Jak wygląda kumite w SHOTOKANie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sam kiedys trenowalem u Sensei Piotra Wrobla i bardzo milo wspominam jego jako Trenera Karate jak i czlowieka.
Napisano Ponad rok temu
Kim jesteś?? Kiedy ćwiczyles? A gdzie teraz?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy moglbym sie zapytac, od kiedy, ile lat trenujecie i jakie macie stopnie {chodzi mi o ymce)
Sam kiedys trenowalem u Sensei Piotra Wrobla i bardzo milo wspominam jego jako Trenera Karate jak i czlowieka.
No, teraz Twoja kolej :-)
Napisano Ponad rok temu
Soorrrrryyyy!!! Poniosło mnie. I chyba miałem powód...xBartex popracuj troche nad slownictwem. Posty z przeklenstwami niezbyt dobrze swiadcza o tym co robisz, nawet jak "jestes dobry".
Mimo wszystko przepraszam. Masz absolutną rację...
Na codzień nie przeklinam :-)
Napisano Ponad rok temu
Jednak to co jest moim zdaniem ciekawe w kumite w karate, to kontrola sily i szybkosci, lecz tylko jako etap w nauce, poniewaz trzeba tez podejsc do rzeczy bardziej konkretnie. Lecz etap pozwala poczuc przeiciwnika, jego technike. Swiadomosc, ze koles na przeciwko uderzy i nawet trafi, lecz z kontrola pozwala nam miec zaufanie i pozwolic kolesiowi na wykonanie przeciwnika, gdyz jest jedyna forma na poczucie limitu, dystansu, nastepnie zaczyna sie praca nad timingiem.
w walkach pelno kontaktowych uczy sie walic i dostawac, lecz tu zalezy od sily z jaka sie przyszlo na sale, mozna nabawic sie sporo fobi, a te najtrudniej pozniej splawic. Wiec moim zdaniem metoda Shotokanu jest ciekawa. Lecz wizja wielu zatrzymuje sie na walce sportowej i kata sportowym, ale jest jeszcze Karate shotokan poza sportem, a tu fakt wiele zalezy od nauczyciela...
Napisano Ponad rok temu
Shotokan to chyba najmniej usportowione karate...Lecz wizja wielu zatrzymuje sie na walce sportowej i kata sportowym, ale jest jeszcze Karate shotokan poza sportem, a tu fakt wiele zalezy od nauczyciela...
A zawody w ogóle są śmieszne
Napisano Ponad rok temu
dobra koncze bawienie sie w adwokata!
Napisano Ponad rok temu
Shotokan to chyba najmniej usportowione karate...
Co ty gadasz za pierdoły? Na ilu zawodach byłeś???
Shotokan, przynajmniej w tych klubach, które znam, jest maksymalnie usportowiony, treningi są nastawione na walkę sportową...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Shotokan to chyba najmniej usportowione karate...
Co ty gadasz za pierdoły? Na ilu zawodach byłeś???
Shotokan, przynajmniej w tych klubach, które znam, jest maksymalnie usportowiony, treningi są nastawione na walkę sportową...
Kilka razy byłem. W kilku sekcjach tez. Hmm... Moze się mylę ale u nas w klubie sportu jest tyle dupa
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Aha- znamy się jakieś 9 lat, aty mojego imienia jeszcze nie znasz . Bartosz jestem 8) .
Aha- łelkam tu de forum Boćq!
Napisano Ponad rok temu
Zajecia tam prowadzi Piotr Wrobel (3 dan), CALKOWICIE odbiegajacy od opisu - pardon - paszkwila, ktory raczyles nam tu zaserwowac : To nie o nim.A faceta tu opisanego na własne śliczne oczeta widziałam i z podanym opisem sie zgadzam!
Piotr NIE pali, pije naprawde nikczemne ilosci piwa (a piwo to nawet nie alkohol ) - sam go niejednokrotnie odsadzalem od czci i wiary za tak niskie spozycie Człek tamten(powtarzam ;nie Wróbel !!!) między jednym pociągnieciem papieroska, a drugim łyknął ode mnie wody na zgrupowaniu, wiec powinnam czuć się zaszczycona ;D
Na braz u Piotra trzeba wylac hektolitry potu w dojo, i braz zdobyty u niego NIE jest za darmoche. Nie widzialem u niego (a cwiczylem tam ponad rok) zadnego 13-latka z brazem. Najmlodszy brazowy to byla 18-letnia dziewczyna. W sumie sa tam dwa, w porywach trzy brazy. Brązów jest 5 , ale zasłużonych.A u tamtego gentlemana- szkoda gadać.
Oprocz Piotra zajecia w YMCA (Shotokan) prowadza: Pawel Petrykus (1 dan), Bartek (nazwiska nie pamietam - 1 dan), bardzo czesto Heniek Paradowski (1 dan), Tomek (nazwisko rowniez umknelo - 1 albo 2 dan - tez nie jestem pewien).
Sempai Bartosz Chylewski i Sensei Tomasz Ciechanowski to ludzie, do których poziom dążą dziesiątki(nie przesadzam-"Bushido"liczy ok 170 osób w tym sezonie...) osób.Poziom klubu i kadry jest bardzo wysoki, chociaż 2 razy w wyniku nieporozumień myślałam o zmianie klubu- nie znam lepszej sekcji Shotokan!
Napisano Ponad rok temu
Znamy sie krócej, bo tylko 2 latka, ale...
Niejedno razem już w Bushido.Dołaczam do Was na forum, może cos czasem od siebie dodam.Do zobaczyska niedługo.Yovi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
low kick
- Ponad rok temu
-
Agresywne parowanie
- Ponad rok temu
-
Ile moze zniesc twardziel ?
- Ponad rok temu
-
Zwarcie(o w morde)
- Ponad rok temu
-
Okinawskie vs Japonskie karate
- Ponad rok temu
-
kempo karate
- Ponad rok temu
-
John Keehan.
- Ponad rok temu
-
Twoja postura i ulubione techniki
- Ponad rok temu
-
Kto jest najwiekszy karateka na tym forum:-)
- Ponad rok temu
-
czy kimonko mize byc snieznobiale
- Ponad rok temu