sciema aikido?
Napisano Ponad rok temu
hehe..
hehehe...
Nie no, o co Wam chodzi, panowie... przecież to nasz polski SS
hehe
Napisano Ponad rok temu
a to na popracie moich słów
Marcin Velinov tak mówi o pracy dla mistrza Seagala:
"Spotkanie z mistrzem Seagal'em jest dla mnie nagrodą. To profesjonalista, człowiek bardzo bogaty wewnętrznie i niezwykle ciekawy. Dla mnie jest przede wszystkim mistrzem. Nauki u niego to wielkie wyróżnienie."
Mistrz Seagal w wolnych chwilach przekazuje Marcinowi Velinov swoją bogatą wiedzę i postrzeganie życia.
hehehehehehehe
Napisano Ponad rok temu
Co ten Velinov zrobil ze go nikt nie lubi?
co tylko o nim slysze to zle rzeczy.
Czy moze to zazdrosc ze to on Stevena poznal a nie wy?
Napisano Ponad rok temu
Zdanie przytoczone przez Greya (z ironia) jest calkowicie prawdziwe: "Mistrz Seagal w wolnych chwilach przekazuje Marcinowi Velinov swoją bogatą wiedzę; i postrzeganie życia. "
I to nie jest zart.
Polska mentalnosc (narrow minded people) poraza mnie. Szkoda, ze ludzie trenujący sztuki walki nie sa w stanie zaakceptowac czyjegos sukcesu. Przykre to, bo mowi się ze trening martial arts wyrabia osobowosc (szlachetnosc, otwiera umysl, zwiększa margines akceptacji etc.). Jak widze, niestety w większosci przypadków - jest calkowicie odwrotnie - zaweza horyzonty.
Jesli ktos czuje sie urazony moim postem to trudno - takie jest moje zdanie.
Pozdrawiam serdecznie
tommi
Napisano Ponad rok temu
a sukces jak sukces.. pracuj ciezko a osiagniesz.. nie ma co zazdroscic
Napisano Ponad rok temu
Ale szczerze mowiąc - to nie Ty mnie porazasz, robi to Grey.
Rozumiem, ze dyskusyjna sprawa jest skromnosc mistrzow. Z jednej strony powinni byc skromni - z drugiej jednak, gdyby skromni byli - to nie mogli by sie promowac.
Szczegolnie zazarta walka o adeptow jest w Warszawie - wiele dojos i silna konkurencja. Mysle, ze to jest powod bycia nieskromnym w tym przypadku. Taki wyroznik marki MV.
pozdrawiam
tommi
Napisano Ponad rok temu
Nie ujmuję ani V ani S że pokazują aikido na ekranie, tylk fakt jak to robią.
W jaki sposób fałszują obraz realnego aikido.
SS na filmach to niemal jak Rambo który wymiata wszystkimi wokół i to jeszcze jak widowiskowo!
Jestem ciekawy czy w realu poszło by SS i MV z tyloma napastnikami a nie podkładającymi się uke?!
Są wielcy , bo za darmo tylu danów im nie dla, ale jeśli jest się prawdziwym mistrzem to wymaga się od niego profesjonalizmu.
To co jest na ekranie u Vielnova nie jest profesjonalne. przestraszony
Nie gram tu niewiadomo kogo bo co do ich aikido akurat mi zajebiście daleko
Ale postępowanie jest conajmniej niesłuszne przez co nierealne!
Napisano Ponad rok temu
Ja nic do MV nie mam, słyszałem różne opinie, ale nie mam zdania. Mam zaś co do SS i jeśli ktoś podpiera się tym człowiekiem w swojej kampanii marketingowej jako wysoko etycznym i mądrym, to ja się śmieję do rozpuku. Nikt mi nie wmówi, że SS jest godna naśladowania osobowością. NIKT.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Większość ludzi znających się na aikido patrzą na niego z dużym przymrużeniem oka :wink:
A co do samego chwytu reklamowego, to dla przeciętnej osoby może być przyciągający i bardzo dobry, ale dla ludzi z tzw. branży jest po prostu śmieszny ...
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem jakie są Twoje doświadczenia w tej kwestii, więc zapytam wprost, chujowa to dobra, czy zła?Strona jest chujowa
Napisano Ponad rok temu
Okazuje się że był widziany! 8ONigdy nie widzieliście SS w akcji to dlaczego go tak oceniacie
Na budo gali gdzie wystąpił w dresiku!
Niestety dal ciała przy jakiejś technice ( niedługo zdobędę film to pokażę) przez co zrobił z siebie pośmiewisko rotfl
Co do jego i MV umiejętności to nic nie mam .
Piję tylko do prof. na ekranie
I tyle!
Napisano Ponad rok temu
goniah napisał:
Strona jest chujowa
Marylin napisal:
Nie wiem jakie są Twoje doświadczenia w tej kwestii, więc zapytam wprost, chujowa to dobra, czy zła?
zgadnij...
Napisano Ponad rok temu
zgadnij...
No goniah, teraz to bedą Cię zasypywać mailami. I jeszcze to zdjęcie...
To Pamela Anderson?
Silvio
Napisano Ponad rok temu
No goniah, teraz to bedą Cię zasypywać mailami. I jeszcze to zdjęcie...
To Pamela Anderson?
Silvio
no cos ty, to goniah herself, poznaje po bieliznie :wink: Tylko przefarbowala nieco wlosy, ale tak ci ladniej goniah teraz!
Goniah, jaki jest adres twojej strony? rotfl
Napisano Ponad rok temu
Dwóch na jednego? Nie ma problemu! AIKIDO uczy od samego początku walki z kilkoma przeciwnikami naraz (randori).
Kilku uke (atakujących) z kijami jo to już poważna siła, której nie wolno lekceważyć. A jednak mistrz AIKIDO potrafi i z takich sytuacji wychodzić zwycięsko.
Dynamika i harmonia w jednym. Żadna inna sztuka walki nie prezentuje się tak wspaniale jak AIKIDO (oczywiście w wykonaniu zaawansowanych zawodników).
Magia AIKIDO - mistrz Velinov demonstruje prawidłową wyprostowaną, a zarazem pełną spokoju postawę broniącego się (tori).
To jest przyklad mydlenia oczu ludziom i tworzenia obrazu aikido jako spuper skutecznego stylu. Cala strona nie ma nic wspolnego z aikido tylko z propagowaniem velinova. Ja do niego nic nie mam ale tak to odbieram.
Sensei tu, sensei tam... spotkania z "waznymi" ludzmi itp. To juz lepiej to nazwac "sensei velinov w obiektywie..."
Przyklad strony ktora nie ma tego typu rzeczy [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] (konkurencja dla aikido velinova) i jest ok.
A tak z drugiej barylki to segal nic nie znaczy w sztukach walki, wszyscy sie z niego smieja, bylo kilka popisow jego umietnosci, a to sie przewracal na pokazie i partnerzy przewracali sie na niego, albo latal w kapciach i kolorowym kubraczku na treningu w towarzystwie ochraniarzy i gejszy.
Segal kiedys mial powazanie ale teraz.... dupa i utozsamianie z nim jako aikidoka jest bez sensu.
I teraz jeszcze chce grac w filmie biograficznym o Hendrixie i to glowna role kur.. co za typ 8O
A i jeszcze jedno o co chodzilo z tym ze mafia chce go odstrzelic za to ze kasy nie oddal? nastepstwem tego jego ostatnie filmy byly krecone w polsce (brak forsy a w polsce taniej) na dvd leca a nie w kinach?
Napisano Ponad rok temu
Daj ten film na serwer gdzies 8)Okazuje się że był widziany! 8ONigdy nie widzieliście SS w akcji to dlaczego go tak oceniacie
Na budo gali gdzie wystąpił w dresiku!
Niestety dal ciała przy jakiejś technice ( niedługo zdobędę film to pokażę) przez co zrobił z siebie pośmiewisko rotfl
Napisano Ponad rok temu
hmm niczego nei zabierales wiec nie musisz zwracac :-)))))))))
ale gdzies tam satysfakcje czuje.. i to sporą
soma jakie wspolczucie ????
Aiki
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Aikido dzieckiem jiu-jitsu?
- Ponad rok temu
-
Historia starego zdjecia
- Ponad rok temu
-
3 sensei'ow
- Ponad rok temu
-
Sekretna technika aikido
- Ponad rok temu
-
Co to za ludzie?
- Ponad rok temu
-
steven seagal i velinov
- Ponad rok temu
-
Aikido w Lesznie ?
- Ponad rok temu
-
Paweł Felisiak 3 Dan
- Ponad rok temu
-
? ? ? Co wybrać, czym się różnią od siebie ? ? ?
- Ponad rok temu
-
Pan Prezes napisal...
- Ponad rok temu