al mar knives
Napisano Ponad rok temu
1. Mini SERT (automat, ostrze ATS-34)
2. SERE 2000 (zachorowalem ostatnio na niego)
3. WORTAC (automat, wariacja na temat opisywanego przeze mnie juz Timberline Worden)
a tutaj drugi z Al Marow do ktorego sie przymierzam, SERE Operator
Wojtek
Napisano Ponad rok temu
Przyglądam się pilnie tym nożom od jakiegoś czasu i mam przedziwne wrażenie, że tam mnie kieszeń powiedzie w najbliższym okresie czasu - SERE operator 8)
Napisano Ponad rok temu
A wracając do SERE Operator, to w listopadowym numerze Tactical Knives jest całkiem duży opis tego noża. Testują go gdzieś na południu USA, a torturuje go zespół Randall's Adventure Team. Wykatowali go jak cholera, ale dał sobie radę. Jest też nieco o Striderach, ale tych entry-level, czyli Buck Strider "Solution", mój ulubiony MFS, i jeszcze taki mały Striderek WP.
Napisano Ponad rok temu
Al Mar to dobra marka. Ich seria SERE jest dość wysoko oceniana z "użytkowego" punktu widzenia, choć np. klips w SERE 2000 mogliby zmienić, bo straszy śrubą wkręconą "od góry" w tył rękojeści. Ale to sprawa gustu oczywiście. Mają bardzo ciekawą linię lekkich folderów (Hawk, Falcon, Eagle). Generalnie jest to jedna z firm, które mimo produkowania w sumie dobrych noży nie wypłynęła na wierzch jak chociażby Spyderco, Benchmade czy Emerson. Ale główna wina to nie ich noże, tylko marketing... Jest kilka firm produkujących niezły sprzęt ale pozostających w cieniu swoich konkurentów. Niestety, większość z tych firm upada jak choćby REKAT. Mam nadzieję, że Al Mar nie podzieli jego losu. Chwilowo na szczęście nic na to nie wskazuje.
A wracając do SERE Operator, to w listopadowym numerze Tactical Knives jest całkiem duży opis tego noża. Testują go gdzieś na południu USA, a torturuje go zespół Randall's Adventure Team. Wykatowali go jak cholera, ale dał sobie radę. Jest też nieco o Striderach, ale tych entry-level, czyli Buck Strider "Solution", mój ulubiony MFS, i jeszcze taki mały Striderek WP.
a jak stoje cenowo Piter?
Napisano Ponad rok temu
widzę że nie ja jeden ruszam tym tropem...... Przyglądam się pilnie tym nożom od jakiegoś czasu i mam przedziwne wrażenie, że tam mnie kieszeń powiedzie w najbliższym okresie czasu - SERE operator 8)
Napisano Ponad rok temu
spuud
pozdrawia
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Czy tylko firmowy folder sie liczy?
- Ponad rok temu
-
pytanko o nozyki...
- Ponad rok temu