Dresiarze
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no i to mi sie podoba!!!
Gdyby wszyscy tak myśleli to nie było by już stereotypu: kto nosi dres ten jest mordercą lub złodziejem!! Gdyby sądzić po ubiorze to rownie dobrze ktoś kto biega (tak dla kondycji ) w dresie mogłby zostać posądzony o to że coś ukradł i teraz ucieka...
[/quote]
Napisano Ponad rok temu
Jeszcze jedno - nazwa "dresiarz" nie odnosi sie obecnie jedynie do gosci ktorzy chodza w strojach sportowych, jest to przeciez obecnie synonim ŻULA bądz jak kto woli WULA.
PoZdRaWiAm...
Napisano Ponad rok temu
Jeszcze jedno - nazwa "dresiarz" nie odnosi sie obecnie jedynie do gosci ktorzy chodza w strojach sportowych, jest to przeciez obecnie synonim ŻULA bądz jak kto woli WULA.
Dokładnie tak... masz 100 % racji...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
taki ze tworzą grupe i próbuja cos sobie udowodnic.
dresiarze czy jak sie tam oni nazywaja i inne skurwysyny...
pojedynczo nic nie znaczą.
ale nie warto. nie warto nic im udawadniac.
kurewstwo w człowieku znika. ale dopiero jak go zabijesz.
to tak jak ze cwaniactwem...
złodziej kradnie, utnijcie mu ręke.
nie zgadzam się.
utnijcie dwie. to nie bedzie próbował kraść drugą.
Napisano Ponad rok temu
Pamietam, jak pare lat temu wrocilem z wakacji autobusem, a gdy wysiadlem - mialem do przejscia ok 300m do punktu docelowego - dla wygody mialem ubrane spodnie z dresu - i do tego nioslem duza, wypchana torbe turystyczna-wyobrazcie sobie ze dwukrotnie zatrzymal mnie patrol policji - biorac mnie za goscia ktory w torbie niesie jakies kradzione przedmioty - STEREOTYP DZIAŁA.
pewnie dlatego dziala poniewaz jest duze prawdopodobienstwo, ze tak ubrana osoba moze jednak miec cos na sumieniu,
wiem ze to glupie, gdy kumpel kupil markowy dres by pobiegac spotkal po drodze kilku znajomych i ostatni raz biegal w dresie
jednak wiekszosc osob (mlodziezy) ubiera sie tak jak ubieraja sie znajomi tworzac tzw. subkulture, czyli w tym przypadku trzeba miec dres, samochod, sluchac umc umc (i w dodatku trzeba miec "skads" nas to kase), pozatym trzeba byc twardym (hmm, w jaki sposob to pokazac....???), udowadniac ze jest sie supermacho... itd. itd.
a co z ludzmi ktorzy po prostu lubia w dany sposob sie ubierac..? hmm, sa ofiarami stereotypu? :wink:
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wejscie w nogi i o ziemie
- Ponad rok temu
-
Filmiki z walk ulicznych
- Ponad rok temu
-
Ciosem na glebe!