Jumpingi
Napisano Ponad rok temu
Moim zdaniem powinno sie to ćwiczenie wyeliminować z treningów, no chyba, że robimy to na miękkim podłożu...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a taka piankowa mata do Taekwondo to odpowiednie podloze??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na pewno nie poszło na marne, kolana jeszcze o sobie przypomną.To dobrze a już myślalem ze tyle jumpingów poszło na marne
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ostatnio robiliśmy przysiady przy drabinkach z partnerem na barkach i mi się trafił koleś ważący o 27 kilo więcej niż ja 8O
Napisano Ponad rok temu
silowe cwicznia to przysiad ze sztanga (tu uwaga ! NIE pelny przysiad, tylko polprzysiad, tak aby kat kolana byl nie mniejszy niz 90 stopni. to w zupelnosci wystarczy
Co do przysiadów bez sztangi, to ważne jest (jak ciągle powtarza mój trener), aby uginać kolana do końca, ponieważ w ten sposób wyrabiają się partie mięściowe, które potrzebne są nam w sidekicku, czyli kopnięciu bocznym.
Guest_budo_HUB_*
Napisano Ponad rok temu
A dla przykładu podczas skoków narciarskich nacisk na kolana wynosi 20 x masa własna
Napisano Ponad rok temu
Co do przysiadów bez sztangi, to ważne jest (jak ciągle powtarza mój trener), aby uginać kolana do końca, ponieważ w ten sposób wyrabiają się partie mięściowe, które potrzebne są nam w sidekicku, czyli kopnięciu bocznym.
Ja tam wole unikac pelnych przysiadow, jak kot wody. Bez obciazenia moge sie zgodzic, ale nie _jumping_ ! Inny rozklad sil i obciazen... Zobaczysz, jak bedziesz taka stara jak ja... :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Najpierw przysiady z samym gryfem ... potem dodane 50kg ... potem jeszcze 20kg ... i tak do 100kg. Wiecej uwazalem za parano.
Zabki robie roznie - czasami opadam na cale stopy czasami na palce zalezy od tego czy w miejscu czy w biegu.
Ale nie chce tego robic za duzo bo niestety - szkoda stawow na stare lata.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Papierochy
- Ponad rok temu
-
lędźwie
- Ponad rok temu
-
Jakie proponujecie suplementy na stawy?
- Ponad rok temu