Kupuję pukawkę, mam bardzo konkretną prośbę.
Napisano Ponad rok temu
Chcę kupić taki pistolecik i będę go miał ze sobą na ulicy, do użycia wedle uznania. I chodzi o jego rodzaj. Widziałem taki na kulki, tzw. airsoftGun i wiem że są tez na śrut. Kulki to świetna sprawa, ale niech ktoś wyjaśni co to właściwie jest i czego się po tym spodziewać. Jaka jest tego siła rażenia, co to jest w stanie komuś zrobić i czy nadaje się na ulicę. Słowem, czy jest wystarczająco silne, czy to tylko sportowa zabawa? Takie zabawki zaczynają się od jakiś 100 zł. Ja o tym nie mówię. Myślę raczej o berettcie 92F za 4, 5, albo 6 stów. Podobno siła wyrzutu to 0,7-0,8 J. Ile to w praktyce jest i co się tym komuś zrobi? Czy jest duża różnica w sile rażenia strzelającdo kogoś z odległości 5 i 25 metrów? Czy ktoś od tego padnie, złoży się z bulu, odniesie obrażenia, czy tylko nieznacznie go uderzy nic mu nie robiąc? Jaka jest celność takiej kulki z odległości np. 30 metrów i jak skutek praktyczny będzie miało strzelanie mniejszymi tzn. 0,12 g.? I w związku z tym czy jeden z najsilniejszych pistoletów tego typu nadaje się do w.w celu?
I najbardziej konkretne pytanie: czy istnieje następujący, wybrany przeze Mnie pistolet: tzn. srebrna !!! Baretta 92f, firmy KWA, z systemem hop up, BEZ blow-back, na green gas, o mocy min. 0,7 albo 0,8 J. Ewent. walther cp88 taki sam, czyli srebrny, hop-up, kwa, bez blow-back, na green gas, moc 0,7 J.
Proszę o podpowiedź kogoś obeznanego. Jeśli trafi tu niejaki Peter, mógłby też się wypowiedzieć.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
po takim stresie ktos może stracic zdrowie albo i zycie...i będziesz to raczej, niestety TY..
radziłbym nie rozpatrywac czegos takiego jak pistolety o jakich mówisz w kategoriach czegos do samoobrony ale raczej do treningu lub zabawy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I nie o tym było pytanie. Po co takie forum, skoro nie udzielacie odpowiedzi.
Napisano Ponad rok temu
odpowiem ci...to że czegos nie widzisz nie znaczy, że tego nie ma...Nie mam nic wspólnego z jakimkolwiek środowiskiem, gdzie ktoś miałby mieć broń. Tacy albo siedzą, albo bedą siedzieć i trzeba miasto z takich oczyszczać. A wy jacyś skrzywieni jesteście, myślicie że jak wy pół dnia spędzacie na forum rozprawiając o zabawkach do obrony, to inni też nic innego nie robią? Bzdura. Tworzycie zniekształcony obraz rzeczywistości. Nikt nawet o tym nie myśli. A Ja oprócz jakiegoś może gnojka z ulicy nie widziałem JEDNEJ nawet osoby, która by miała np. gaz. Chociaż Ja mam zawsze. Ani w firmie, ani na uczelni, ani nigdzie indziej. Ludzie nie mają na to czasu, myslą o pracy, rodzinie itp. Podejrzewam że jakbym wyciągnął to w firmie już byliby zdziwieni, chcociaż to młodzi ludzie, jak Ja.
I nie o tym było pytanie. Po co takie forum, skoro nie udzielacie odpowiedzi.
forum ma za zadanie wskazywac sciezki zagubionym owieczkom...co do pytania to wypowiedzą sie specjaliści od takich zabawek...ale byc może kolega który wyraznie daje do zrozumienia do czego mu będzie potrzebna ta zabawka nie zdaje sobie sprawy , że są ludzie na świecie którzy mogą go zastrzelić jesli będzie chciał uzyć czegoś takiego w samoobronie...
i ma szczescie , że to pytanie zadał na forum BUDO....
a co do tego co nosza ludzie po kieszeniach: jesli ktos ma broń to najczęsciej zobaczysz to jak znajdzie sie w sytuacji zagrożenia..a przeciez na codzień takie sytuacje się nie zdarzają..skoro ty masz gaz to dlaczego sądzisz , że inni go nie mają...a skoro ja nosze broń to zakładam, że kto inny tez może ją miec..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kryminałem zajmie się państwo, a tobie nic do tego.
Przyłazi taki troll i gada od rzeczy, ale ten tekst, zważywszy ze jest adresowany do cougara, jest przezabawny.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Idę z tego forum, bo niczego się nie dowiaduję, a trafiłem tylko do jakiejś subkultury fantastów i mitomanów.
Allelujah!
I żeby mi to było ostatni raz .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Swoją drogą, gość miał sporo szczęścia, albo mieszka w wyjątkowo spokojnym miejscu. Moje doświadczenia nie pozwalają na poruszanie się po ulicy bez oglądania się dookoła siebie. Krzywe spojrzenia wyłapuję często, "Ej, ty" szłyszę zdecydowanie częściej niż bym chciał.
Hueeeh .. a ja ze zdziwieniem stwierdzam ze moja okolica jakos nie jest tak niebezpieczna jak myslalem. Tzn sie przeprowadzilem do zony i mialem opinie nie najlepsza o tym osiedlu. A tu stoja rozne takie ... patrza .. ale nie podchodza i nie zaczepiaja .. spoko jest .... co prawda noz maly taki backup nosze zawsze i wszedzie .. ale to juz inna sprawa .. tak "na wsiakij sluczaj"
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a do tego ala gora: przecież na tym forum jest kilkudziesieciu ludzi którzy przyznaja sie do noszenia jakiejkolwiek broni...to statystycznie rzecz biorac jak możesz twierdzic , że nas nie ma wokół ciebie ??
jestes marnym obserwatorem al gore...marniutkim...i podejrzewam , że sam nie wiesz czemu chcesz kupic pistolet na kulki do samoobrony skoro nie ma przed czym sie bronić.CHCESZ BYC JEDYNYM KTÓRY BĘDZIE MIAŁ BERETTĘ 92FS NA KULKI NA CAŁEJ ULICY ???ach ta żadzą władzy nad światem..będziesz wtedy rzeczywiście najsilniejszy-stworzysz sobie przewagę, bo nikt przeciez nic nie nosi.
ale nie wyciagaj jej na ulicy..prosze cie.pod żadnym pozorem.
Napisano Ponad rok temu
ale tak na marginesie.. idz na strzelnice , naucz sie strzelaxc, obslugiwac bron.. gdy to osiagniesz dopiero kup. Inaczej zrobisz sobie krzywde. albo innym.. bo jak widze ,ze fakt iz bron jest srebrna jest dla ciebie najważniejsza..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mozna sie pośmiac
Al Gore jagbys mugł prosiłbym o wiecej wypowiedzi
Napisano Ponad rok temu
Al Gore jagbys mugł prosiłbym o wiecej wypowiedzi
A ja bym tez sobie z checia poczytal.
Tylko nie na tym forum, najlepiej gdzies u konkurencji.
Al, na jakim forum zazwyczaj pisujesz?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Yawara od WARa
- Ponad rok temu
-
Co mi grozi?
- Ponad rok temu
-
Strzelnica
- Ponad rok temu
-
ROZMIAR PIEPRZOWEGO ŻELU
- Ponad rok temu
-
Karabinki elektryczne EAG
- Ponad rok temu
-
proca a'la david i goliat
- Ponad rok temu
-
Doce Pares
- Ponad rok temu
-
Wpadka Policji
- Ponad rok temu
-
co ma zrobić państwo jesli takie rzeczy sie dzieją ?
- Ponad rok temu
-
Walka pałką w Wa-wie
- Ponad rok temu