Twoja postura i ulubione techniki
Napisano Ponad rok temu
mam 190cm wzrostu , 85 kg wagi.Ulubione techniki :
mawashi (wszystkie poziomy)mawashi opadajace w dol (nie pamietam nazwy ) yoko , co do raczek glownie tsuki i sierpy ale czasami cos po obrocie walne :roll: :twisted: lubie schodzic z lini ataku(lub "wchodzic")i czestowac sierpami ewntualnie lokcie i kolanka.
hmm....wlasciwie to wszystko ...
pozdrawiam
Tygrys
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wracam do tematu :-)
mam 185cm i 71 kg- a specjalizuje sie w atakach rekami w bliskim kontakcie, szczegolnie seriami, konczonymi porzadnym lowkickiem, no i ostatnio wyspecjalizowalem sie w mawashi ze zwodem na mae i low z czego jestem dumny :wink:
Napisano Ponad rok temu
Każda technika może być zabójcza jak wejdzie, problem w tym że najczęściej statystycznie nie wchodzi. I to trzeba przyswoić i skupiać się na tym co zazwyczaj wchodzi np. front kick albo low kick.
Nie lubie dyskusji teoretycznych ushiro mawashi OK, na pokaz ale nie do walki.
Napisano Ponad rok temu
rozciagniety jestem dosc slabo (praca nad tym slabo owocuje - jakies sciegna mam przykrotkie!) ale rece mam szybkie i silne (100 pompek w jednej serii to jak kanapka z maslem orzechowym)
w zwiazku z tym bazuje na szybkich uderzeniach (bokserskich) w glowe, ale w brzusio tez lubie stuknac
do tego nogi - wale nisko ale mocno - tj nie uderzam w glowe, raczej korpus i nogi
lubie silowo rozwalac przeciwnikow a gdy widze ze zawodnik slabszy to zaczynam fantazjowac - jakis obrot, czekanie na blad/szukanie dziury w gardzie i takie tam...
gdy jest silniejszy to przyczajam sie jak tygrys (he he) - kolysze sie usypiam (jak a. ignashov) i w odpowiednim momencie wale... jak wejdzie to ide za ciosem (czasem zbyt zywiolowo - ale czas mnie nauczy pokory)
ps. po jednym z malaszy (trafilem w kolano kolegi) nosilem gipsowa skarpetke przez miesiac... mialem potem mala schize zeby mocno kopnac... przeszlo!
Napisano Ponad rok temu
moja postura:
184 cm wzrostu, przy wadze.....68 kg :?
ulubione tehcniki:
-mawashi geri w serii (w udo i na głowę)
-uderzenie łokciem w góre (hiji age-chyba dobra nazwa?!)
-gyaku tsuku w obronie,najczęściej morote
-ushiro geri w kontraataku i obronie..
pozdrawiam...
Napisano Ponad rok temu
hiji hiji, ale hiji w kumite sie raczej nie stuka....
Napisano Ponad rok temu
ja sam nie mam ulubionej techniki, bo najchętniej to bym swoimi kilogramami gościa do ściany i kolanami, dlatego nie mógłbym na pustyni czy łące walczyć, za to w windzie nie boje sie nikogo nawet misia gogo
Napisano Ponad rok temu
w serii?? co to znaczy??
hiji hiji, ale hiji w kumite sie raczej nie stuka....
dlaczego nie????/Nightwolf, jezeli to jest na chudan to jak najbardziej .W Kyokushin nie wykorzystuje sie tylu przydatnych technik jak wspomniane łokcie, i nie wiem dlaczego instruktorzy nie ucza uderzen łokciami w zakresie dozwolonym w czasie walki sportowej czy nawet w zastosowaniu na ulice(na głowe )- moze to wynika z ich niewiedzy ( tylko teraz pojawia sie pytanie po diabła robi sie miedzynarodowe seminaria , zgrupowania, szklenia?????) czy z braku checi do rozwijania sie, probowania czegos nowego (????) .To samo dotyczy wykorzystywania kolan , przeciez nie jest to tylko i wyłacznie domena Muay Thai - kolana tez sa w Kyokushin - tylko kto nauczy ludiz ich poprawnie uzywac??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
piesci-wszystkie mozliwe udezenia na glowe i korpus(zawody)czasami lokcie.nogi-lou kiki(zwlaszcza wewnetrzne),hiza na uda i korpos,wszystkie frontalne kopniecia,mawashi na judan obie nogi na glowe opadajace z gory lewe
z racji wagi demonem szybkosci raczej niejestem .raczej jak czolg z IIwojny powoli do przodu :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Na luznych sparingach lubie troche "zamieszac" podczas walki aby zmylic przeciwnika. najczesciej przednia noga robie uramawashi i zazwyczaj po tej technice partner przechodzi od razu do kontrataku myslac ze jestem w pozycji niezdolnej do kontynuowania technik a ja wtedy uderzam druga noga ktora stala z tylu maegeri na ktore sie dosc mocno koles nabija po czym kontynuuje atak rekoma - 90% ludzi daje sie na to zlapac i dostaja niezle baty chco sztuczka dosc prosta.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
waga- 170 kg
wiek- 22 lata
zawód -karate 6 lat
Ulubione hobby-kopnięcia szczególnie z obrotu szybkie i precyzyjne;p
Napisano Ponad rok temu
Ulubione techniki:
Mae-geri jodan (dochodzi do gościa mającego 210cm!) mavashi-geri na wszystkie strefy, low-kick i low-kick spadający z jodan
z ręcznych wszystkie hiji jakie poznałem, seiken i uraken shita-tsuki (95% skuteczności wbijania w splot słoneczny) i techniki shuto łamiące żebra, obojcyk i uderzające w skroń
w tych technikach po prostu mam największą skuteczność
ulubione pozycje... standardowe kamae-te kyokushin, często niedoceniane neko-ashi-dachi (najłatwiej się kopie wykrączną techniki prose, a wykrączną przy moim wyćwiczeniu można nawet wbić tobi-ago-hiza-geri, ofcoz jak ma się siłę w nodze wyskoczyć z chusoku)
z niskich zenkutsu-dachi
Napisano Ponad rok temu
ulubione pozycje... standardowe kamae-te kyokushin, często niedoceniane neko-ashi-dachi (najłatwiej się kopie wykrączną techniki prose, a wykrączną przy moim wyćwiczeniu można nawet wbić tobi-ago-hiza-geri, ofcoz jak ma się siłę w nodze wyskoczyć z chusoku)
z niskich zenkutsu-dachi
ciekawe co na twojego posta Nightwolf powie, który ma dziwne podejście do pozycji walki.
Napisano Ponad rok temu
190cm. 75 kilo.
Ulubione techniki: shita tsuki, ago uchi, soto uke, a z kopniec to, czego jeszcze nie potrafie: ushiro mawashi geri jodan, uchiro uchi kage
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kto jest najwiekszy karateka na tym forum:-)
- Ponad rok temu
-
czy kimonko mize byc snieznobiale
- Ponad rok temu
-
Do Louis
- Ponad rok temu
-
Makiwara czy worek?
- Ponad rok temu
-
shidokan w krakowie