Zbijanie wagi
Napisano Ponad rok temu
Czy zbijanie duzej ilosci kg w krotkim czasie ma naprawde tyle wad ile sie mowi ? Czy zbijanie wagi dlugo dystansowe koniecznie oznacza trzymanie sie scislej diety i wykonywanie zestawu cwiczen ?
Jakie macie sposoby na chudniecie ?
Napisano Ponad rok temu
A co do różnych diet długodystansowych bo pewnie o takie Ci chodzi to chyba tylko mniej jeść i więcej ćwiczyć. Co do super diet to się nie wypowiadam bo nigdy nie były mi potrzebne.
Napisano Ponad rok temu
Nie mniej nie polecam tracic na wadze w tak szybkim czasie i katowac tym samym swoj organizm. Teraz zaczyna u mnie nowy sezon startowy i mam do konca lutego zbic 6-7kg. Krotko opisze jak bez problemu pozbede sie tej wagi.
1. Na treningi przychodze zawsze b. gdubo ubrany (2-3 bluzy, podwojne spodnie , czasem rekawiczki)
2. Nie jem nic po treningu , az do nastepnego dnia.
3. Staram sie jesc rzeczy mniej kaloryczne i ograniczac spozywanie posilkow , tylko tyle by sie najesc.
4. Z rana najlepiej sie "pomeczyc" i zjesc sniadanie dopiero o 13. Jak wiadomo sniadanie daje nam najwiecej energii , dlatego nie jedzac go z rana , "energia" zostaje czerpana z brzuszka.
5.Staram sie jesc 2 posilki dziennie , ale czasemnie wychodzi
6.Pije wode w normalnych ilosciach i zarzywam b. czestych kapieli (2 razy dziennie) - nie przeszkadza to w zbijaniu (tak sadze)
Czasem daje sie zauwazyc oslabienie organizmu...mimo to po treningu w takim stroju , kondycja wzrasta.
pozdrowienia
Napisano Ponad rok temu
choong, gratulacje pierwszy raz slysze o czyms takim. To az nie wiem czy sie wypowiadac :wink: Ja przed zawodami zbijam gora 3, 4 kilo w bardzo prosty sposob: nie jem nic przez cztery dni, w ostatni tez nie pije. Szkodliwe to nie jest ani troche, kiedy nareszcie cos zjem (oczywiscie po wadze dopiero chyba ze jest w ten sam dzien, to gorzej ) bardzo konkretne dobrane rzeczy i czuje sie znakomicie . wogole uwazam ze taka glodowka ogolnie poprawia funkcjonowanie organizmu. Ale to 3 kilo a nie 15.zbilem jakies 15-16 kg w mniej niz poltorej miesiaca. Wrocilo mi tylko , albo az 7kg. (zbijalem rok temu)
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
pozdrowienia
Napisano Ponad rok temu
Jak regulowac i zbijac wage ?
Czy zbijanie duzej ilosci kg w krotkim czasie ma naprawde tyle wad ile sie mowi ? Czy zbijanie wagi dlugo dystansowe koniecznie oznacza trzymanie sie scislej diety i wykonywanie zestawu cwiczen ?
Jakie macie sposoby na chudniecie ?
Jedz do 5 malych posilkow dziennie.
Z rana zjedz troche weglowodanow zlozonych, zadnych platkow bo one daja ci sile na krotko a pozniej masz ogromny niedosyt jej. Np. ryz dziki (czarny tez moze byc) + troche bialka.
Jesli trenujesz to przed treningiem mozesz zjesc troche weglowodanow (zeby miec sile).
A po treningu do konca dnia tylko bialko tzn. jajka (dziennie max. 2 zoltka), filety z korczaka na parze, lub szyneczka z indyka no i oczywiscie chleb razowy (bez miodu), tunczyk w sosie wlasnym.
Jesli chcesz mozesz sprubowac chudniecia z odzywka (bardz dobra), sam uzywalem (therma pro).
Pamietaj aby pic do 3 litrow plynow dziennie, aby sie nie odwodnic, Jesli chcesz sie zmusic do nie zjedzenia do przed posilkiem wypij 2 szklanki wody, na pewno nie bedziesz chcial az tak jesc ;-)
Jesli chcesz schudnac to naprawde polecam therme pro i juz po dwoch tyg. spadnie ci waga do 10kg
Nie warto katowac organizmu jak tu ktos wspomnial nizej, bo to jest bardzo meczace i czujesz sie jak szmata ;-)
Napisano Ponad rok temu
Ale nie tylko oczywiscie.
Jedz duzo owocow,pij duzo wody niegazowanej. Zamiast ziemniakow np jedz ryz ktory zawiera duzo potrzebnego bialka. Dobre sa dania z kurczaka z duza zawartoscia weglowodanów.
Dieta powinna zawierac jak najmniej tluszczow.
A co wazne to nie objadac sie przed samym snem wieczorem.Wtedy najbardziej odklada sie tkanka tłuszczowa podczas samego snu.
Najlepiej jest zjesc obfite sniadanie potem obiadek wieczorem jakies owocki + woda mineralna i jest ok
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A poza tym Choong pisze co trzeba
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jakie obciazenie?
- Ponad rok temu
-
trening piszczeli
- Ponad rok temu
-
Rozciaganie, a bol w stawie.
- Ponad rok temu
-
Efedryna a L-karnityna
- Ponad rok temu
-
Pomocy w sprawie lima!!!
- Ponad rok temu
-
Izometryczny trening mięśni???
- Ponad rok temu
-
JEdnorazowe (instant) SOCZEWKI DO OCZU!!!!!
- Ponad rok temu
-
Stretching - kilka linkow.
- Ponad rok temu
-
Skuteczne sposoby rozciągania...
- Ponad rok temu
-
Musicie to przeczytac.
- Ponad rok temu