Skocz do zawartości

Zdjęcie

czy kimonko mize byc snieznobiale

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
33 odpowiedzi w tym temacie

budo_piotrek_123
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 912 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

czy kimonko mize byc snieznobiale
Wlasnie czy mozliwe jest ze ktos ciezko trenuje, pierze kimonko a ono wciaz pozostaje snieznobiale?
Piotrek
  • 0

budo_jarek
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1566 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: czy kimonko mize byc snieznobiale
Tak, ale tylko wówczas kiedy go nie zakłada :) :) :)
  • 0

budo_slaszysz
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3313 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Elementarne Watsonie:
1) Pierze w wybielaczu... i dlatego po 2 latach karategi mu się podrze. :)
2) Nie tarza się na glebie.
  • 0

budo_jarek
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1566 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Coś Ty Sławek, po dobrych treningach pot po tym cieknie tak, że każde dowolne ćwiczenie w siedzeniu na podłodze - np. rozciąganiu się powoduje, że wszyskto się łapie. Nie ma możliwości mieć śnieżnobiałego kimono po nawet kilku miesiącach treningu, o parterze to nie wspomnę bo to po 2 treningach już RIP na białość położyć jedynie zostaje.
Wybielacz też nie pomaga, mój szanowny kolega po treningach przetestował szereg wiodących że tak powiem wybielaczy i doszedł do wniosku, że nic tu wybielacz nie pomoże - nawet z proszekiem w praniu, bo zaraz mi ktoś powie, że to trzeba wybrać później.
  • 0

budo_pepe
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 677 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:MMA

Napisano Ponad rok temu

Najlepsza i najdroższa metoda zeby kimono zostało czyste to jest kupować nowe :P a tak na serio ostatnio wprałem sobie kimono poszedlem na trning w czysciutkim wyprasowanym kimonku normalnie cud miód kto wie co jeszcze a tu nagle zywkłe proste sparringi . Dostałem w noge spoxio potem ja contr atak i piękny low kick i co widze krew na swojej nogawce juz na samą myśl ze mi sie pobrudziło kiimono na pierwszym treningu mnie wkur**** oczywiscie krew nie byla moja . Nastepnie byla jakas zabawa w weza zostałem przewrócony na kolano które miałem całe w strupach(wypadek na rowerze ) i kolana całe czerwone a o kimonie juz nei wspomne... I prałem pozniej chyba ze 4 dni pod rzad kimonko ale zafarbowanie na lekki czerwony nadal zostaje. i nawet gdybym chcial to nie bedzie snieznobiale.. :-(
  • 0

budo_kyrix
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 57 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

to zalezy tez jak grube masz kimonko. U nas taki problem zostal po czesci rozwiazany. Przed treningiem kazdy bierze szmatke, ustawiamy sie w rzadku wszerz sali (jest nas dosc duzo) i kazdy szoruje na druga strone. Powtarzamy to az bedzie w miare czysto. Ale i tak kimonka sa cale brudne od brudu zbutow, od krwi i co ciekawe, czasem gdy mamy hardcore z parterem i do poddania, to na kimonku pojawiaja sie zabrudzenia od lini ktore sa namalowane farba na parkiecie. Takze konczymy w szarym kimonku w czerwono -niebiesko - zolte ciapki :-)

a tak apropos, to czy wiecie ze po zjedzeniu czegos smazonego pot o wiele mocniej smierdzi i kimonko pozniej tez...
  • 0

budo_seiryuu
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 318 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Pepe krew ogolnie latwo sie sciera z ubran woda utleniona, musi byc wzglednie swierza plama.

pozdro
Sei
  • 0

budo_kazama
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 473 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jezeli wyskocza jakies plami od krwi na kimonie, to radzilbym po treningu, poki plamy sa dosc swierze (ja to robie jakies 50 minut po treningu jak mi jakies wyskacza, wiec chwilke jeszcze macie zanim plamy nie zasna:-) wsadzic kimono do zminej wody {im zimniejsza tym lepsza) i nic do tego nie dodawac, zostawic w takiej wodzie na pare godzin.
Powinno pomoc.
Co do "bieli" kimona, to chyba jest ja trudno utrzymac. Kolor ten cechuje sie dosc duza widocznascia plam na nim windniejacych, i od razu kazdy kurz sie przyczepia.
Zasze mnie ciekawilo czy zwykli "smiertelncy" moga nosic kimona w innych kolorach {np. niebieskim} czy one sa przeznaczone tylko dla jakis "specjalnych" osob. Nigdy nie widzialem aby ktos urzywal takiego kimona w zadnej sekcji, {no moze w judo, ale to nie ten sport} a mimo to widzialem takie na zdjeciach.
Pzdr.
  • 0

budo_lbartekl
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 637 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

A ja na zgrupowaniu widziałem kilku :-) "alienóff" :-) na czarno. Wyglądali co najmniej oryginalnie. Wyróżniali sie nie tylko tym- strasznie kaleczyli :wink:
  • 0

budo_pepe
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 677 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:MMA

Napisano Ponad rok temu

Pepe krew ogolnie latwo sie sciera z ubran woda utleniona, musi byc wzglednie swierza plama.

pozdro
Sei

Dzięki za radę , narazie próboje wybielaczem chociaz moze to spowodować iż materiał będzie słabszy:(
  • 0

budo_lbartekl
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 637 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ja właśnie patrze na kimonko... i stwierzdzam że koszmar. Mam plamy krwi na brzuchu(qmpel miał rozwaloną pięść :wink: ), jest szaro-bure i trzeba coś zrobić. A jutro mam pokaz...
A tak w ogóle- mimo, że moje kimono nie przewraca się w bębnie pralki :cry: (14- master orient) to z usuwaniem krwi nigdy nie miałem kłopotuff. :?: :?: :?:
  • 0

budo_emmo
  • Użytkownik
  • Pip
  • 47 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ja mocze swoje w wybielaczu, bo i tak przy pierwszym nałożeniu od kupna - poszedł rękaw :evil: (nie wytrzymał trudu walki :) )
  • 0

budo_moro
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4585 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ja mam dwa doboki- jeden ktory uzywam bardzo zadko i jest wmiare bialy i drogi w ktroym cwicze czesto- ktory byl bialy a jest szary :oops: zawsze po praniu wydaje mi sie ze extra sie wypral a potem ide na trening a tam jeden wielki "visir efekt" :)
  • 0

budo_piotrek_123
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 912 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Wlasnie wypralem kimonko w Vizirze z aktywatorem bieli i takimi tam bajerami i sie nie dopralo :( wiec sobie wymyslilem ze napisze do nich w tej sprawie ciekawe co odpisza:) :) pewnie ze nie umiem prac kimona:wink:
  • 0

budo_laser
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3643 postów
1
Neutralna
  • Zainteresowania:Karate

Napisano Ponad rok temu

Wlasnie wypralem kimonko w Vizirze z aktywatorem bieli i takimi tam bajerami i sie nie dopralo :( wiec sobie wymyslilem ze napisze do nich w tej sprawie ciekawe co odpisza:) :) pewnie ze nie umiem prac kimona:wink:

A w jakiej temp. prałeś. Moje stare kimono, ciężki master doprało się w 90 stpniach po dwóch praniach. Choć jak nowe i tak nie było.
  • 0

budo_wesley
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 680 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ja przed kazdym praniem wrzucam kimono do wanny z wybielaczem i tre szczota newralgiczne miejsca :) :) i na razie nie jest zle.

Pozdrawiam
  • 0

budo_piotrek_123
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 912 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

A w jakiej temp. prałeś. Moje stare kimono, ciężki master doprało się w 90 stpniach po dwóch praniach. Choć jak nowe i tak nie było.

Pralem tak jak prac kimono powinno sie 50 st, ale tez mam ciezkiego mastera wiec sproboje jak mowisz dam 90 stopni i heja nie zmienia to faktu ze proszki reklamowane sa na niskiem temperatury, normalnie oszukuja....
  • 0

budo_lttiger
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 52 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ja mam kimonko "sensei" - cholerstwo po wypraniu jest jak zbroja. mozna je postawic. brud wbija sie w ten material jak sk... i nawet wybielacze nie pomagaja :evil: ale najgorsze jest to ze material jest tak sztywny, ze sie przeciera pod rekawami :twisted: mam je ledwie 2 lata a juz nie nadaje sie do uzytku.
  • 0

budo_sepulka
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 239 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

moje kimonko sneizna biel stracilo 2 tygodnie temu, kiedy to zafarbowal mi pas prany razem z nim w pralce :oops: teraz oprocz stopniowej ewolucji w kierunku szarej barwy widac na nim zolte ciapki, ktore za cholere nie chca zejsc :twisted:
  • 0

budo_mike^^
  • Użytkownik
  • 8 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Śmiesznie to musi wyglądać-coś w rodzaju tych kimon do kata przy muzyce... :wink: :lol:
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024