jak utwardzić piszczele?
Napisano Ponad rok temu
odczep się od ściany, bo sobie chłopcze zrobisz krzywdę, mama się dowie, że demolujesz chałupę i cie obtarga za uszy.
Skontaktuj się z ludźmi, którzy utwardzali latami, powiedzą ci, jakie to przynosi skutki ( Drewniak, Dyduch, Staniszew ). Ale ty pewnie nie wiesz kto to jest.
p.s.: makiwara służy głównie do wyrabiania wyczucia dystansu i prawidłowej techniki uderzeń.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
chcesz kopać to kop w tarcze, worki, udo partnera (ew makiwarę) to w zupełności wystarcza - poczujesz że piszczel boli przestań - inne rady to o kant tylka potłuc a "ekspertów" wałkiem (tym niby do utwarzania) po łbie walnąć...
Napisano Ponad rok temu
Nic bez przesady raczej nie szkodzi, utwardzanie też nie.
Napisano Ponad rok temu
Mam 6 buteleczek po piwie i ustawiam jes 3 po 3 w taki sposob
|||
|||
siadam na nich w takiej pozycji jak zazen. Jezdze na tych butelkach do przodu i do tylu (zalezy ile wytrzymam) troche napierdziela ale wkoncu nie ma to jak ostra walka z samym soba :wink:
Napisano Ponad rok temu
Skontaktuj się z ludźmi, którzy utwardzali latami, powiedzą ci, jakie to przynosi skutki ( Drewniak, Dyduch, Staniszew ). Ale ty pewnie nie wiesz kto to jest.
nie mów mi czy wiem kim ci panowie tak się składa że wiem i kto wie czy nie lepiej od ciebie
shorty to co robisz ma sens, więc zapożyczę sobie twój pomysł tym bardziej że z butelkami po browarach nie mam problemu :-)
Napisano Ponad rok temu
P.S TYLKO NIE WLEWAJCIE ZA DUZO TEGO SRODKA PRZECIWBOLOWEGO .
Napisano Ponad rok temu
nie mów mi czy wiem kim ci panowie tak się składa że wiem i kto wie czy nie lepiej od ciebie
Na jakiej podstawie sądzisz, że pisałem do ciebie?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jeszcze jedna sprawa : przypomnial mi sie post o mechanizmie utwardzania piszczela (o ile pamietam nikt nie odpowiedzial jednoznacznie) wiec: robiac sobie kuku po prostu powoli niszczymy nerwy, ktore umieraja na dobre. dobrze okopana noga jest nieczula na bol co nie oznacza ze jest takze nieczula na kontuzje (ale na pewno jest mniej podatna)
Napisano Ponad rok temu
sorki ze wygrzebuje stare posty ale po przeczytaniu ostatniego rewelacyjnego sposobu z walkiem nie moglem.... ludzie kazdy sposob (walek, walenie piszczela bambusowa palka) to robienie sobie kuku na starosc. NIGDY, PPZENIGDY nie utwardzajcie piszczela przedmiotami twardszymi niz sam piszczel bo takim sposobem po prostu powoli niszczycie kosc
Dokładnie. To jest głupota.
. chyba najlepszym sposobem jest jednak worek..nawalajac bez ochraniaczy i tak odczujecie bol i po krotkiej serii posiniaczycie noge
Zależy jaki. I zależy ile się kopie.
Z innej beczki: wszyscy MT (muay-thai) to, MT tamto - a nikt się nie pyta za jaką cenę i jakie wyniszczenie - a to podstawowa kwestia.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak w każdym sporcie, po latach treningu następuje wyeksploatowanie stawów, więzadeł, gromadzą się skutki odnoszonych urazów. U jednych szybciej, u innych wolniej. Unikając debilizmów typu wałkowanie goleni i kopanie w ścianę, masz szansę na zniwelowanie do minimum skutków uprawiania sportu.a takie pytanko, czy cwiczac normalnie kosci bardzo sie niszcza ? znaczy czy samo muay thai powoduje jakies powazniejsze urazy (ujawniajace sie dopiero po kilku latach ) ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jednak największą głupotą jest przekonanie że mozna je utwardzić ćwicząc bez ochraniaczy- to jest debilizm dopiero, nawet zawodowcy ćwicza obłożeni ochraniaczami po to żeby w trakcie treningu unikac kontuzji i obić.Im więcej ochraniaczy na treningu tym lepiej a utwardzac w domu.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Filmiki z thaia
- Ponad rok temu
-
2 pytanka
- Ponad rok temu
-
Kalendarz na początek roku