Seitedo
Napisano Ponad rok temu
Dziś z moją lepszą połową chodzilem po sklepach i na jednej z witryn zauważyłem ogłoszenie :
samoobrona dla kobiet sekcja karate "Seiken" SEITEDO KARATE - prwadzący reklamuje się trzecim danem
Chciałbym się dowiedzieć się szczegółów o tym stylu , jak jest z jego skutecznością w ulicznej walce, czy zawiera chwyty, rzuty
Sam trenuję kicka w bardzo przyzwoitej sekcji ale na podstawie wiadomości z Budo wydaje mi się , że najbardziej odpowiadałby mi Shidokan ze względu na techniki grapplerskie - czy Seitedo jest zbliżone
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Piotrek
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Śledząc dyskusję dotyczącą m.inn. Seitedo muszę odnieść się do kilku wątków dyskusji aby , rozwiać niektóre wątpliwości i sprostować nieprawdziwe informacje .
1. samochody , o których pisał jeden z kolegów , rozdawał niejaki Mariusz Śmierciak z Nowego Sącza twórca wszechstylowego karate i nie ma to nic wspólnego z Seitedo . Na przyszłość kolego zanim coś napiszesz to sprawdź czy posiadane informacje masz prawdziwe.
2. Jeden klijent z Lubina pisze że Shihan to ... i Seitedo nie poleca z własnej autopsji . Otóż człowieczek ten przylecieł na jedno jedyne zgrupowanie , nie dotrwał do końca i poleciał do Lubina. Tam zaczął kombinować , sprawa się rypła i jak szybko przyleciał tak szybko wyleciał z Seitedo. O sprawie powiadomiono ćwiczących i rodziców . Może mu się nie podobać.
3. Dlaczego spadła ilość ośrodków ? niekoniecznie przez recesję jak pisze jeden z kolegów . Powody są inne ... kiedy powstawało Seitedo przyszło do nas wielu ludzi i istotnie było nas wielu ale z tego wielu , wielu było do niczego. Niektórzy przyszli dla kariery, inni dla stopni a jeszcze inni nie wiadomo dlaczego. Szansę i pomoc otrzymali wszyscy ale nie wszyscy z niej skorzystali . Kiedy okazało się kto jest kto a po jakimś czasie zawsze szydło wychodzi z worka,to im po prostu podziękowaliśmy. Chcemy pracować z ludźmi poważnymi a nie nierozgarniętymi fajtłapami . Oczywiście byli i tacy którzy odeszli sami bo albo nie mogli sprostać naszym wymaganiom albo zamarzyli o własnej karierze . Tak czy inaczej postanowiliśmy, że lepiej żeby nas było mniej ale konkretnych i wartościowych instruktorów.
4. Obecnie mamy 50 oddziałow w Polsce - to mało ? i będzie więcej !!!
5. Odnośnie stopni DAN ... egzaminy w Seitedo są najcięższe w Polsce . Nie wierzysz ... przyjedź , zobacz , przeżyj . Tylko raz z okazji wizyty Kancho egzaminy odbyły się na sali , wszystkie inne na piachach Bałtyku . Ludzie tam padają ale wstają i trwają dalej, mało kto wraca z egzaminu o własnych siłach . Więc jak nie wiesz to nie mów. Szansę w Seitedo dostaje każdy ale nie polega to na dawaniu stopni lecz na możliwości przystąpienia do egzaminu.
Napisano Ponad rok temu
W seitedo grapplingu jako takiego nie ma, natomiast są rzuty, dźwignie itp. Zajrzyj na naszą stronę [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] tam znajdziesz wszystkie informacje na temat zasad prowadzenia walki i samoobrony.
Pozdrowienia.
Napisano Ponad rok temu
przestań chramolić głupoty,gdyz aby zwiększyć swoją byłą organizację rozdawaliście dany każdemu kto tylko wywiesi plakat seitedo w swoim mieście.Sami sobie zgotowaliście los przyjmując w swoje szeregi wyrzutków z innych styli,którzy nie powinni nigdy prowadzić zajęc karate z różnych powdów ale wasza chciwośc i chęć bycia największą orghanizacja była tak duża ,że braliście wszystko co się ruszało i kończynami machałol.
Może Ty kolego napiszesz ,gdzie czapla zdwał na 1,2 i 3 dan w seitedo po tym jak nie zdał na 1 kyu w kiokuszin ?
:-)
Napisano Ponad rok temu
Nie denerwój się , byliśmy, jesteśmy , będziemy
Wiemy że Wam to nie na rękę - przeżyjecie ...
Odpowiedzi szukaj w postach - kto szuka ten znajduje
Mniej nerwów i złośliwości a wszystkim nam to wyjdzie na dobre
Info które zamieściłem uzyskałem specjalnie dla Ciebie bo cię lubię
OSU !!!!
Napisano Ponad rok temu
Karateka1 to jesteś karateką ale tylko z nazwy. Najpierw zorientuj sie w temacie a potem pisz. Jeżeli ci tak żle to jedź do Korei. To wolny kraj. Tam ci będzie dobrze!!! Jak widzę nie masz bladego pojęcia o Karate. Twoje pojęcie karate zprowadza się do gnojenia wszytkich, którzy nie ćwiczą tego co ty. Więcej pokory!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale się musiałeś wkurzyć
Widziałeś kiedyś dobermana albo doga ? To są wielkie silne okazy kroczące z dumnie podniesionymi głowami. Jak taki DOG da głos to jest wydarzenie. Najgorsze są takie małe popyrtane kundle . Goni to nie wiadomo za czym, szczeka cholera wie na co , atakuje samochody chcąc przegryźć oponę i nikt się nimi nie przejmuje. Opony przegryżć się nie da , samochodu się nie zatrzyma a kundel często ginie pod kołami .
Ot to taka przypowieść ....
Napisano Ponad rok temu
Karateko 1 - sprawdź pisownię Kyokushin
karateka1 tylko napisal wymowe kyokushin jako kyokuszin
Ale jak sie kogos poucza to najpierw trzeba sie nauczyc pisowni polskiej
a teraz nie denerwÓj sie
Napisano Ponad rok temu
Karateko 1 - sprawdź pisownię Kyokushin
karateka1 tylko napisal wymowe kyokushin jako kyokuszin
Ale jak sie kogos poucza to najpierw trzeba sie nauczyc pisowni polskiej
a teraz nie denerwÓj sie
No rzesz... Wszystko zepsules... :? A juz chcialem ich wyszydzic... :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
PS.Nic nie mam do seitedo tylko nie lubię oszołomów i kłamców ,którzy oszukują dzieciaki na tym forum.Już raz się przejechałeś na kłamstwie i powinienies wiedzieć,że silnej organizacji karate nie da się zbudowac obiecankami i czarnym pasami,tym bardziej,że w Polsce jest co raz trudniej się przebić w sportach walki,gdyz obecnie u nas powstaje więcej szkół karate niż styli na świcie.
Z poważaniem
mały człowiek z 10 kyu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No więc do rzeczy!2. Jeden klijent z Lubina pisze że Shihan to ... i Seitedo nie poleca z własnej autopsji . Otóż człowieczek ten przylecieł na jedno jedyne zgrupowanie , nie dotrwał do końca i poleciał do Lubina. Tam zaczął kombinować , sprawa się rypła i jak szybko przyleciał tak szybko wyleciał z Seitedo. O sprawie powiadomiono ćwiczących i rodziców . Może mu się nie podobać.
1.Klijent????????Pisze się klient
2.Nie dotrwałem do końca...po prostu na drugi dzień nie było siły pójść na salę, boz soboty na niedzielę balowaliśmy z sensejami.Od czwartku byłem na nogach, to miałem prawo paść na pysk.
3.Dzieci po egzaminie czekały ponad pół roku na certyfikaty-mimo wysłanych pieniążków i danych maluchów.
4.Nie ja wyleciałem, tylko napisałem do PCSK rezygnację z mojej współpracy,na co shihan za moimi plecami powysyłał bzdurne pisma do rodziców tychże dzieci.Zostały one skwitowane ziewnięciem,ponieważ dzieci trenowały dalej-przychodziły do mnie a nie na seitedo :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
DLA ZAINTERESOWANYCH WKLEJĘ ZA JAKIŚ CZAS SKANY TYCHŻE PISM.
5.Kombinacji żadnych nie było,poniewaz opinię u ćwiczących i ich rodziców mam nadal na 5+.
A shihan czapla może polecieć na dorsze-oczywiście przy okazji egzaminu nad bałtykiem
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Testament
- Ponad rok temu
-
1st International Shidokan Open in Egypt - Cairo 2002
- Ponad rok temu
-
Shidokan w Gdyni
- Ponad rok temu