Rickson Gracie i Capoeira?
Napisano Ponad rok temu
ogladalem sobie film ricksona pt: "choke" i tam podczas rozgrzewki (okolo 1:21 sek.) robil cos na wzor gingi (podstawowego ruchu w capoeira).
czy rickson w przeszlosci/terazniejszosci mial/ma cos wspolnego z capoeira (oprocz walki z roznymi capoeristas - byly takie wogole?)??
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wszedzie bedzie sie doszukiwac i szukac potwierdzenia ze cos co robia ma sens jezeli chodzi o walke. Ehh....
Napisano Ponad rok temu
jest brazylijczykiem i jest wielce prawdopodobne ze kiedys mogl miec stycznosc (niekoniecznie do walki) z capo.
nie kazdy zna "ginge" a tak to wygladalo.
byc moze ze byl to po prostu element rozgrzewki ale wolalem zapytac.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Ja też znam podobny element z pewnego układu technik w karate. Czy to oznacza, że ćwiczę capoeirę? 8Oto nie bylo ironiczne pytanie.
jest brazylijczykiem i jest wielce prawdopodobne ze kiedys mogl miec stycznosc (niekoniecznie do walki) z capo.
nie kazdy zna "ginge" a tak to wygladalo.
byc moze ze byl to po prostu element rozgrzewki ale wolalem zapytac.
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Rozmawiałem kiedyś z adeptem BJJ, który uprawiał również capoeira. Oczywiście nigdy nie użył jej w walce, ale twierdził, że czasami pomaga mu w obmyślaniu mniej konwencjonalnych wejść. Czyli z capo wykorzystywał nie techniki (nawet nie gingę) tylko sposób postrzegania przestrzeni.
Peace
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Miki: nie wiem, niestety nie widzialem 'choke'. Mysle ze jest to dosc prawdopodobne, bo ginga [capoeira tez cwicze] jest ruchem dobrym pod kazdym wzgledem - jako rozgrzewka, relaks, koncentracja przed walka [przynajmniej dla mnie].
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Widze ze nie wszyscy jeszcze na to wpadli. Kompletnie nie rozumiem waszej bezpodstawnej zlosliwosci.
Ludku a powiedz mi kto tu byl zlosliwy ? Przeczytaj dokladnie temat a potem zazucaj komus zlosliwosc !
Napisano Ponad rok temu
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
LOKO : no wlasnie, przeczytaj topic. Nie pisalem o wszystkich. O wiekszosci.
To na nastepny raz zwracaj sie do wiekszosci a nie do wszytkich !
to co rickson tam robi to "gimnastyka naturalna" czy jakos tak, gdzies w necie widzialem kasete do kupienia z tym (robione przez jakiegos brazylijczyka)
Nie wiem czy wiesz , ale wiele elementow z gimnastyki naturalnej jest wzorowane na technikach z capy ( to nie musi byc calosc techniki wystarczy , ze to bedzie czesc ).Dlatego jak odpowiadalem na wczesniej zadawane pytanie to mowilem o capie a nie o naturalnej gimnastyce
Napisano Ponad rok temu
Dobra dosc juz tych okrutnych zlosliwosci.Badzmy bardziej delikatni dla siebie
Jest jeszcze taka opcja ze poprostu w tamtej chwili przyszedl mu do glowy taki motyw, a my sie tu zastanawiamy czy to z Capoeiry,czy z Gimnastyki naturalnej czy z Karate hihihi
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Pozdrowka.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Troche Off-Topic
- Ponad rok temu
-
First Polish Bjj Open Tournament na ADCC
- Ponad rok temu