czy kimonko mize byc snieznobiale
Napisano Ponad rok temu
Piotrek
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1) Pierze w wybielaczu... i dlatego po 2 latach karategi mu się podrze.
2) Nie tarza się na glebie.
Napisano Ponad rok temu
Wybielacz też nie pomaga, mój szanowny kolega po treningach przetestował szereg wiodących że tak powiem wybielaczy i doszedł do wniosku, że nic tu wybielacz nie pomoże - nawet z proszekiem w praniu, bo zaraz mi ktoś powie, że to trzeba wybrać później.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a tak apropos, to czy wiecie ze po zjedzeniu czegos smazonego pot o wiele mocniej smierdzi i kimonko pozniej tez...
Napisano Ponad rok temu
pozdro
Sei
Napisano Ponad rok temu
Powinno pomoc.
Co do "bieli" kimona, to chyba jest ja trudno utrzymac. Kolor ten cechuje sie dosc duza widocznascia plam na nim windniejacych, i od razu kazdy kurz sie przyczepia.
Zasze mnie ciekawilo czy zwykli "smiertelncy" moga nosic kimona w innych kolorach {np. niebieskim} czy one sa przeznaczone tylko dla jakis "specjalnych" osob. Nigdy nie widzialem aby ktos urzywal takiego kimona w zadnej sekcji, {no moze w judo, ale to nie ten sport} a mimo to widzialem takie na zdjeciach.
Pzdr.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pepe krew ogolnie latwo sie sciera z ubran woda utleniona, musi byc wzglednie swierza plama.
pozdro
Sei
Dzięki za radę , narazie próboje wybielaczem chociaz moze to spowodować iż materiał będzie słabszy:(
Napisano Ponad rok temu
A tak w ogóle- mimo, że moje kimono nie przewraca się w bębnie pralki (14- master orient) to z usuwaniem krwi nigdy nie miałem kłopotuff.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A w jakiej temp. prałeś. Moje stare kimono, ciężki master doprało się w 90 stpniach po dwóch praniach. Choć jak nowe i tak nie było.Wlasnie wypralem kimonko w Vizirze z aktywatorem bieli i takimi tam bajerami i sie nie dopralo wiec sobie wymyslilem ze napisze do nich w tej sprawie ciekawe co odpisza:) pewnie ze nie umiem prac kimona:wink:
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
A w jakiej temp. prałeś. Moje stare kimono, ciężki master doprało się w 90 stpniach po dwóch praniach. Choć jak nowe i tak nie było.
Pralem tak jak prac kimono powinno sie 50 st, ale tez mam ciezkiego mastera wiec sproboje jak mowisz dam 90 stopni i heja nie zmienia to faktu ze proszki reklamowane sa na niskiem temperatury, normalnie oszukuja....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Do Louis
- Ponad rok temu
-
Makiwara czy worek?
- Ponad rok temu