Taekwon-do ogólnie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie podobaja mi sie walki boxerskie, bo cały czas sie tylko klinczują i generalnie ..... mi sie niepodobają. Jak weszli na mate kyokushini to zaczeli biegać po ringu zakladać wysokie kopnięcia (hyuro, bandae! miodzio... nie wiem jak sie w karate nazywają) i wyglądało to dużo bardziej dynamicznie i efektownie. O to mi chodzilo - czyli nie mialem zamiatu negować boxu.
Napisano Ponad rok temu
A co do karate do nie widziałem żeby wysoko kopali.
Napisano Ponad rok temu
slodka teoria :wink: oczywiscie cios wykonany z 'opadem' jest silniejszy i w prakltyce do zastosowania jednak wydaje mi sie iz sposob w jkai robi sie to w formach jest malo efektywny i wprowadzony tka naprawde nie po to zeby techniki byly silniejsze a po to zeby odroznic TKD od karate :?
W Taekwon-do nie wprowadzono fali poprostu dlatego żeby odróżnić je od karate, dzięi niej cios jest szybszy i silniejszy. Taekwon-do to Taekwon-do, a karate to karate, dwa różne style i nie trzeba ich odróżniać falą, bo w niektórych stylach karate jest fala.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Boks wykląda ładnie,wtedy gdy walczą zawodnicy z niskiej wagi.
A co do karate do nie widziałem żeby wysoko kopali.
Np Diablo Włodarczyk wyśmienicie walczy (co za szybkość!!!)
A co do karate to zapewniam cie ze byli to Kykoushini i naprawde wysoko kopali (tylko na takie rzeczy zwracam uwagę ) . Walczyli bez ochraniaczy, więc nie klepali sie rękami po twarzy (tylko korpus) .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
p.s. 21.06 super data... moje urodzinki
Napisano Ponad rok temu
ale kosztuje duzo więcej nish 30 zł!! na każdy stopień jest troszke wyższa cena i zaczynają się od 49 zł. na 1 cup z 2 egzamin kosztuje 81 zł. 8O
pozdroofka
Napisano Ponad rok temu
ja Moze sprobuje na 3 stopnie wzwyz :> wiec jesli sie uda to zaplace lekko wiecej niz 30zl;)
Napisano Ponad rok temu
p.s. po co ci to??
Napisano Ponad rok temu
trzeba rzucac pomysly , moze jakis konkurs ? 8)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Nowy polski V dan TKD ITF
- Ponad rok temu
-
Stephan Tapilatu
- Ponad rok temu
-
chcialem powitac
- Ponad rok temu
-
co to za kluby ?
- Ponad rok temu
-
www TKD
- Ponad rok temu
-
Mistrz sztuk walki postrzelony... w nogę.
- Ponad rok temu
-
ITF czy WTF
- Ponad rok temu
-
Wyniki eliminacji do pucharu Polski "A"
- Ponad rok temu
-
uniki - czyli aikidoka szybki jak wiatr :PPP
- Ponad rok temu
-
mecz Polska-Austria