Yawara od WARa
Napisano Ponad rok temu
A wazelina raczej nie była by mi potrzebna. I licz się troche se słowami.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pierwsze spostrzeżenia - troche zaskoczyła mnie jej waga, to jest prawdziwy killer cios czymś takim w żebra i koniec, wpływa to jednak na jej poręczność.
Po drugie noszenie jej przy kluczach może jest praktyczne, ze wzgłędu na jak najmniejszą ilośc rzeczy w kieszeni, ale klucze same w sobie raczej tylko przeszkadzają. Nie ma jak ich wcisnąć wygodnie w ręke - samemu można by się skontuzjować, a latające bezwładnie też nie są wygodne.
Poza tym kubotan wydaje mi się bronią wręcz stworzoną dla mnie - myśle że psychologicznie nie był bym w stanie sprzedać komuś kosy, dlatego nigdy nie nosiłem i nie chce nigdy takowej nosić w kieszeni, a yawara to taka jakby jej "bezpieczniejsza odmiana". Może być równie grozna, może być użyta w miare "bezpieczne" tzn "asekuracyjnie :wink: ", a jest na pewno mniej przypałowa.
PS. testy z obiektami statycznymi wyszły bardzo pomyślnie (chodzi o swoistą siłę rażenia)
Napisano Ponad rok temu
Z góry dziekuje i jęzeli to było to sorry, ale jeszcze wszystkiego nie zdążyłem przeglądnąc.
Napisano Ponad rok temu
"testy z obiektami statycznymi wyszły bardzo pomyślnie (chodzi o swoistą siłę rażenia)"
Ciesze się że mieszkasz w Wa-wie a nie W Krakowie Bo jeszcze stał bym się twoim "obiektem" ... W prawdzie statystycznie rzecz biorac miałbym szanse 1 na ok.. ok 950 tys do 1 miliona to i tak jakos mi lżej na sercu ;P
ps. Gdzie takie cuś można kupić ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do siły rażenia i efektywności, to po prostu trzeba yawarke potrzymać chociaż chwile w ręku. Kiedy wyjąłem ją z paczki byłem kompletnie zaskoczony. Zdjęcia nawet w 50% nie odzwierciedlają tej broni.
Napisano Ponad rok temu
Są tu różne szkoły, zależnie od tego co robiłeś. "Magicy" z ju-jitsu i viet-vo-dao to Ci mogą pewnie uciski i dźwignie z yawarą pokazać. Niektórzy walą tetsui - tyle, że z yawarą. Ja np. ćwicze tak jak nożem w uchwycie odwrotnym. Te same linie i kombinacje, nic wyszukanego.Jak to jest. Tzn.: z nabyciem umiejętności.
Miłośnicy balisongów (to świetna yawara), gdzieś na swoim forum radzili, olać tak zwane punkty wrażliwe
"Przy tej twardości, wrażliwe jest wszędzie, gdzie są kości pod skórą"
Napisano Ponad rok temu
A ta... gdzie można ją nabyć
Hmmm... z chwili, na chwilę. Z postu, na post. Coraz bardziej się przekonuję.
Ta yawara ze zdjęcia wyżej. Jakoś bardziej mi odpowiada (chodzi mi o ten sznureczek na środku).
aikido "robię" :wink:Są tu różne szkoły, zależnie od tego co robiłeś
Napisano Ponad rok temu
MagLite jest ciut za słaby. Poczytaj tuWiem o tym ... Wydawało by się że idealną Yawarą i jeszcze innym zastosowaniu jest mała latarka "mag light?"
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
i na stronie PiteraM
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] pod akcesoria
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Choć nie poddam się. I szukać będę!!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
2. czas?
3. zdjęcie/opis
4. jeszcze nie teraz. Jutro ruszam na łowy do Katowic...
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Co mi grozi?
- Ponad rok temu
-
Strzelnica
- Ponad rok temu
-
ROZMIAR PIEPRZOWEGO ŻELU
- Ponad rok temu
-
Karabinki elektryczne EAG
- Ponad rok temu
-
proca a'la david i goliat
- Ponad rok temu
-
Doce Pares
- Ponad rok temu
-
Wpadka Policji
- Ponad rok temu
-
co ma zrobić państwo jesli takie rzeczy sie dzieją ?
- Ponad rok temu
-
Walka pałką w Wa-wie
- Ponad rok temu
-
teleskop autolock
- Ponad rok temu