gumy do cwiczen
Napisano Ponad rok temu
Na treningach uzywamy linek do mocowania bagazu w samochodzie. Przymocowane z jednej strony do drabinek daja pewien opor. Mozna cwiczyc szybkosc, start itp
Teraz jednak chodzi o to samo cwiczenie ale czysto rehabilitacyjnie. Siedzac, skrecanie barku z naciaganiem gumy przymocowanej do sciany, bez ruszania bioder. Na wzmocnienie miesni skosnych brzucha, bez obciazenia kregoslupa.
Obciazenie wspomnianych linek jest za male, gumy bylyby lepsze.
Jesli ktos ma jakies doswiadczenia w tym zakresie, wie o co chodzi i gdzie mozna cos takiego dostac, to prosze o odpowiedz.
Napisano Ponad rok temu
Kolega z Okniński Vale tudo Wa-wa powiedzial mi, ze takie gumy mozna dostac - jest to okolo 2,5 m "ekspandor" bez zadnych raczek, skladasz go w polowie i zahaczasz np. o tylna, czy gorna drabinke i jazda. Zamowilem sobie taki ekspandor. W W-wie jest do dostania na Placu Grzybowskim w sklepie z linami alpinistycznymi.
Cwiczylem takze z tasmami roznokolorowymi (czarna najmocniejsza), ktore pare lat temu byly propagowane m.in. dolaczane do ksiazek o fitnes. Byly jednak zdecydowanie adresowane do kobietek, nawet te czarne, ktore mialy byc dla mezczyzn, musialbym miec chyba ich z 10 zeby byl dla mnie sens cwiczenia nimi.
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisalem,ze guma(czyt.prezerwatywa) jest najlepsza Durexa.
Czytaj uwanie zanim zaczniesz snuc takie smieszne pouczenia.A jak masz klopoty z rozumieniem sensu tekstu pisanego to trzeba sie wrocic do szkoly-tam wiedza co z tym robic.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A szkol troche w zyciu skonczylem. Moze nawet za duzo. I nie mam ambicji pouczenia nikogo. Wszelki splendor, w tym jego substytuty - zwyczajnie nudza mnie. A najnudniejsze na swiecie jest bywanie "miszczem" w czymkolwiek. Sa ciekawsze zadania do zrobienia w tym krotkim zyciu.
Pozdrawiam
K_P
PS. Ciekawe czy przyjmie sie nowa norma jezykowa na okreslenie prezerwatywy np. "latex"?
Napisano Ponad rok temu
POzdrawiam
KAsiaG
Napisano Ponad rok temu
P.S>Jesli trenujesz bjj zapraszam do Lublina na lige bjj w maju.Jaka waga?Bo ja73,moze 79-ale raczej nie.
Pozdrowka
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
K_P
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wylazace zyly
- Ponad rok temu
-
Zinaxin