Witam
Napisano Ponad rok temu
Trenuję ITF od ok. 6 lat z dwuletnią przerwą. Jestem małomówny i nieśmiały. Co mnie skłoniło do TKD? Chyba film "Najlepszy z najlepszych", gdzie urzekły mnie techniki specjalne. Może i wcześniej film "Rozkaz 027" grany w polskich kinach. Pamięta to ktoś może? To film wojenny o koerańskich komandosach nie pamiętam których ale zdaje mi się że z Północy. Z chęcią bym sobie przypomniał ten film, był wyświetlany kilkanaście lat temu.
Pewnie będę mało się odzywał, to narazie.
Napisano Ponad rok temu
Pisz czesto
Napisano Ponad rok temu
btw. gdzie dziala sie akcja tego filmu Rozkaz 027?
Ja pamietam jak kiedys ogladalem tez jakis ...chyba koreanski :>
film z cyferka w tytule,ale juz kompletnie nie pamietam tytulu
Najsmieszniejsze jest to, ze ogladalem ten film do znudzenia kilkanascie razy, a pozniej jeszcze powtarzalem wybrane techniki az w koncu jak widzialem ten film to mi sie niedobrze robilo
Ale film byl niesamowity, swietne techniki nozne i ogolnie superszybka akcja. Pamietam ze wtedy fascynowalo mnie takie kopniecie: 2 gosci na przeciwko atakuje a "broniacy sie" podbiega i z wyskoku kopie lewa jednego, momentalnie w powietrzu sie obraca i kopie prawa drugiego Pozniej sie uczylem tego z filmu;)
Nie pamietam tytulu ani rezysera z checia teraz bym ogladnal znowu.
Pamietacie jakies "zolte" filmy?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
z co do listy dysk ,,dana'' to ja ciagle czytam , a napisac nie moge ,mam blad
Napisano Ponad rok temu
Ja tak samo zafascynowałem się TKD po "Najlepszych z najlepszych" ale niestety nie zacząłem wtedy odrazu treningów :? Tego drugiego filmu nie kojarze, ale teraz napewno poszukam
Podaj jeszcze swój wiek i pochwal się stopniem żeby można było dopisać do taekwon-do team :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Jeśli chodzi o wiek to mam 28 lat, czyli jak zaczynałem treningi to miałem 21-22 lat więc troszeszkę późno. A stopień to mam 3 cup i mógbłym zdobyć czarny pas, ale nie zależało mi na tym. Także można mnie dopisac Taekwondo Team, nie mam nic przeciwko temu. Ten film "Rozkaz 027" był wyświetlany gdzieś chyba pod koniec lat osiemdziesiatych, także mozliwe, że byłeś wtedy kilkuletnim brzdącem, Charly Z innych filmów z tamtego okresu to pamiętam słynny "Klasztor Shaolin" i jakiś jeden, którego tytułu nie pamiętam. Ale pamiętam fabułę tego filmu: był mistrz, który oślepł i ktoś wykorzystywał jego umiejetności i ślepotę do załatwiania swoich wrogów, w końcu mistrz przejrzał na oczy i zabił tego oszusta. Próbowałem znalezc trochę informacji o tym koreańskim filmie "Rozkaz 027". Na razie bezskutecznie. Właściwie to nie jestem pewien tego tytułu. Wiem, że na pewno był Rozkaz i cyfra 02 ostatniej cyfry to nie jestem pewien być może 8 a i może także być nr po rozkazie.
A przy okazji jest tu adres naszego klubu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Dane wszystkich forumowiczów możesz zobaczyć w temacie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Klasztor Shaolin też doobrze pamiętam (jak zresztą wszystkie filmy w których grał Jet Li) :wink:
A ten "Rozkaz 027" też poszukam i jak coś się dowiem to dam znać 8)
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Jak wynika z tych informacji film jest na tasmie 35 mm, więc wątpię żebym znalazł ten w cyfrowej postaci. Miałem nadzieję, że ściągnę sobie z sieci. A może Polska Kinematografia ma gdzieś w archiwum? Czy ktoś może ma znajomego w tej firmie?
Napisano Ponad rok temu
Kameh czy my sie juz znamy? Czy jestes "tym" Kameh'em? :wink:
Tak Hwang, znamy się.
A propo to Ty jesteś na tym avatarze?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Skuteczna obrona w tkd
- Ponad rok temu
-
najlepsze na zawodach