Jiu-Jitsu Zielona Gora - pytanie...
Napisano Ponad rok temu
Jestem Zielonogorzaninem i na codzien praktykuje Aikido, mam pytanie odnosnie jiu-jitsu w Zielonej Gorze: z tego co wiem w moim miescie treningi prowadzi niejaki Pan Sikora (ponoc 9 dan). Czy znacie moze tego Pana i mozecie mi udzielic informacji na jego temat? Nie widzialem go na oczy, ale skoro 9 dan to chyba nie przelewki (przynajmniej mi tak wysoki stopien kojarzy sie wrecz z niewyobrazalnym poziomem i moze warto byloby sie do niego wybrac).
Z gory dziekuje za odpowiedz.
Pozdrawiam - Adam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czesc,
treningi prowadzi niejaki Pan Sikora (ponoc 9 dan). Czy znacie moze tego Pana i mozecie mi udzielic informacji na jego temat? Nie widzialem go na oczy, ale skoro 9 dan to chyba nie przelewki....
Pozdrawiam - Adam
ano nie przelewki... ale trzeba samemu sprawdzić... nic nie zastąpi oczywistej i rzeczywistej obserwacji ! Tylko spokojnie.... masz czas, nie śpiesz się... jakby co , daj znać...
pozdrówka :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wrazenia... hm... powiedzmy ze niespecjalne...
Ale ja sie nie znam :wink:
p.s. Co do 9 dana, to temu dany i temu damy :wink:
Napisano Ponad rok temu
Ale ja również jak kolega u góry się nie znam he he,
więc to pewnie przez to..
Pozdrawiam :wink:
Napisano Ponad rok temu
ja tez sie nie znam i moze dlatego po 5 minutach wyszedłem z treningu
ale idz zobacz, przemysl wyciągnij wnioski i na podstawie tego podejmij decyzje w/m inaczej sie nie da
Napisano Ponad rok temu
a 9 dana to ma chyba za chlanie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Aleście pojechali
Ja od siebie tylko dodam że 9 danów to dla mnie za dużo żeby gość się nadawał do czegokolwiek, szczególnie do uczenia
Napisano Ponad rok temu
a pozatym jest cos takiego ze od 4 dana kolejne dostaje sie za osiagniecia, dzialalnosc spoleczna itp.
Napisano Ponad rok temu
a kto tak ustalił ?????wydaje ci sie
a pozatym jest cos takiego ze od 4 dana kolejne dostaje sie za osiagniecia, dzialalnosc spoleczna itp.
Pan Sikora ????????
Bo ja dobrze pamietam jak T.Wingrove mówił o egzaminach na 6,7 dan i napewno nie były to stopnie za działalnosc społeczną
No ale to moze z moja pamięcia jest cos nie tak
Ale w razie czego zapytam jak bedzie a juz niedługo coraz blizej : )
Napisano Ponad rok temu
Wg mnie egzaminy techniczne (umiejętności) są delikatnie pisząc zbędną formalnością, wogóle egzaminy nie muszą być obiektywne, bywa że brąz ma lepsze umiejętności niż "wyższy" ale nie ma co "kombinować" jest jak jest, odbiegam od tematu.
Tak jak napisałem egzaminy w pewnym momencie wyszkolenia, techniczne (sic!!!) są teoretycznie wg mnie śmieszne, jak choćby wspomniane z np z 6 na 7 dana lub też z 5 n 6 dana itp. A jeśli nie za umiejętności to za co dać? Właśnie za to co robi się dla JJ, za zaangażowanie w jego rozpowszechnianie itp., za działalność, zasługi.
No chyba że z tego też będziemy egzaminować
pzdr
Napisano Ponad rok temu
a kto tak ustalił ?????
Pan Sikora ????????
Bo ja dobrze pamietam jak T.Wingrove mówił o egzaminach na 6,7 dan i napewno nie były to stopnie za działalnosc społeczną
No ale to moze z moja pamięcia jest cos nie tak
Ale w razie czego zapytam jak bedzie a juz niedługo coraz blizej : )
mialam kiedys (bo mi gdzies umarlo) cos takiego jak program egzaminacyjny i bylo tak ja byk napisane o tym
Napisano Ponad rok temu
aha no ale kto go napisał ????mialam kiedys (bo mi gdzies umarlo) cos takiego jak program egzaminacyjny i bylo tak ja byk napisane o tym
a jak napisał to jaki wtedy miał stopień ? bo cos mi sie wydaje ze robi sie to tak
Rekonstrukcja zdarzeń
ja mam 4
ty masz 4 a on ma 3
układamy sobie program egzaminacyjny i decydujemy tak
skoro mamy juz 4 to kurcze nie bardzo robic egzaminy skoro nie ma nikogo kto by miał wiekszy stopień a ci z nizszymi to sa za małe pionki zeby móc myslec o ocenianiu nas
to zrobimy to do 4 dana a wyzej bedzie przyznawane uznaniowo (czasami jak premia
np za działalnosc społeczna (zbierznosc nazw jest jak najbardziej zamierzona ) ja bo jestem najstarszy dostaje 6 dana a ty bo cie lubie 5 a on bo lubimy go obaj zdaje na 4 ale dostaje 5 (za działalnosc społeczna
i tak sie bedziemy obdarowywac az nam danów zabraknie a wtedy znajdziemy sobie podobna 3,4,5 z innej organizacji i zaczniemy sie wymieniac (no bo w końcu co 15 danów to nie 10 )
Tym optymistycznym akcentem pragne zakończyc temat
i ide cos pocwiczyc bo te wszystkie krucjaty juz mnie nudza
Pozdrawiam
NOrbisan
Napisano Ponad rok temu
kiedy ja zaczynalam trenowac zdawalam wtedy na 7 kyu z szesc lat temu sikora mial 7 dana a z tego co sie orientuje to ustalal to z konradowiczem
Napisano Ponad rok temu
Pozdro
Ps.Trenujcie a nie pie#$$cie
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Shaolin Kempo
- Ponad rok temu
-
Polskie Centrum JJ i JJ z Zielonej Góry
- Ponad rok temu
-
Czy jest mozliwe wykonanie techniki obrony jesli...........
- Ponad rok temu
-
4 medale Polakow w JJ na Mistrzostwach Swiata w Urugwaju
- Ponad rok temu
-
Otwarte Mistrzostwa Piastowa w Ju-jitsu - GALERIA
- Ponad rok temu
-
Jujistu w Lublinie
- Ponad rok temu
-
Miecze japońskie Nihonto - Henryk Socha