Czy jesteś wierny stylowi, od którego zaczynałeś?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak się w którymś miejscu ze mną nie zgadzasz, to wal śmiało, ja płakać nie będę, a i rzucać mięchem też nie.Z pokory powiem osu
:wink:
Dzikki- oj taaaak... (tzn. nie jest )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale - wskazuja raczej, ze Ci cos nie pasi czyz nie??????
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mnie nauczono takiej , pewnie dla niektorych glupiej rzeczy , dla kogos z wiekszym doswiadczeniem i wyzszym stopniem (jesli sie nie myle) nalezy odnosic sie z pewna doza szacunku.
Szczegolnie jesli nasze doswiadczenie w danej sztuce jest niskie. Mozna sobie podyskutowac ale szacunek pozostaje.
Napisano Ponad rok temu
Karateka - pokój?? :peace:
Napisano Ponad rok temu
A czy zaczeła się jakaś wojna -nie lubie walczyć bez sensu i dlamnie najważniejszy jest spokuj-osu 8)Zależy dla kogo , dlatego nie używałem bardzo wulgarnych słów bo zaczeło by się o wychowaniu itp.
Karateka - pokój?? :peace:
Napisano Ponad rok temu
A świstak zawijał ......... itd
Pepe jetseś rozpieszczonym 16 letnim dzieciakiem -pa
No i tak trzymac dzieci
Powiem szczerze ze niedobrze mi sie robi jak czytam takie rzeczy. Zalosne jest, gdy ktos komu brak merytorycznych argumentow odwoluje sie do przewagi wieku uwazajac ze "starszy=>ma racje". Nawet jesli pepe jest dzieckiem to dorosnie, a Ty podejrzewam ze zostaniesz troglodyta do konca zycia. I Ty mowisz o idealach karate? Jeszcze to "pa" na koncu, czlowieku, dodam ze wypowiedzi pepe sa dla mnie dojrzalsze niz Twoje. Nie szanujesz innych, pogarda bije z Twych wypowiedzi, nie dziw sie jak inni nie beda Cie szanowali.
A glebie tej inteligentnej wypowiedzi bede studiowac do konca zycia.OSU to OSU jezeli nikt nie zna znaczenia słowa OSu w Karate to sory lae OSu to OSu !!!!
Napisano Ponad rok temu
- niepodobało mi się straszne nastawienie na sport
- praktyczny brak pracy rąk
- tylko młucka
- spotkanie z człowiekiem z vied vo dao który pokazał mi że sztuka walki to więcej niż knockdown
Ogólnie styl się zmienia gdy che sie czegos nowego nauczyc. I to co wczesniej zostalo poznane nie znika wcale. Nic nie zatracamy.
Napisano Ponad rok temu
Z pokory powiem osu
Karateka1, gratuluję 2 dana, tylko nie mów o pokorze, bo przeczysz swoim kilkunastu postom w tym temacie. Wycofuję się z tej kłótni, nie mogę tylko ścierpieć :
1.Fanatyzmu
2.Traktowania innych z góry
Napisano Ponad rok temu
Wiem, że skrótowo, ale kto by czytał kilkustronnicowy wykład?Sory ale znaczenie słowa OSu mozna by było przedstawic na cała strone maszynopisu.A twoja wersja jest bardzo skrótowa i nie dotyczy naszgo tematu.OSu to OSu i jest to bardzo uniwersalne słow zastepujące wiele słów.Uważam ,ze moje OSu w tym akurat znaczeniu to w skócie pokora osu i przyjęcie czegos do wiadomości
Skoro tak, to OSu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
PS. FAJNA ZABAWA
Napisano Ponad rok temu
FAJNA ZABAWA
To baw się dalej, ale sam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy nadal trenujecie styl karate, od którego zaczynaliście? A może nadal szukacie czegoś dla siebie?
Jeśli nadal ćwiczycie to samo, to co was przy tym trzyma?
niestety zawodlem sie na karate tradycyjnym i teraz konkretnie trenuje kyokushin. Duzo mi ten styl dal.
Chcialbym tesh jakis grappling ale niestety nie mam gdzie.
No i boks.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
ROYAMA I KAZUMI ODCHODZĄ Z IKO MATSUI
- Ponad rok temu
-
Co to jest CLICKER ?
- Ponad rok temu
-
Leo Lipinski
- Ponad rok temu
-
Virtual Reality, czyli co by było gdyby...
- Ponad rok temu
-
Nowy moderator
- Ponad rok temu
-
Wado-ryu
- Ponad rok temu
-
Rezygnacja z moderownia działu karate
- Ponad rok temu
-
Shidokan na nowym forum