Porazki
Napisano Ponad rok temu
Rzecz dotyczy porazek w Sw np. na zawodach.
Jak sobie z nimi radzicie?
Jakie sposoby sa wg was skuteczne, a jakich probowaliscie i nie dzialaly
Zapraszam do wypowiadania sie
Napisano Ponad rok temu
Dziękuję za uwagę :wink:
A tak serio- na wszelkiego rodzaju dolegliwości, bóle czy też porażki najlepszy jest okład z młodych piersi .
Napisano Ponad rok temu
A tak normalnie , jeżeli przegram na zawodach to oznacza tylko to że nie byłem na nie zbytnio przygotowany. Na moje pierwsze zawody jeszcze w okresie kiedy trenowałem KK pojechałem w maju tamtego roku do Legnicy. Zawody były sędziowane przez tamtejszych sedziów - czyli trenerów klubu Legnickiego . Walka była smieszna cali opatuleni w liczne ochraniacze bilismy sie. Odrazu po moim pierwszym mae geri- sędzie poprosił nas do siebie i powiedział słowa ,, To nie full contact" ja nieco zdzwiony i troche juz zdekoncentrowany walczyłem dalej. Walka byłą by ok gdyby do wyniku ogólnego liczyłą sie ilosc zadanych ciosów(oczywiscie trafionych) a nie tylko kopnięciaa w głowę. No coż zawody były stronnicze(prawie wszystkie nagrody zgarneli legniczanie , uczestniczylo bardzo duzo ekip z roznych miast). W każdym razie nie miałem sie co załamywac po mojej przegranej gdyż były to moje pierwsze zawody .. i kazdy trening przygotowuje mnie do dalszych walk
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
O co chodzi pepe 8O ???Bardzo ciekawe Bartek , masz niezłą wyobraźnie.
Napisano Ponad rok temu
a co do temat - to mnie porażki motywuja do dalszej walki (czytaj treningu/nauki) - musze coś poprawic i to staje sie celem
Napisano Ponad rok temu
Masz racje "Oklad z młodych piersi" to najlepsze lekarstwo - ostatnio mialem gorączke przez 1,5 tygodnia - antybiotyki ani inne leki nic nie pomagaly - lekarze niewiedzieli o cio chodzi. koleżanka zrobila mi profesjonaly oklad z młodziutkich piersi i nastąpiła wyraźna poprawa
a co do temat - to mnie porażki motywuja do dalszej walki (czytaj treningu/nauki) - musze coś poprawic i to staje sie celem
Leszek do lekarzy to Ty nie chodz bo Ci tylko wode z mózgu zrobia
Tak dobrze jest walczyc z kims lepszym od siebie i czasem przegrac.To zawsze motywuje do wiekszej pracy nad soba. I wiele sie przy tym uczy. Chodz nauka bywa tez bolesna 8)
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Powinny motywować
Przegrana z kimś lepszym w niegłupi sposób ok, z kimś słabszym poprzez głupi błąd - wkórwienie..
Zależy od psychiki
Zawody.. byłem słabszy, musze nad czymś popracować
Nie wolno myśleć że jest sie beznadziejnym, trzeba ćwiczyć cokolwiek by sie nie działo, wtedy przyjdą wyniki
Napisano Ponad rok temu
Ja na szczęscie nie znam jeszcze smaku porażki....
----- . . . -----
Tylko z ta roznica, ze mnie to pewnie wkrotce czeka (jakas porazka), zatem musze sie psychicznie przygotowac
Napisano Ponad rok temu
Co robicie jak sie zdaza?
Nic.Poprostu nie zawsze sie wygrywa i koniec.
Napisano Ponad rok temu
Gdy walczę i przegrywam straszny ma to na mnie wpływ. Potem, przy następnych zawodach myślę tylko o walce, moja koncentracja osiąga absurdalny poziom, działa to na mnie bardzo motywująco.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja gdy przegram żartuję: "pograć można, przegrać trzeba" ,ale wyznaję tylko pierwszą część tego aforyzmu. Czyli jeśli jest okazja powalczyć - to walczę ... i nigdy nie czuję lęku przed przeciwnikiem. Jeśli powszechnie jest uważany za faworyta - niech on się boi, żeby nie przegrać.
I nie dam się dwa razy załatwić w taki sam sposób.
Pozdrawiam, Aviator
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Schizy po MA
- Ponad rok temu
-
Strach
- Ponad rok temu
-
;) kopniecia....
- Ponad rok temu
-
Adrenalina - muzyka
- Ponad rok temu
-
Walka wrecz w Poznaniu
- Ponad rok temu
-
Kurs instruktorski - część ogólna w Lublinie
- Ponad rok temu
-
statystyka - ile osob w Polsce cwiczy sztuki walki?
- Ponad rok temu
-
Viet Vo Dao i Kempo Tai Jutsu - skuteczność i opis....
- Ponad rok temu
-
podziały w budo.
- Ponad rok temu
-
Czy jest jakas nazwa na ogol walkibronia?
- Ponad rok temu