AIKIDO z COMBAT 56
Napisano Ponad rok temu
Co myslicie o polaczeniu Aikido z Combat 56? Mieliscie kiedys okazje trenowac Aikido przeplatane Combatem 56?
Pozdrawiam.
Wasz UKE
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jest malego wzrostu.....a ja jestem wielgachny i ciezki
Najczesciej to ja jestem UKE, bo trener mowi, ze musi sobie sprawdzic rozne techniki na takich bydlakach :roll: Jak trenuje z dziewczyna i ona sobie nie radzi stosujac Aikido, to podbiega nasz mistrz i pokazuje jej jak mozna takiego wielkoluda sprowadzic na ziemie stosujac Combat 56 8O
Pozdrowienia od UKE (szmatki)
Napisano Ponad rok temu
System walki stosowany przez jednostki specjalne, zolnierzy itd....Ataki, samoobrona i ogolnie techniki niezbedne do walki ulicznej.
mity
Napisano Ponad rok temu
Mity? Polska jednostka GROM trenuje Combat 56 miedzy innymi.
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
W tym drugim wypadku polecam wybranie się kiedys na staż Combatu to przekonasz się te"mity" to całkiem realna i bolesna rzeczywistość.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Swoją drogą ciekawe że tam gdzie cwiczysz Aikido podchodzi się do niego tak brutalnie. Mnie zawsze kojarzyło się z gracją ze stylem z techniką, a Combat bardziej brutalny.
A wielogodzinne biegi, ehehehe, ja pamiętam jaka u nas była godzinna zaprawa, taka że juz na same techniki nie bardzo mieliśmy energię, ale chyba o to chodziło żeby w ten sposób zbić w nas agresję żebymy krzywdy sobie nie zrobili. Choć i tak się nie udawało bo ludzie dawali sobie nieźle w kość.
Jeszcze pamiętam ten trzymiesięczny ból pod łopatką
Napisano Ponad rok temu
Na obozie moj qmpel mial na tyle pecha ze jak uczylismy sie przyjmowac yoko-geri na rece (zlozone przy tlowiu) to mu cos tam sie cos tam ze sciegnem na przedramieniu zrobilo i spuchla mu lapa jak bania Przynajmniej mial luz do konca obozu - jak my sie pralismy na treningach to on instalowal system i quake'a dla jakiejs tam dzieciecej szkolki co byla obok nas
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie daje sie tylko oporuje, ale co mi z tego skoro on zna Combat 56 i rownie dobrze sprowadza mnie do parteru chwytajac za wlosy 8), kiedy Aikido nie pomaga
W takim razie cieniutkie te jego aikido.... Jak sobie jakimis combatami pomaga
Napisano Ponad rok temu
Jego Aikido z powodzeniem by starczylo na mnie, ale ze kobitki chodza na zajecia to musi chyba pokazac jak sie broni przed takimi wielkoludami
Napisano Ponad rok temu
...rownie dobrze sprowadza mnie do parteru chwytajac za wlosy 8), kiedy Aikido nie pomaga
no to sobie przeczysz...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kwiatki
- Ponad rok temu
-
Życzenia Świateczne
- Ponad rok temu
-
Ataki w Aikido