Skocz do zawartości

Zdjęcie

Styl; ankieta

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
45 odpowiedzi w tym temacie

budo_charly
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2742 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:BJJ

Napisano Ponad rok temu

Re: Styl; ankieta
Nie wiem dokładnie :? Na egzamin jako technika nożna nie jest wymagane, ale na egzaminach wymagana jest samoobrona (Hosinsul) gdzie low kicki są dopuszczone. I właśnie w ramach samoobrony się ich uczymy. Co do nazw to są to techniki nożne wykonywane na strefe Najunde (dolną) np. Dollyo Chagi na strefe Najunde :) Taekwondo się cały czas rozwija, ale wydaje mi się że to nie jest innowacja, ale że loki są od początku (TKD ma tyle technik nożnych, że tam można chyba wszystko znaleźć co tylko da się zrobić nogami :wink: ), ale skoro są zabronione na zawodach to są często pomijane na treningach (na szczęście nie wszędzie).
  • 0

budo_moro
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4585 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

...zaczalem trenowac od TKD ITF i wlasnie tu zetknalem sie pierwszy raz z balacha, mata leo, low kickami... ciagle nie wiem jak to sie nazywa po koreansku, nie wiem nawet czy prezcietny trener wie, ale czy to zmienia cos w samej technice? dla mnie- prezcietnego zjadacza chleba liczy sie to ze w/w techniki nie stanowia dla mnie wiedzy tajemnej, z drugoiej strony oczywiscie nigdy nie jest tak dobrze rzeby nie moglo byc lepiej, jasne ze ktos kto walczy lowkickami na codzien lepiej je wykonuje niz ja- to bez dwuch zdan :!: czasami mamy sparringi bez spreztu (np. tylko w szczece :wink: ) komenda jest taka: atakujemy od kostek w gore :idea: i w tedy to przypomina typowy knock-down, ale generelnie glowny nacisk kladzie sie na PORUSZANIE, co to daje? chociazby to ze latwiej jest uciec. pomijajac juz pozostale zalety tego wspanialego wynalazku.

p.s: nie zaglosowalem w ankiecie.
  • 0

budo_dzikki
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1335 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

A tak wogole to jeszcze znalazlem w sieci takie o to zdanie :
"Pamietac nalezy, ze nie styl jako taki decyduje o zwyciestwie. Wygrywa czlowiek, ktory stosuje swoj indywidualny styl oparty na swych mocnych stronach. "
  • 0

budo_lbartekl
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 637 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Czemu ta dyskusja służy????????????
  • 0

budo_moro
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4585 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

...aaa tak sobie dyskutujemy... jak to na forum dyskusyjne przystoi :wink:
  • 0

budo_dzikki
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1335 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Moro chciales pewnie powiedziec, ze pierdolimy jak potluczeni coo... ale czasami milo pouczestniczyc w dyskusji z cyklu "moje karate jest lepsze od twojego" ( szczegolnie jak sie pracuje bleee... ).
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024