NEBI VURAL(6 Dan Aikikai) -ktoś coś wie?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W Warszawie zadano pytanie sensei Tamura czy ma uchideshi . Sensei bardzo się zdziwił i odpowiedział że nic o tym nie wie .Wybieramy się z kumplem na staż do Zielonej G z udziałem NEBI VURAL(6 Dan Aikikai) Ktoś coś wie poza tym co było w zaproszeniu (Uczeń Tamury)? Cwiczył ktoś z nim? Jakieś warażenia? Dajcie znać
N. Vural jest uczniem i współpracownikiem sensei Tamura . Widziałem go w Budapeszcie .
Wrażenia ? Zobaczycie na stażu .
Napisano Ponad rok temu
Wrażenia ? Zobaczycie na stażu .
Dobra nie rób scen, tylko gadaj - warto jechać, czy kiszka? Konkret chłopie :-) , podobał ci się, nie , tak, dlaczego?
Jeżyk
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dobra .Zostałem wywołany do tablicy .Popieram Jezyka! Soma, istnieje duze zapotrzebowanie na twoje wrazenia o tym gosciu
W Budapeszcie widziałem jak ćwiczył . Techniki wykonywał ostro i krótko aż pierze leciało .
Organizator podaje że on jest uchi deshi sensei Tamura . Zadałem pytanie sensei Tamura czy ma lub miał uchi deshi gdyż sądziłem że sensei T. prowadzi taki program szkolenia dla swoich uczniów . Sensei się bardzo zdziwił i odpowiedział że nie .
Czy warto jechać ? Myślę że tak . Sami ocenicie . :wink:
Napisano Ponad rok temu
A robiles mu za uke? i jak to bylo?
Napisano Ponad rok temu
Nie , nie byłem jego uke .Czy warto jechać ? Myślę że tak . Sami ocenicie . :wink:
Napisano Ponad rok temu
WitamZadałem pytanie sensei Tamura czy ma lub miał uchi deshi gdyż sądziłem że sensei T. prowadzi taki program szkolenia dla swoich uczniów . Sensei się bardzo zdziwił i odpowiedział że nie .
Hmmmm....to chyba ja zadałem to pytanie.... :wink:
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
a odpowiedz brzmiała:" ze w tej chwili nie..."
Pozdarwiam
Napisano Ponad rok temu
Jakoz, ze jestem z Zielonej Gory moge podac swoje spostrzezenia co do Nebiego Vurala. Moze faktycznie uchideshi to zbyt mocne slowo, ale Nebi Vural naprawde jest bardzo blisko zwiazany z Tamura i to nie tylko dlatego, ze takze mieszka we Francji (tak a propo, to wszystkie swoje stopnie Nebi Vural ma wlasnie od Tamury).
Osobisicie uczstniczylem w kilku stazach z Nebi Vuralem w Zielnej Gorze i na Slowacji i musze powiedziec, ze jego Aikido zrobile na mnie bardzo pozytywne wrazenie. Techniki sa bardzo krotkie i stanowcze. No i bardzo skuteczne. Osobistym konikiem Senseia jest tanto. Musze powiedziec, ze jest duze podobienstow miedzy technikami Nebiego i Tamury.
Ja osobiscie bardzo polecam ten staz. Mimo, ze moja dyskopatia wyklucza mnie z roli uke, to oczywiscie na stazu bede obowiazkowo.
Pozdrawiam - Adam
Napisano Ponad rok temu
Hi,
Ja bylem nie raz za jego uke. Co do wrazen, to jego technika jest bardzo skuteczna, mimo ze byla taka okazja w kotrej moglem pooporowac nic mi to nie dalo, zawsze ladowalem na macie nie do konca wiedzac jak. Jako przyklad moge podac zupelnie statyczne ikkyo z aihanmi katatedori, to mimo ze do slabeuszy nie naleze, zawsze udawalo mu sie zrobic technike bez zadnego wysilku (uchwyt byl nadmienie, na prosbe Senseia, statyczny i oporowany).
Dodatkowo nadmienie, ze Sensie jest tradycjonalista, zadnego schow itp...
Pozdrawiam - Adam
Napisano Ponad rok temu
nie mi oceniac kim jest ani jaki jest sensei Vural wiem jedynie ze dynamika tego czego uczyl oraz to jaki byl naprawde mi sie podobalo...
milego wieczora
Marta
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zycze szybkiego powrotu do zdrowia!
Napisano Ponad rok temu
dziekuje za "Zycze szybkiego powrotu do zdrowia!" :-)
Napisano Ponad rok temu
biniu wszedl na mate pozniej no chyba ze porazil mnie swym ki wiem ze cwiczyc mozna,tylko narazie mam problemy bo ciut mocno boli jak za duzo sie poruszam( czyt.wiecej niz 10krokow)... przejdzie to zaczne cwiczyc...
dziekuje za "Zycze szybkiego powrotu do zdrowia!" :-)
Miska,
Wracaj szybko do zdrowia i na mate. Hmm, ale na przyszlosc uwazaj ze zdrowiem swoim.
Zatroskany ^Hast^
Napisano Ponad rok temu
przecierz uwazam wroce wroce szkoda ze kimona teraz nie mialam choc milo bylo jak mi przynosili soczek glaskali po gipsie podpisywali sie a nawet sensei chcial ustepowac miejsca co wlasciwie zrobil...Miska,
Wracaj szybko do zdrowia i na mate. Hmm, ale na przyszlosc uwazaj ze zdrowiem swoim.
Zatroskany ^Hast^
A Łabędź nie dolecial na seminarium bo watpie bym nie zwrocila na niego uwagi...wszyscy "nieznajomi" byli dokladnie przeswietlani przezemnie,binia i jeszcze jednego
ps.sprawozdanie z seminarium bedzie jak tylko dorwe zdjecia...
Napisano Ponad rok temu
[
A Łabędź nie dolecial na seminarium bo watpie bym nie zwrocila na niego uwagi...wszyscy "nieznajomi" byli dokladnie przeswietlani przezemnie,binia i jeszcze jednego
ps.sprawozdanie z seminarium bedzie jak tylko dorwe zdjecia...
Co do Labedzia, to zawsze mialem powazne watpliwosci czy on rzeczywiscie uczestniczy w tych stazach rotfl na pewno zaraz nam napisze jakas tania wymowke :wink:
Eeeeeechhhh, nie lubie tak dlugo czekac....czemu nie opublikujesz od razu sprawozdania??? :twisted: bardzo prosze?
Napisano Ponad rok temu
ps.probowalam zrobic mae ukemi tio wygladalo to conajmniej pokracznie i gips sie ciut posypal
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ojciec, prać?
- Ponad rok temu
-
lato i aikido
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o tym randori?
- Ponad rok temu