Wejscie w nogi i o ziemie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Cicho qrna. Mialo byc inteligentnie itp Ja te nazwy wzialem od kolegi bo sam o nich nie mam pojecia. On po prostu powiedzial mi, ze to sie tak nazywa. Dla mnie wazne jest, ze da sie to zrobic i da sie to zrobic szybko.dzikki jak ty sobie języka nie połamiesz....
A co do lamania jezyka .. nie jest zle. Troche tam jeszcze pamietam tego i owego.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Hast lepiej .. mozna zebrac kolanem w pysk. Ja tak oberwalem dzis - bo jak to mowia zaskoczenie zaskoczeniem ale trzeba to jeszcze poprawnie wykonac. Coz - praktyka czyni mistrzem.Hmm.. jak kazda technika.. wykonana z zaskoczenia daje lepsze rezultaty i latwiej jest ja wykonac. Przeciwnik ma za malo czasu aby przygotowac obrone. Wjazd w nogi jest OK. Acz jak ma sie pecha mozna wylapac gong
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Taaa... trza tylko uważać, żeby sobie kolan za bardzo na chodniku nie rozorać...
A kto mowil o przechodzeniu na kolana przestraszony
jest mase wejsc w nogi bez przechodzenia na kolana druga sprawa nawet jak sie nieraz schodzi nisko to na bok lydki i uda a nie na kolana tak ze nie trzeba wcale sobie kolan rozwalac 8O
Napisano Ponad rok temu
Niektore dosc grozne bo gosc ma 99% szans, ze przywali glowa o trotuar.
Napisano Ponad rok temu
Wejscie na morote-gari-ciekawa technika, wiele odmian. Mozna wykonywać z podcieciem kuchiki daoshi i bez.
Obrony są generalnie trzy - w długim dystansie uderzenie łokciem z góry w tył głowy lub kolanem w twarz- mniej skuteczne - bo przeciwnik idzie impetem do przodu.
Półzwarcie - kontra przez hikkomi gaeshi - rzut z rolowaniem w bok lub w pełnym zwarciu - obi tori gaeshi - przerzut z trzymaniem za pas lub tawara-gaeshi poprzez objecie z przejściem do rodzaju gardy. Kontratków jest dużo i nie jest to taki bezpieczny rzut dla atakujacego. Generalnie wykonuje sie go przede wszystkim na wyższym przeciwniku i lżejszym. Wtedy jest najskuteczniejszy. Konieczne jest przygotowanie ciosem poprzecznym i dobre uderzenie barkiem w brzuch.
Pozdrawiam
Andrzej Kubieniec
Napisano Ponad rok temu
A kto mowil o przechodzeniu na kolana
jest mase wejsc w nogi bez przechodzenia na kolana druga sprawa nawet jak sie nieraz schodzi nisko to na bok lydki i uda a nie na kolana tak ze nie trzeba wcale sobie kolan rozwalac
No to superfajnie 8) Jak chodzi o taakie obalenia, to nie mam zbyt dużego doświadczenia (raz takim klocem o ziemię machnąłem...). Na treningach przeważnie robimy tylko wejście w nogi, bez dalszej zabawy- czyli łups na ziemię, niestety to muszę podszlifować sam. Z tego co widziałem na filmach z UFC itp., to oni prawie zawsze zwalają się na kolana tak, że aż od patrzenia boli... :roll:
Napisano Ponad rok temu
Z tego co widziałem na filmach z UFC itp., to oni prawie zawsze zwalają się na kolana tak, że aż od patrzenia boli... :roll:
To jest jak by nie patrzec sport - z bardzo ograniczonymi przepisami ale tylko sport. Czesc startujacych ma ochraniacze na kolanach a druga sprawa podloze tam jest specjalne - nie chodzi ze mata ale dynamiczne podlewarowane podloze i rowne. Na rownej powierzcni nawet twardej latwiej i bezpieczniej sie wchodzi niz na chodniku
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pisalem o tym pare postow wyzej.gorzej jak delikwent przy upadku przywali potylicą o beton.
Coz to sie nazywa czynnik ryzyka. Broniac sie musimy akceptowac pewne powiklania jakie moga z tego powodu wyniknac ... nieszczesliwe wypadki itp
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Filmiki z walk ulicznych
- Ponad rok temu
-
Ciosem na glebe!
- Ponad rok temu
-
to chyba sensacja...(?)...
- Ponad rok temu