Słaby wzrok - co ćwiczyć?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do szkieł to ja nie wiem jak z tym wiekiem (no ja mam ponad 21 więc się tym nie przejmuje 8) ) ale znam osoby dużo młodsze co noszą soczewki więc chyba można :wink:
Napisano Ponad rok temu
do okularów nie moge sie przyzwyczaić,wiec praktycznie uzywam TYLKO soczewek;] to tez nie za dobrze,no ale..;] nie takie soczewki straszne jak je maluja 8)
Napisano Ponad rok temu
Ty to masz dobrze, jak ktos ci sie nie spodoba to po prostu zdejmujesz okulary i on znika! jak Harry Potter :wink: A ja musze sie patrzec na te wszystkie paskudy przestraszonypewnie,że można wczesniej:P ja mam 15 lat,a zaczełam nosic gdy miałam 11:] a z minusami to jest tak,że jak wyszłam pewnego razu z domu bez soczewek i bez okularów to przeszłam kilka metrów od sąsiadki,nie mówiąc jej 'dzień dobry',bo po prostu jej nie zauwazyłam 8O dopiero jak cos obok mnie sie poruszło,to skapnełam sie ze cos jest nie tak
do okularów nie moge sie przyzwyczaić,wiec praktycznie uzywam TYLKO soczewek;] to tez nie za dobrze,no ale..;] nie takie soczewki straszne jak je maluja 8)
Napisano Ponad rok temu
Z początku to dziwne uczucie ale po jakimś czasie można się przyzwyczaić i już wcale nie czuje że mam je założone 8) Najlepsze jest że dalej odruchowo poprawiam okulary mimo że nie mam ich założonych 8O
Ale za to jaki komfort szczególnie na treningu... no i wszystko jest jakieś większe 8O
Szczepan ale ze szkłami już nie jest tak łatwo jak z okularami, raczej ciężko je tak na zawołanie sciągać i zakładać :wink: Tak więc nici z Harry Pottera
Napisano Ponad rok temu
Witaj w "Klubie Dłubiących w Oczach"
Pierwszy raz to chyba z pół godziny dłubałem :? ale trzeciego dnia to już udało mi się w 5 minut założyć :wink: Jeszcze troche i nie będe miał z tym problemów :twisted:
Jak narazie zamierzam nosić szkła tylko na treningi i może jakieś specjalne okazje Ale przy kompie to mi się źle patrzy w soczewkach - tutaj okulary są znacznie lepsze...
Napisano Ponad rok temu
Bylem kiedys u lekarza sportowego. Przy mojej wadzie wzroku -3,5, usyzalem "kompletny zakaz cwiczen czegokolwiek wyczynowo !" a na moje ciche pytanie: przeciez musi cos byc... uslyszalem "kregle do -7.0 !!"
Potem trenowalem judo kilka lat, na wlasna odpowiedzialnosc. Nic mi sie nie stalo, ale zawsze gdzies ta obawa byla. Od upadkow i wstrzasow moze sie odklejac siatkowka. Moze a nie musi, ale ryzyko przy krotkowzrocznosci jest wieksze.
Obecnie trenuje karate od kilku lat. Nie ma zadnego problemu. Wzrok sie nie pogarsza, jest ok. A tez juz nie jestem mlodzieniaszkiem. Nie uzywam zadnych szkiel na treningach... prawdziwe "blind - fighting technics" :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Zmiażdzona chrzastka
- Ponad rok temu
-
Polamana reka!
- Ponad rok temu
-
odbijamy piłkę ludzie!
- Ponad rok temu