Artykul o Bjj w Samuraju
Napisano Ponad rok temu
Jak dla mnie dosc ostro Pan Michal potraktowal niektore osoby. Dobrze ze nie przekreslil wszystkich cwiczacych. Jakie wasze opinie ?
Napisano Ponad rok temu
Prorokowanie rychłego zniknięcia BJJ w Polsce jest bardzo dużym nadużyciem - zwłaszcza w świetle ostatnich sukcesów, np. otrzymania przez 3 osoby purpurowych pasów. Nie najlepsze wrażenie robi także mentorsko-moralizatorski styl całego tekstu.
Źle, że polemika z niektórymi osobami z kręgu BJJ odbywa się na łamach prasy. Dziwi mnie, że niektórzy ludzie zwalczają się nawzajem takimi metodami. Na pewno nie jest to metoda samuraja (w nawiązaniu do tytułu pisma ). Cel, przesłanie tego tekstu wydaje się dla mnie jasne - obrazić polskie BJJ. Przynajmniej ja tak to odebrałam...
Mała formalna uwaga na marginesie - "Samuraj" to ogólnopolska gazeta, mogliby więc postarać się o kogoś do korekty artykułów...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Niby jest zaniepokojony co sie stanie z polskim BJJ , a jednoczesnie podtekstami i ta nieszczesna ilustracja , wyrownuje wszystkich cwiczacych BJJ i kaze sie domyslac ze to elemety kryminogenne i uczestniczenie w zajaciach z takim elementem jest niewskazane.
Kolejny przyklad papierowego wojownika , nie majacego "jaj" zeby to powiedziec komus w twarz , to taka popluczyna starej "dobrej" komunistycznej propagandy , w wszystko w trosce o swoje dochody , zagrozone popularnoscia BJJ.
Wstydz sie panie Sliwka , wstydz...jak jeszcze potrafisz
Napisano Ponad rok temu
Pan Sliwka nie pisal o zniknieciu bjj w sensie ze fizycznie znikna kluby. Raczej w takim sensie iz nikt powazny nie bedzie chcial rozmawiac ani wspolpracowac z takimi ludzmi.
O problemach prawnych czolowych dzialaczy bjj-polska nie ma co pisac wiecej bo o tym byla juz mowa. ( siedzi juz ponad 3 miesiace )Pan Sliwka jest obiekem obsesyjnej wrecz nienawisci przez bliskiego kolege pewnego podejrzanego osobnika. Dziwi kogos ze reaguje i ciagnie dalej polemike miedzy pismami ?
Ciekawe czy i tym razem kolejny dzwonek zostanie zniszczony przez odwaznych czlonkow rodziny :wink:
Napisano Ponad rok temu
Tak pan sliwka jest nie winny, tylko wrzyscy na niego skacza. Sory Hast ale starciles wiele wprowadzajac takie artykuly. Ostatnio sie juz robilo cicho, w budokanie ani na forum nikt nie podnosil tego tematu.mangha:
Pan Sliwka nie pisal o zniknieciu bjj w sensie ze fizycznie znikna kluby. Raczej w takim sensie iz nikt powazny nie bedzie chcial rozmawiac ani wspolpracowac z takimi ludzmi.
O problemach prawnych czolowych dzialaczy bjj-polska nie ma co pisac wiecej bo o tym byla juz mowa. ( siedzi juz ponad 3 miesiace )Pan Sliwka jest obiekem obsesyjnej wrecz nienawisci przez bliskiego kolege pewnego podejrzanego osobnika. Dziwi kogos ze reaguje i ciagnie dalej polemike miedzy pismami ?
Ciekawe czy i tym razem kolejny dzwonek zostanie zniszczony przez odwaznych czlonkow rodziny :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Hmm... Śliwka napisał, że polskie BJJ jest "na granicy zniknięcia ze sceny sztuk walk". Rozumiem to tak, jak jest to napisane, bo jest to napisane w sposób jasny.mangha:
Co do reszty - moja opinia dotyczyła artykułu, a nie stosunków Matuszczak - Śliwka. Po prostu uważam, że pisma o sztukach walki nie powinny być narzędziem do załatwiania osobistych porachunków.
Napisano Ponad rok temu
Ale na forum już dopuszczasz taką możliwość? dziwne podejscie zwłaszcza że forum trafia do większej liczby osób.Po prostu uważam, że pisma o sztukach walki nie powinny być narzędziem do załatwiania osobistych porachunków.
Napisano Ponad rok temu
Tak pan sliwka jest nie winny, tylko wrzyscy na niego skacza. Sory Hast ale starciles wiele wprowadzajac takie artykuly. Ostatnio sie juz robilo cicho, w budokanie ani na forum nikt nie podnosil tego tematu.
Spokojnie przeczytaj kto napisal ten artykul, gdzie go zamiescil i z jakiej okazji. W budokanie jest cisza bo prominentny autor piszacy tam i bliski przyjaciel ojca bjj w polsce okazal sie byc nie lepszy od jakiegos kryminalisty z kompleksami. Czym tutaj sie chwalic ?
Jak ktos robi cos dobrze to pochwalic. Jak zle to zbesztac. A nie na zasadzie .. o nasz ma klopoty no to cisza i woda w usta a jak naszemu maniakalnemu wrogowi chcacemu zniszczyc to co stworzylismy powinie sie noga to piejmy o tym 24 godziny na dobe. Zapomniales juz co wyprawial Ten Ktory Siedzi Za Niewinnosc ? Dzieki niemu i jego kumplom ukazal sie ten tekst ukazujacy smutny poczatek bjj w polsce.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mnie wkurwia to że przez "politykę" niektórych osób płacą wszyscy bjj-owcy.
Napisano Ponad rok temu
Seiken, wg mnie, trochę cię poniosło. Czytałem artykuł, nie widzę w nim kpiny z nikogo poza KM, z którego zachowania ( wjazd do dojo Śliwki ) można tylko kpić. Ilustracja odnosi się do wiadomo kogo, do niedawna największego krzykacza. Śliwka jest redaktorem naczelnym pisma, pisze co chce, a jak komuś nie pasuje, to zgodnie z prawem prasowym ( co Śliwka kilkakrotnie podkreślał ) może na łamach Samuraja odpisać. KM z tego zrezygnował, wybrał rozwiązanie jakby to ująć, nie najlepsze. Co wskórał, wiadomo. Od pewnego czasu w Samuraju prezentowane są techniki BJJ, więc niejako popularyzuje się styl. Źródłem konfliktu nie był i nie jest BJJ, ale osoba KM. Sugestie, co zrobić, by móc organizować zawody, są mniej lub bardziej trafione, ale są to jakieś tam wskazówki, nie wynikające chyba ze złej woli. Także reasumując, nie rozumiem twojego wybuchu.Nie znam pana Sliwki , absolutnie nie jestem tez fanem BJJ POlska , ale pan "dziennikarz" kpi sobie totalnie , prowokuje , jednoczesnie zaznaczajac ze jakikolwiek kontakt fizyczny bedzie zakonczony spotkaniem z policja.
Niby jest zaniepokojony co sie stanie z polskim BJJ , a jednoczesnie podtekstami i ta nieszczesna ilustracja , wyrownuje wszystkich cwiczacych BJJ i kaze sie domyslac ze to elemety kryminogenne i uczestniczenie w zajaciach z takim elementem jest niewskazane.
Kolejny przyklad papierowego wojownika , nie majacego "jaj" zeby to powiedziec komus w twarz , to taka popluczyna starej "dobrej" komunistycznej propagandy , w wszystko w trosce o swoje dochody , zagrozone popularnoscia BJJ.
Wstydz sie panie Sliwka , wstydz...jak jeszcze potrafisz
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
OK. z mojej strony już wystarczy pierdolenia, mam nadzieję że uda się wyprostować parę rzeczy.
Napisano Ponad rok temu
po przeczytaniu calego tego watku jestem zniesmaczony (a niewiele rzeczy moze to sprawic...)
zarowno sliwka , jak i hast wylewaja swoje zale na publicznych forach - jeden w gazecie , a drugi na vortalu...
dno jak dla mnie...
Napisano Ponad rok temu
Myslę, ze ktoś wreszcie powinien grzecznie odpowiedzieć panu Sliwce, aby się łaskawie raczył odp*, oraz nie próbował się bawić w metiatora ONZ.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Każdemu zapewne mozna coś zarzucić maojej federacji także ale nie miżna oceniać calości przez pryzmat jednostek - a tak robi samuraj. Po drugie zupełnie nie na miejscu jest "tatusiowe" pouczanie - a może bjj zalozy swój związek sportowy i wypnie się na pzjj który notabene też nie jest krysztalowy. BJJ powinno z kolei zadbać o "image" czyli nie robić nic innego jak dobre public relation bo tak naprawdę mało które sztukli walki w Polsce to robia. Odciąc się od glupot i negatywności i skupić na pozytywach. A może by tak zaprosić Samuraja i na zawody, seminarium itp. Niech sami zobaczą, ze BJJ to nie tylko pewene osoby.
Napisano Ponad rok temu
Kondycją moralną (bądź statusem wobec prawa karnego) "znanych" postaci polskiego bjj zajmować się nie ma sensu -zrobi to Sąd. Chamstwo jednak należy tępić - instruktorzy i mistrzowie mają do spełnienia pewną rolę wychowawczą wobec swoich podopiecznych. MA - czy jako sztuki walki czy też tylko jako sport winny pewnych zasad uczyć. A akcje w stylu "pojedziemy do X i mu spuścimy wp...." a jak go nie będzie to olejemy i to w sensie dosłownym walorów wychowaczych raczej nie mają.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
BRAWO PRZEMEK !!!
- Ponad rok temu
-
Czemu Adamiec nie startuje na turnieju Warszawskim ?
- Ponad rok temu
-
Miedzynarodowy Turniej Warszawski
- Ponad rok temu
-
Sekcja Jeet Kune Do, Kali, Shootwrestling w Warszawie
- Ponad rok temu
-
Sambo w Łodzi???
- Ponad rok temu
-
Reality