Skutecznosc Kyokushin
Napisano Ponad rok temu
Karateka1 - teksty o nożach nic nie wnoszą.
Napisano Ponad rok temu
Z tymi kilkoma technikami to się z tobą zgadzam. Sam trenowałem kiedyś Kyokushin i co? nic w nim nie znalazłem, poza brakiem metodyki treningu, brakiem wiedzy, sportem i komercją. Dla mnie to Kyokushin wogóle nie powinno się nazywać karate. Odnośnie walki realnej to niema co dyskutować o stylach nastawionych na sport, gdzie trening podpożądkowany jest pod zawody. Pszepraszam jeżeli kogoś obraziłem, ale to tylko moje zdanie.
Napisano Ponad rok temu
I na to tutaj liczmyVOVCHANCHYN
Z tymi kilkoma technikami to się z tobą zgadzam. Sam trenowałem kiedyś Kyokushin i co? nic w nim nie znalazłem, poza brakiem metodyki treningu, brakiem wiedzy, sportem i komercją. Dla mnie to Kyokushin wogóle nie powinno się nazywać karate. Odnośnie walki realnej to niema co dyskutować o stylach nastawionych na sport, gdzie trening podpożądkowany jest pod zawody.
Pszepraszam jeżeli kogoś obraziłem, ale to tylko moje zdanie.
Napisano Ponad rok temu
ale to tylko moje zdanie
Jemu ze liczymy tutaj na wypowiadanie własnego zdania na podane tematy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja jusz im tu wyjasniłem ze u nas jest fajnie a sensej to spoko kolo
Napisano Ponad rok temu
Ja także ćwicze KK, mój trener również stara sie urozmaicać zajęcia. (wprowadza technikę bokserską, lub poznajemy elementy typowo samoobronne). Miałęm okazję ćwiczyć pod "batutą" różnych sensei i z każdym trening wyglądał inaczej...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
O jak miło. A myślałem, że tylko my jesteśmy tak po^^^^^iApropo urozmaicen w sobote mielismy rozgrzewke, kihon, kata, kihon na dworze (tak tak z samych kimonach przy -15), potem znowu troche kihonu na sali.
Napisano Ponad rok temu
O jak miło. A myślałem, że tylko my jesteśmy tak po^^^^^i
Cwiczac myslałem doładnie to samo
Napisano Ponad rok temu
Cwicze to kyokuhin juz pare lat i stwierdzilem ze jedyne co jest w tym stylu skuteczne to mae-geri,mawashi-geri.low kich i ushiro mawashi czyli 4 ciosy... kyokushin w konfrontacji z przeciwnikiem jest beznadziejne ,jesli nie umiesz mocno przywalic i jesli nie masz pojecia o parterze-GINIESZ,chyba ze sie bijesz z 60 kg gosciem.
Zgadzacie sie ze mna?
bzdura.
Pawel Drozdziak
Szkola Walki Wrecz Hoenkai
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Cwicze to kyokuhin juz pare lat i stwierdzilem ze jedyne co jest w tym stylu skuteczne to mae-geri,mawashi-geri.low kich i ushiro mawashi czyli 4 ciosy... kyokushin w konfrontacji z przeciwnikiem jest beznadziejne ,jesli nie umiesz mocno przywalic i jesli nie masz pojecia o parterze-GINIESZ,chyba ze sie bijesz z 60 kg gosciem.
Zgadzacie sie ze mna?
ja tesh sie nie zgadzam. Mi kyoku dalo bardzo duzo.
Miedzy innymi musialem sie nauczyc mocno przywalic.
I wole walczyc z wiekszymi(ciezszymi) bo jest trudniej. uczysz sie jak sobie radzic z masywniejszymi od siebie. Dla mnie to duzy plus.
Napisano Ponad rok temu
Skalny za brak metodyki treningu i wiedzy powiniennes obwiniac swojego trenera - to przeciez on odpowiada za wasz rozwoj , postepy i przygotowanie do walki , a nie sam styl.
Twoje stwierdzenie , ze Kyokushin nie popwinien nazywac sie Karate jest co najmniej smieszne - ty chyba rzeczywiscie niewiele wiesz , albo nic nie wiesz o tym stylu.Tymbartdziej ze KK juz udowodnil swoja skutecznosc.
Pojawiaja sie zarzuty , ze KK jest nieskuteczne bo nie ma w nim parteru i brak jest uderzen na twarz.KK i wogole Karate jest typowym stylem stojkowym wiec parteru z definicji nie ma (chociaz w histoprii Kyokushinu byl okres gdzie były elementy parteru), tak samo mozna zarzucic ,ze box nie ma parteru i jest nieskuteczny , czy tez Bjj jest nieskuteczne bo nie ma kopniec i uderzen (sa to tylko przykłady)!
Uderzenia na twarz sa w KK - tsuki jodan , shotei jodan , hiraken jodan , tetsui jodan ,shuto , haishiu .... co to jest jak nnie techniki na twarz????!!!!!Oczywiscie , ze w walce na treningu nie wykonuje sie ich , ale na ulicy kto broni ich uzywac?
To na ile poznacie styl ,ktory trenujecie zalezy od Was i od sposobu w jaki jest on przkazywany .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Oddam w dobre ręce
- Ponad rok temu
-
Podstawy Shidokan Karate
- Ponad rok temu
-