Noże MIKOV
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dodam ze nie widzialem tych nozykow u nas na rynku (ale tez nie szukalem zbyt pilnie).
Mialem go lapie - w zastoswaniach 'obronnych' raczej sie specjalnie nie sprawdzi ze wzgledu na udziwniony system otwierania, aczkolwiek po dluzszym treningu - byc moze bedzie OK.
Fajnie ze mozna zasotrzyc obie strony noza.
Jak dla mnie - taki nozyk 'pstryku-pstryku' jak za rzekome 80 zl to warte kupna.
Napisano Ponad rok temu
ja kupilem u siebie w miescie za 89zł ( wersja z czarnym tworzywem)80 zl? Tam na tej stronce sa ceny w dolcach i po odliczeniu vatow i innych bzur wyjdzie najszybciej 200 zl chyba?
ja w kieszeni wszylem sobie malą szluwke, o którą zaczepialem ten dżinx przy wkladaniu do kieszni. w ten sposób dzialal jak Wave i po wyciągnięciu metalowa dzwignia byla w pozycji ' do nacisnięcia'. gdyby sobie pocwiczyc mozna to robic bez szluwki , po prostu o krawędź spodni, ale to juz nie jest tak pewne...w zastoswaniach 'obronnych' raczej sie specjalnie nie sprawdzi ze wzgledu na udziwniony system otwierania,
przeciez nienaostrzona krawędź klingi po zamknieciu wystaje na prawie calej dlugosci 8OFajnie ze mozna zasotrzyc obie strony noza.
Napisano Ponad rok temu
A dokładnie gdzie, wrocławianinie ?ja kupilem u siebie w miescie
Jezeli mozna wiedziec :wink:
Pozdrawiam serdecznie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiając serdecznie i życzac Szczęśliwego Nowego Roku...
Napisano Ponad rok temu
przeciez nienaostrzona krawędź klingi po zamknieciu wystaje na prawie calej dlugosci 8O
oj. racja - ogladalem przy okazji bardzo podobny niestety nie pamietam jaki to byl ale ten o ktorym wspomnialem byl OTF z podobnym zamknieciem - dawno to dosyc bylo i ogladalem inne nozyki wiec moze knota walnalem. Sorki za pomylke.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
spuud
pozdrawia
Napisano Ponad rok temu
Miałem ten nożyk jakies 7 lat temu. Był prawie nie do zajechania (wtedy :-) ). Bardzo trwały patent do otwierania i blokowania. Ja kupilem ze wzgledu na niską cenę, wtedy było to jakieś 40, 50 zł. Nie jest to nóż na który warto wydać stówe. Ostrze jest jakie jest i nie można go raczej przerobić bo tak już jest skonstruowane. Nóż nie jest przez to zbyt ostry ale bardzo dobrze otwiera się nim konserwy (testowany przez dwa tygodnie). Co do luzów to są (wiadomo) ale w przypadku mojego egzemplarzu nie pogłębiały sie. Dziś na rynku jest znacznie więcej lepszych nożyków za stówe.
PS
Jak można zmienić sprężyne w tym nożyku 8O Moja poszła po 2,5 roku
Napisano Ponad rok temu
poptrz na rękojeśc od dołu i wsadź tan coś czym podważysz spręzynę..sama wyłazi..a wsadzenie nowej to już 5 sekund..
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Bardzo wytrzymaly noz potrzebny
- Ponad rok temu
-
Chce kupić nóż
- Ponad rok temu
-
Nóż - praktyczna propozycja dla chętnych
- Ponad rok temu