MuayThai vs TKD
Napisano Ponad rok temu
Jestem ciekawy jak wyglądała by walka z zawodnikiem TKD, który by przynajmiej dorównywał temu z Muai. Jednym słowem to walczy człowiek a nie styl.
A jak Wy oceniacie tą walkę?
Wskazówka ściągnicie jakimś download managerem
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a jezeli chodzi o tego Twojego mistrza z Ameryki, to moze po prostu byl kiepski. Znam mnostwo ludzi ktorzy sa naprawde w tym dobrzy, wie alebo sciemniasz, albo ten gosciu z Ameryki to byl jaki dupek. Sory, nie chce zeby ktos obrazal federacje, o ktorej nicnie wie. A jezeli chodzi o ten filmik, to wiem o ktorym mowisz, i zawodnik TKD przegral wlasnie dlatego, ze walczyl według przepsiow TKD olimpijskiego. Walczyl fair play, i dlatego zostal pokonany jakimis nieczystymi technikami
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie chodzi o to że ten gościu był kiepski chodzi o to że całe wtf jest dupne ~~ (bez obrazy) .Kolega mi opiawdał że kiedys przjechał do nich na trening jakis miszczu wtf z ameryki .Sabum wystawil do walki z nim jakiegos chlopka , ktory polozyl tego miszcza 1 kopnieciem :-)
Sabum? To znaczy, że ćwiczysz IFT lub GTF? Zresztą ja nic nie mam do WTF, podobają mi się w nim wysokie i efektowne techniki nożne takie jak 540, czy 720. A to, że nie takie techniki ręczne to poprostu specyfika tego sportu. Widziałem walki w WTF. Poziom tych nie ma porównania do tego w klipie. Jeśli ktoś widział taką walkę miedzystylową, bez parteru na dobrym poziomie to niech da znać.
Napisano Ponad rok temu
dowolnego stylu nad TKD. Tyle, ze nikt nie zauwaza, ze ten gostek
dostalby becki nawet na zawodach taekwondo. A to, ze okazal sie
jeleniem wybitnym i wybral sie walczyc z zawodnikiem thaia zupelnie
nie wiedzac, z czym to sie je, to jego duza strata.
oWaT: pisanie o tym, ze cos jest dupne, bo ktos ci opowiadal, ze cos
tam widzial, ma tyle sensu, co podroz dookola swiata karawanem
ciagnietym przez osla. Wpadnij do dobrej szkoly taekwondo WTF i
powalcz, a wtedy pogadamy. W Warszawie mozesz sprobowac z chlopakami
od Chmielarza na Gwardii. Powodzenia.
Co do walk miedzystylowych - ludzie ode mnie z klubu mieli okazje
walczyc z zawodnikami kyokushin i sportowego jiu-jitsu. Ostatnio na
turnieju w Niemczech w ten weekend z kickbokserami. Fajnie bylo.
Pozdrowka - Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Genki Sudo (Japan / Beverly Hills Jujitsu Club) VS Medalist of Taekwondo (Korea)
Reprezentantem Korei jest jakiś gość z WTF (często kopie techniki obrotowe np. twimyo bandae dollyo chagi), który zostaje znokautowany w 2 rundzie uderzeniem ręką z obrotu (nie wim jak to się fachowo nazywa :wink: ). Nie wiem skąd to mam, więc nie podam linka. Filmik zajmuje 10 MB, a obaj zawodnicy są jacyś tacy ogólnie zamotani. Aha, jest to chyba turniej K1.
Napisano Ponad rok temu
Zgaduje, ze 'nieczyste' w tym sensie, ze w WTF-ie kopniecia ponizej pasa sa faulami. Co znaczy, ze gosc z WTF-u nie jest przygotowany by kopac np. lowkicki a tym bardziej by je przyjmowacdlaczego piszesz "nieczystymi"? reguly napewno byly ustalone przed walka.
A jakie akurat byly reguly tej walki to nie wiem, ale chyba niskie kopniecia byly dozwolone Tylko, jak widac, jest roznica miedzy zawodnikiem co caly czas kopie nisko a takim, ktory tydzien przed zawodami pokopie, bo akurat 'wolno tak kopac'...
pozdro
E2rd
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zgaduje, ze 'nieczyste' w tym sensie, ze w WTF-ie kopniecia ponizej pasa sa faulami. Co znaczy, ze gosc z WTF-u nie jest przygotowany by kopac np. lowkicki a tym bardziej by je przyjmowacdlaczego piszesz "nieczystymi"? reguly napewno byly ustalone przed walka.
no wlasnie o to mi chodzilo z tymi nieczystymi
A tak poza tym wiekszosc powiedziala to, co chcialam powiedziec, ze po pierwsze zawodnik byl cienki i sklepal by go kazdy w WTF. Po drugie walczyl na zasadach WTF i nie mial szans wygrac tymi zasadmi z innym stylem, poniewaz w WTF polowa kopniec i uderzen jest zabroniona :wink:
Napisano Ponad rok temu
charly- zawodnik muay thai tez nie stanal ponad przepisy walki sportowej
No tak, właśnie tak napisałem. Zawodnik muay thai walczył według zasad walki sportowej muay thai, a zawodnik TKD według zasad walki sportowej WTF A że walka sportowa WTF ma duuuuuuuuuuuużo większe ograniczenia jeśli chodzi o przepisy to nie miał szans jej wygrać. Gdyby obaj walczyli na przepisach WTF to wtedy pewnie taekwondoka miałby szanse wygrać, mimo że był cienkim zawodnikiem :wink: A sądze że oni obaj mogli walczyć na zasadach muay thai ale taekwondoka nie potrafił się przystosować do tych zasad bo nigdy nie trenował low kicków i obrony przed pięściami :?
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pomysł dotyczący Taekwondo-Team
- Ponad rok temu
-
Układy w GTF
- Ponad rok temu
-
Witam