Noże "custom"
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
kooniu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
otórz miałem kukri "oryginalne" (takie co prawda dla turystów) a teraz mam pół metrowe kute z resora mojego patentu ustrojstwo z lisciasta głownia i bardzo pochylona rękojescią i uzywam go do róznych celów nawet do strugania wykałaczek (ma co prawda rikasso za które wtedy go trzymam-czyli nad rękojeścią) a co do walki to jak będziesz miał okazję spróbój kukri takiego uderzenia przycinanego z wycofaniem morze nawet lepiej powiedzieć przez wrzucenie i wycofanie-jest cholernie szybkie, trafia samym końcem jak przy klasycznym pchnięciu i z ponowieniem nie ma rzadnego problemu.
z poważaniem kooniu
ps. faktycznie krojenie na stole sprawia pewien kłopot-ale jak często masz stół w górach na przykład???
Napisano Ponad rok temu
Pozdrówka,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
kooniu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam iłej pracy panowie:)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Oksydowanie - są płyny do oksydowania stali i stopów aluminium. Polecam tu firmę 'Birchwood" (niebieskie buteleczki).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mam nadzieje ze ktos ma jakies informacje na ten temat (Piter??????)
Napisano Ponad rok temu
A macie moze jakieś domowe patenty na oksydowanie? Najlepiej takie, które dałoby się wykorzystać na już gotowym nożu bez obawy o rozhartowanie.
W sklepach mysliwskich mozna koopic szowaks do uzupelniania startej/uszkodzonej oksydy. Jest w plynie, i ma dolaczona instrukcje-
o ile dobrze pamietam nie trzeba tego nawet wygrzewac w piekarniku...
Na pewno nie jest tak trwaly jak np Boron-carbid, ale flaszeczka jest spora i wystarczy na dobre kilka aplikacji
nurek
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
myslałem o "drobnej" modyfikacji swojego SAKa. chce odchudzić go o cały dodatkowy sprzęt, zostawiając samo ostrze i zmienić okładziny. z tego co się przyjżałem konstrukcji, możnaby sopkojnie usunąć co sie chce izostawić samo ostrze wrac z blokadą nienaruszone. problem tylko w tym czym go na nowo połączyć? urzyć fabrycznych nitów, odpowiednoi je skracając? nie jestem pewien czy będę potrafił porzadnie je później zaklepać...
myslałem też żeby przyciąć otwór na palec (to jest jednoręczny sak), żeby zrobić z niego wave , ale rozrysowałem to sobie w kilku wersjach i jakoś nie wyglądalo to super...
widywałem zdjęcia przerobionych w ten sposób spyderco na... pewnym bardzo popularnym zagranicznym forum nożowym - wyglądały nieźle, a spisywały sie ponoc lepiej niż oryginalny wave
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Spyderco TriAngle SharpMaker - Warszawa - poszukiwany
- Ponad rok temu
-
OSA
- Ponad rok temu
-
Knife training...
- Ponad rok temu
-
crkt M18-02 - panowie specjaliści - pare słów o tym nożu ...
- Ponad rok temu
-
butterfly
- Ponad rok temu
-
Civilian lub Matriarch
- Ponad rok temu
-
Carson F4
- Ponad rok temu
-
Gerber Yari jako nóż składany?