwych SW.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Aikidocy w Strazy Miejskiej
- Ponad rok temu
-
hakama hokkaido...
- Ponad rok temu
-