Gala w Warszawie 13.IV.2003 ?
Napisano Ponad rok temu
Wlasnie sie dowiedzialem, ze lodzka ekipa km dawala tam pokaz, bylo tez bjj.
Jakies informacje?
Napisano Ponad rok temu
Wystepowalo z tego co widzialem
VietVoDao
Aikido
Kung-Fu
BJJ - Okninski
Karate - Piotrkowicza
Ju-Jitsu - Budokan
Krav Maga
Taekwondo
Capoeira Beribazu
Napisano Ponad rok temu
ano byl i pokaz krav magi i bjj. fajny pokaz bjj byl bo i publicznosc brala udzial :-)
Napisano Ponad rok temu
nawet Cie minelam Martius
No tak czlowiek nawet nie wie kiedy jest obserwowany
Napisano Ponad rok temu
JJ - bardzo ladny pokaz (Martius - milo zobaczyc kogos z forum na zywca)
Aikido - norma.
Karate Gosoku ryu - zupelnie nie podobalo mi sie. Teoretyczne wywody i historie samurajow. To nie dla mnie.
BJJ - nie wypowiadam sie - sam trenuje. W kazdym razie ruszylo troche publike, bo odbylo sie kilka walk z chetnymi z widowni.
KM - efektowne, agresywne i wygladalo przekonujaco.
TKD - to byla zenada. Zawodnicy upadali po kopnieciach. Nie trafiali w tarcze... To taka efektowna sztuka, a tak mozna ja beznadziejnie polozyc. Poza jednym czarnym pasem - reszta mogla
w ogole nie wychodzic na mate. Szkoda.
Modliszka - profesjonalnie i tradycyjnie. Odbyla sie natomiast nie ustawiana walka full contactowa jedynie z ochraniaczami na szczeke (nawet bez rekawic!). Podarte koszulki, strzaly na twarz, obalenia, nawet parter. Twarde to bylo! Pierwszy raz spotkalem sie z taka prezentacja na pokazie. Wczesniej widzialem takie jedynie na treningach ... modliszki wlasnie
Capo - rozruszali, rozspiewali i roztanczyli cale SGH. Super! Mega efektowny pokaz. Przy okazji zobaczylem jak (na oko) ponad 100 kg czlowiek wywija salta i obrotowki. SZOK!
Napisano Ponad rok temu
(Martius - milo zobaczyc kogos z forum na zywca)
No tak - wiedzialem - oczy sa wszedzie i obserwuja
No to teraz ja opisze i ocenie w skali od 1 do 5
VVD - 4pkt ladny pokaz sprawni chlopcy - odejmuje punkt za troche nieprzemyslane rzeczy tzn ten pokaz ladniej by wygladal na duzej hali ale na tak malej przestrzeni jak robia naraz cos 3 pary to w gruncie rzeczy wszystko jest zagmatwane i widac wszystko a zarazem nic. Tutaj lepiej by wypadlo jak by techniki prezentowaly pojedyncze pary. Synchronizacja ukladow troche nawalala - wydaje mi sie ze kiedys formy byly lepiej spasowane.
Kung-fu - 4 pkt Twardo i sprawnie
Aikido 3pkt - aikido to norma kazdy pokaz podobny i dobrze wykonany ale zarazem nie mozna spodziewac sie nic nowego a tylko lepiej lub gorzej wykonywanych tych samych technik.
BJJ - 3 pkt - nie jestem zwolennikiem turlania sie z publicznoscia ale zarazem dodalem punkt za sprawnosc chlopakow. Moim zdaniem zaznaczam moim 8) od sparringow sa zajecia czy tez zawody ewentualnie zaprasza sie na otwarty trening kiedys na sale w celu wyprobowania i pokulania sie po odpowiedniej rozgrzewce calego organizmu. Ogolnie bardzo sprawni chlopcy a haslo "BJJ najmniej widowiskowa a najbardziej skuteczny system walki " czy jakos tak powtarzane co chwile az do znudzenia zaczelo rozbrajac juz nawet publicznosc - No ale coz marketing dobry i od tego sa pokazy 8)
Krav Maga - 3 pkt
Co ci niektorzy ludzie jedli ze tak wyrosli ??? - kopanie sie non-stop po jadrach i wydlubywanie sobie oczu i pokazanie jak to jedna dziewczyna potrafi obronic sie przed kilkoma - nie ja wole wiecej techniki i finezji jak mnie sie babcia spyta o godzine nie musze jej od razu zmasakrowac
Taekwondo - 1 pkt no coz zamiast pokazac to co w TKD najlepsze czyli kopniecia - okazalo sie ze totalny brak prezyzji zgodnie z sasada im wyzej tym lepiej. Rozbroila mnie koncowka czyli samoobrona - jak tos nie wie jak rzucac niech robi to w czym jest dobry. Dla mnie pokaz nieudany.
Karate - 2 pkt to bardziej dla znawcow byl pokaz niz dla laikow lepiej by bylo zeby zamiast ken-jitsu pokazali formy z karate np synchroniczne lub z partnerem.
Ju-Jitsu tu nie opisuje zreszta troche kiszka robiona na biegu jak zawszze dopiero na macie ustalamy co ma byc na pokazie. Osobiscie tylko dalem sie wytarmosic bratankowi No ale skutek marketingowy odnioslo. Raz na poczatku tylko podalem adres strony www a juz nastepnego dnai mialem ponad 20 wejsc z serwerow SGH a 4 osoby mailowaly lub dzwonily w sprawie zajec. A wiec nie bylismy raczej na szarym koncu chodz prawie na koncu pokazow
Capoeira - 5 pkt - no i na koniec rodzynek najlepszy pokaz i najbardziej rozbudzajacy publicznosc przed koncem.
Jest to naprawde pokazowa sztuka walki a przede wszystkim robiona na wesolo i widac ze ludzie dobrze sie bawia. A osoba pokaznych rozmiarow poruszajaca sie lepiej niz wiekszosc majacych lepsze warunki do tego robila naprawde wrazenie. Przypuszczam ze za 10-20 lat odczuje to w stawach wiec mu juz teraz wspolczuje ale pokaz super.
No i chyba na tyle bardzo krytycznym spojrzeniem Martiusa 8)
rav i seiryu mogliscie przynajmniej podejsc i sie przywitac - ja nie gryze ......
.....
.... jak jestem najedzony 8)
Napisano Ponad rok temu
I dzieki za informacje
Napisano Ponad rok temu
Wydaje mi sie (ale moze sie myle), ze taki pokaz jest krztynke
stresujacym przezyciem. Nie chcialem Ci zawracac glowy,
a potem gdzies mi z oczu zniknales.
Ale co sie odwlecze... Moze podaj mi adres i godzine prowadzonych
przez ciebie zajec.
Z checia wpadlbym sie przywitac i zerknac na trening.
Pozdroofka.
Napisano Ponad rok temu
Wydaje mi sie (ale moze sie myle), ze taki pokaz jest krztynke
stresujacym przezyciem. Nie chcialem Ci zawracac glowy,
a potem gdzies mi z oczu zniknales.
Akurat my staramy sie traktowac pokazy normalnie bez stresowania i nawet bez przygotowania - no chyba ze to na pokaz dla TV -wtedy chcial nie chcial zawsze to jest stresujace w szczegolnosci jak ma sie cos powiedziec teraz tez mnie wypchnieto do mikrofonu i to bylo najbardziej stresujace
Fakt ze po pokazie nawet calej capoeiry nie ogladalem - i tak mam nagrane cale pokazy - bo wszystko sie przeciagnelo i trzeba bylo podmienic osoby na obiektach - myslelismy ze skonczy sie z godzine wczesniej. Dlatego szybko sie przebiaralismy.
Ale co sie odwlecze... Moze podaj mi adres i godzine prowadzonych
przez ciebie zajec.
Z checia wpadlbym sie przywitac i zerknac na trening.
Pozdroofka
Zawsze mozna przyjsc i nawet sobie pocwiczyc 1-2 zajecia i tak sa bezplatne.
Raczej zawsze jestem na Smolnej - soboty - niedziele wiecej info na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] no chyba ze w ta sobote po swietach musze rodzinke do Wieliczki zabrac to mnie nie bedzie
A zajecia no coz typowo pod samoobrone prowadzone - sportowcy i tak maja odzielne zajecia dodatkowo.
A w Piastowie to roznie czesto tylko na indywidualne dojezdzam od kiedy sie przeprowadzilem do warszawki.
Napisano Ponad rok temu
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Byłem na tym pokazie, sam uczestniczyłem i muszę się zgodzić z Martiusem - za duzo nas tam na raz się pokazywało na macie. Formy nie były zgrane, bo nie mieliśmy możliwości dogrania się niestety. Mam nadzieję, że uda nam się teraz częściej spotykać i dopracować program pokazowy.
Pozdrawiam wszystkich uczestników pokazu
p.s. podobno chłopaki chcą to dalej organizować, ale w trochę lepszym terminie (koło października)
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Urazy po przerwie ?
- Ponad rok temu
-
Wiek dziecka a rozpoczęcie treningów
- Ponad rok temu
-
zakupy do MA - ile dacie?
- Ponad rok temu
-
Adresy ciekawych sztuk walk w Łodzi?
- Ponad rok temu
-
Co na UJ?
- Ponad rok temu
-
Co to jest "duch bojowy" w sztukach walki?
- Ponad rok temu
-
Boli full contact...
- Ponad rok temu
-
W dobie lotów w kosmos....
- Ponad rok temu
-
Podcięcia
- Ponad rok temu
-
Kryzys....