niekonwencjonalne ćwiczenia;))
Napisano Ponad rok temu
Mi przypomniało się kilka, jak przyjdą mi na myśl inne to dopiszę
#na rozgrzewce: podskoki na 1 nodze, kręcenie kółek językiem, obroty głową dookoła szyi, klepanie sie po głowie i machanie drugą ręką w tył jednocześnie... skoczek
#klepanie partnera po tyłku(on broni się i próbuje to samo)- na tajskim :wink:
#coś jak walka, tylko 1 z pary trzyma delikatnie ołówek wyciągnięty w przód a drugi stara się uderzać możliwie najblirzej, ale tak by go nie wytrącić z łapy partnera
#dziurawienie gazety rzyconej w powietrze ciosem prostym (nie takie łatwe!)
#stanie w bezruchu z zamkniętymi oczami na łące pełnej agresywnych owadów
#srzelanie sobie z liścia(z płaskiej, plaskacza, otwartą dłonią lub po prostu policzkowanie) na zmianę
#wdrapywanie się na drzewo w lesie, ostatni 100 seikenów (niestety wtedy nawet nie przypuszczałem, że karate będę ćwiczył)
#dzrzewo- 1 stoi w kiba-dachi z rękami na boki, a 2 obchodzi go dookoła 8)
#kopanie yoko-geri z szyszką w paluchach stopy
Więcej dziwactew nie pamiętam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co do ćwiczeń poza treningiem w klubie, to tak:
-kopanie w bambus;
-ćwiczenie technik ręcznych kung fu na drewnie ;
-trening koordynacyjny z zawiązanymi oczami-najlepiej z workiem-zapewne wygląda to komicznie;
-no i oczywiśćie ćwiczenia zgaszania świateł nogami ghegheghe
Napisano Ponad rok temu
Hehe .. moja byla byla zawsze wkurzala sie gdy na haslo "zgas swiatlo" robilem to noga ... a coz my biedacy poradzimy , ze mamy nogi dluzsze od rak i lenia.-no i oczywiśćie ćwiczenia zgaszania świateł nogami ghegheghe
Kyrix sproboj trafic nozem w nadlatujace pileczki ping-pongowe ... to jest wredne.[/i]#dziurawienie gazety rzyconej w powietrze ciosem prostym (nie takie łatwe!)
Napisano Ponad rok temu
hmm... Chyba Ci się osoby pokaszaniły :-)Kyrix sproboj trafic nozem w nadlatujace pileczki ping-pongowe ... to jest wredne.
Acha dzięki za wsparcie .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
eeee... w tym roku na obozie zimowym mieliśmy 1,5h trening stania w kiba-dachi(), a trener z kijem po sali chodził...albo na wzmocnienie nog - siad w niskiej pozycji jezdzca i trwanie tak przynajmniej 5-7 minut - sprobujcie - dobre
Napisano Ponad rok temu
np. raz podzielilismy sie na grupy i kazda miala swoje drzewko w lesie. Mielismy zrobic jak najwyzsza piramide z nas przy tym drzewie. Wygladalo to tak ze na najcizeszym siedziala jakas osoba, na nim nastepny , a na samym szczycie jak koala moj kumpel fajnie bylo
Ogolnie to uwielbiam takie niekonwecjonalne cwiczenia, wiec jak trszoke jeszcze pomysle to wpisze co mamy
Napisano Ponad rok temu
Inne ćwiczenie - "pszczółki" - 3 osoby dziubają czwartą, a ta ma się dać dziubnąć jak najmniej razy :-)
Jeszcze inne - połowa ćwiczących turla się po sali, reszta podskakuje - to chyba jakiś nowy sposób czyszczenia sali 8)
Napisano Ponad rok temu
Fajne ćwiczenia były z zakresu technik krav magi, kiedy jedna osoba stała z zamkniętymi oczami, a pozostałe dwie albo trzy musiały niespodziewanie atakować. Zadanie polegało na urzyciu odpowiedniej techniki w zależności od tego, z której strony i w jaki sposób atakował nas przeciwnik.
Super ćwiczenie!
Napisano Ponad rok temu
:twisted: to co tygryski lubią najbardziej :twisted: sado-maso :-)Fajne ćwiczenia były z zakresu technik krav magi, kiedy jedna osoba stała z zamkniętymi oczami, a pozostałe dwie albo trzy musiały niespodziewanie atakować. Zadanie polegało na urzyciu odpowiedniej techniki w zależności od tego, z której strony i w jaki sposób atakował nas przeciwnik.
Super ćwiczenie!
Napisano Ponad rok temu
na przeciwleglych koncach materaca stoja 2 osoby z tarczami- torturowany :wink: robi nieprzerwanie przewrot w przod- kopniecie tylne-przewrot w przod-kopniecie tylne itd.... pokilku takich seriach utrzymanie sie na nogach graniczy z cudem... a trener stoi i krzyczy nad uchem
Napisano Ponad rok temu
A czy ktoś z Was oprócz ćwiczeń kondycyjnych, wytrzymałościowych i sparingów korzystał także z mentalncyh form treningu?
Jakieś medytacje, ćwiczenie na koordynację ruchową itp?
Napisano Ponad rok temu
...poza tym czasami mamy takie cos: po ostrym treningu kladziemy sie na plecach, w pozycji tzw anatomicznej, zamykamy oczy, regulujemy oddech a trener wkreca nam relaksacyjne filmy typu "lezysz sobie w chlodnym lesnym strumyku, czujesz jak..."
Napisano Ponad rok temu
Jak chodzielm na wf na polibudzie i wyczerpalem limit na karate to zostala mi hata joga. Tam bylo takie cwiczenie na koncu zawsze, dokladnie jak opisujesz. Przysiegam za kazdym razem zasypialem po pierwszej minucie, dwoch, a szkoda bo podobno koles mowil podczas tego relaksu ciekawe rzeczy... czasami mi sie zdarzalo ze mnie pan prowadzacy dobudzal jak wszyscy juz wyszli z sali- taki bylem w tym relaksie dobry...kladziemy sie na plecach, w pozycji tzw anatomicznej, zamykamy oczy, regulujemy oddech a trener wkreca nam relaksacyjne filmy typu "lezysz sobie w chlodnym lesnym strumyku, czujesz jak..."
Jeszcze pamietam takie cwiczenie jak z 8 lat temu bylem na obozie TKD i w lesie iglastym, dosc suchym, mielismy biegac po calym lasku i kopac w suche galazki. Wygladalo to bardz wesolo.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
O dzięki Pedro! Przypomniała mi się genialna zabawa pt."lisek" hehe.fajnie bylo jak gralismy w berka, bez gor od kimona, tylko ze zamiast dotkniecia zlapanego smigales mu pasem po plerach jak dogoniles
Polega to na tym, że jedna osoba skacząc na jednej nodze próbuje zdzielić kogoś pasem, a w tym czasie reszta pierze pasami ją :-) . Kiedy uda się jej kogoś trafić, to przekazuje mu rolę liska i nowy lis musi dobiec w wyznaczone miejsce, zanim zacznie polować- w tym czasie wszyscy leją chwilowo bezbronnego lisa. Ech piękna sprawa
Jak ktoś zrozumiał co napisałem, to gratuluję
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Duszenia, jak wytrzymac ?
- Ponad rok temu
-
Filozofia czy mistycyzm
- Ponad rok temu
-
MA w Newsweeku albo Pytanie do Warszawiaków