Dlaczego ręka-młot?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mowiac szczeze jestem jego fanem glownie za to ze uczciwy i mily z niego facet a nie jakis zakapiorski bad boy. pamietam jak zadusil takiego jednego chinczyka do nieprzytomnosci to mu wyraznie sie przykro zrobilo...
Piękna scena, człek bez trudu czyta po angielsku z ruchu warg
"O, fuck"
Napisano Ponad rok temu
Bo jest proste i bardzo mocne.
Napisano Ponad rok temu
Reka mlot jest spoko (taka osiedlowa ).
Poczytajcie w autobio ruttena na jego stronce. Ladny tekst jest o tym ze go kumpel nauczyl kopniecia z obrotu i jak ktos fikal to dostawal kopa na glowe i gasl
Napisano Ponad rok temu
Jakie są zalety ręki-młota? Dlaczego Kravaciarze uczą jej, zamiast skupić się na ciosach prostych, sierpowych, podbródkowych + łokcie? Zadałem już to pytanie w jednym temacie "Techniki combatu: ręce, nogi ; rozbrajanie!", ale nikt mi nie odpowiedział.
Co za brednie boze drogi.
Pytanie jest tak zadane, jakbysmy rzeczywiscie na KM nie uczyli sie ciosow prostych, sierpowych, podbrodkowych i lokci.
Polecam przeanalizowanie tej wypowiedzi.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
A do tego wszystkiego czego sie uczymy (rece, nogi, lokcie, kolana, glowa itd) dajemy tez reke mlot. Ale nie jako technika rozpoczynajaca, tylko uzywamy jej po rozpakowaniu, po serii kopniec i ciosow, jak przeciwnik jest z lekka rozklepany, na pochylonego lokcie pionowo i rece mloty dzialaja jak zloto. Tak samo jak i na oszolomionego przeciwnika z opuszczona garda.
Napisano Ponad rok temu
Co za brednie boze drogi.
Pytanie jest tak zadane, jakbysmy rzeczywiscie na KM nie uczyli sie ciosow prostych, sierpowych, podbrodkowych i lokci.
Ależ nie, przecież wyraźnie napisałem o specjalizacji :-) . Czytaj uważniej.
Odpowiedzieliście na moje pytanie, dziękuję, teraz wiem, jakie są zalety tego ciosu 8) .
Napisano Ponad rok temu
Ależ nie, przecież wyraźnie napisałem o specjalizacji :-) . Czytaj uważniej.
Odpowiedzieliście na moje pytanie, dziękuję, teraz wiem, jakie są zalety tego ciosu 8) .
Ok, przepraszam, skoczylo mi cisnienie.
Tez by ci skakalo, jak co chwile dowiadywalbys sie, ze na KM nie uczy sie uderzen, kopniec, duszen, poruszania, w sumie nic sie nie uczy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
saszak: na prawde cie to denerwuje? olac...wedlug mnie to dobrze ze laicy tak mysla, nie chcialbym szczeze mowiac zeby kravmaga zrobila sie tak popularna jak karate czy tkd...
Moze to i prawda co mowisz. I tak "mafia" KM jest spora, jak czasem widze na jakichs zjazdach czy egzaminach
Juz w wiekszosci przypadkow olewam to pieprzenie o KM. Ale czasem, nie potrafie tego wyjasnic, cisnienie mi skacze, chuj mnie strzela i musze odpisac.
Potem ktos wejdzie na forum i przeczyta jakies bzdury i wyrobi sobie opinie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Czy Krav Maga jest...
- Ponad rok temu
-
Stopnie szkoleniowe MARINES, wymagania egzaminacyjne...
- Ponad rok temu
-
IMI LICHTENFELD ŻYJE. Wygrany sparing z Gracie!!
- Ponad rok temu
-
Linki do materialow o walce wrecz
- Ponad rok temu
-
Retiunskikh
- Ponad rok temu
-
Combat Kalaki - dobry wybór?
- Ponad rok temu
-
Podklad przed kravka
- Ponad rok temu
-
GROM na wakacjach :)
- Ponad rok temu
-
Techniki combatu: ręce, nogi ; rozbrajanie!
- Ponad rok temu
-
AT SZCZECIN :) - wyszkolenie
- Ponad rok temu