Sampler
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Filmik nawet ciekawy i śmieszny, ale bardzo mi się nie podoba motyw z piciem piwska. Capoeira nie jest zbyt znana w Polsce i dlatego trzeba propagowac jej dobry wizerunek jako sportu. Capo dla korzyści wszystkich trenujących powinno się kojarzyc ze zdrowiem i kondycja fizyczną, a nie z jakimiś melanżami. Może autorom filmiku wydawało sie że jak zestawią razem capo i piwko to będą bardziej cool, ale ja nie popieram takich działań. :?
P.S. Wiecie może co to za zespół który przygrywa tam w tle (zaraz po pszczółce Maji)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
eh, mnie ten sampler tylko rozsmieszyl, nic ponad to... zeby chociaz jakies bazy pokazali albo roda fajna, a tu same "akrobacje"
Na tym właśnie polega sampler
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Skoro nie znacie osób od nas to nie są dla was śmieczne niektóre sceny, z których my polewamy.
Ogólnie ten sampler to od początku polewka + fajne akrobacje - hopsztosy + śmieszna muza + fajne komiczne wstawki.
Tak poza tym to zajebisty też był trainer, szkoda, że go tam nie ma. Muzyczka jeszcze bardziej polewkowa.
Ten filmik nie jest przeznaczony do promowania capoeiry, a sceny z piwkiem przypominają tylko wspólną imprezkę.
Napisano Ponad rok temu
mnie osobiscie wogole nie podoba sie ten sampler ... ale to pewnie z tego powodu co pisal $ero$law :wink:
Capoeira = Sport ( no drugs , no alcohol ) !
PREFERUJCIE ZDROWY TRYB ZYCIA !!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ps. " SPORT - gry i cwiczenia majace na celu rozwijanie sprawnosci fizycznej i dazace we wspolzawodnictwie indywidualnym lub zespolowym do osiagniecia jak najlepszych wynikow ......... " - EP PWN
ps2. slyszeliscie kiedys o "Toca de Cardao's " - nie jestem pewien czy dobrze to napisalem :-)
ps3. nie mam zamiaru sie z nikim klucic , ja przedstawiam tylko swoje poglady
AXE ! Pozdrowka dla all capoeristas
Napisano Ponad rok temu
ps. " SPORT - gry i cwiczenia majace na celu rozwijanie sprawnosci fizycznej i dazace we wspolzawodnictwie indywidualnym lub zespolowym do osiagniecia jak najlepszych wynikow ......... " - EP PWN
Tak, ale tu chodzi o robienie z Capoeira właśnie sportu, czy też raczej "sportu walki". Wiąże się to z usystematyzowaniem, zmierzeniem, zważeniem, podzieleniem na kategorie, odrzuceniem tradycji, kultury, a więc grania i śpiewania, wiedzy tylko na koszt samego aspektu fizycznego. To coś jak Judo sportowe - kolesie-nosiciele arbuzów trenują kondychę, masę, siłę. Chcesz taką Capoeira?
ps2. slyszeliscie kiedys o "Toca de Cardao's " - nie jestem pewien czy dobrze to napisalem :-)
"Troca de cordas", doslownie "zmiana sznurów". To ceremonie następujące po batizado. Batizado jest tylko jedno, to chrzest, ma się go raz w życiu i raz dostaje się apelido. Potem kolejne ceremonie to już tylko nadanie nowego sznura.
ps3. nie mam zamiaru sie z nikim klucic , ja przedstawiam tylko swoje poglady
Poglądy są od tego, by do nich przekonywać lub je zmieniać
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
znajduje sie samplerek, co prawda nie jest
to dokladnie capoeira, ale tricki rozne.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozatym w FAQ jest napisane, ze jezeli ktos ma odnosnik do nowej stronki o capoeirze to powinienen to wrzucac do specjalnego posta.
Adres ktory ja podalem jest moim zdaniem zwiazany z tematem posta i nie jest wcale zadna storna o capoeirze (poprostu link z samplerem w srodku) - dlatego zamiescilem go tam.
Sorry ze pisze tutaj, ale nie wiem jak inaczej moge skontaktowac sie na forum z moderatorem, bo mam zablokowane wysylanie private message'ow.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie przesadzaj - sam zrobiłeś sampler, na którym nie ma rody a w tle leci FatBoy Slim (mówie o tym z plaży) i nikt Cie za to nie krytykuje. Ja miałem niezły polew jak oglądałem Mestre Królika i uważam, ze nie ma nic złego w tym, że ten filmik powstał. Gratuluje ludziom z "Mażija" niezłego pomysłu :-)eh, mnie ten sampler tylko rozsmieszyl, nic ponad to... zeby chociaz jakies bazy pokazali albo roda fajna, a tu same "akrobacje"
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"Troca de cordas", doslownie "zmiana sznurów".
Nie chce sie wymadrzac,ale wydaje mi sie,ze poprawnie brzmi to
"Troca de cordaos".
A sampler,coz 1000% Capoeira Tribal!
Dlatego mi sie nie podobal
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
nowe wcielenie paolo
- Ponad rok temu
-
Adam
- Ponad rok temu
-
IV Festiwal Kultury Afro-Brazylijskiej
- Ponad rok temu
-
Szukam mp3
- Ponad rok temu
-
Czy powstanie sekcja w Białymstoku? Pomóżmy im.
- Ponad rok temu
-
2 Otwarta lekcja Capoeira we Wroclawiu
- Ponad rok temu
-
Mistrz Zenon
- Ponad rok temu
-
Co znaczy twoje Apelido?Czy wiesz?
- Ponad rok temu
-
Wpadki i wypadki